ادویه کاری
تاریخچه ادویه کاری به بیان خانوم ادویه:
کلمه “کاری” دارای سه معنی مختلف است.
این ماده می تواند به یک ترکیب ادویه به نام “پودر کاری” گفته شود یا به برگ سبز درخت کاری اشاره کند
و یا ممکن است به غذای “کاری” اشاره شود که در بسیاری از فرهنگ ها و نقاط جهان پخته می شود.
ادویه کاری معمولاً شامل مخلوط ادویه های مختلف است که برای تهیه آن استفاده می شود و از کشوری به کشور دیگه و یا برای غذاهای مختلف متفاوت است.
به دلیل استفاده از همان کلمه برای سه چیز مختلف، سردرگمی زیادی در مورد کاری وجود دارد.
اما به محض توضیح و فهمیدن، دیگر مشکلی برای خرید، سفارش یا پخت و پز کاری نخواهید داشت.
کلمه کاری از کلمه Kari از زبان تامیلی در هند آمده است ، بنابراین اعتقاد بر این است که کاری از آنجا سرچشمه گرفته است.
جالب اینجاست که شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه آشپزهای انگلیسی اواخر قرن ۱۳ در زمان سلطنت ریچارد دوم ، غذای کاری را پخت می کردند.
مطمئناً ، کریستوفر کلمب سهواً به گسترش و توسعه کاری از طریق تجارت با شرق کمک کرده است.
او نه تنها کاری را به کشورهای دیگر وارد کرد، بلکه فلفل ها را از غرب به هند نیز منتقل کرد که در آن زمان به آشپزی اضافه شدند.
قبل از اینکه کریستوفر کلمب به هند بیاید، کاری این غذای تند که امروز می شناسیم نبود
که این در مورد کاری های تایلندی نیز صدق می کند، که در ابتدا به جای فلفل قرمز، فلفل دلمه ای اضافه میشد.
امروزه فلفل ها در سرتاسر جهان رشد می کنند و به قسمت اساسی غذای معروف به کاری اضافه می شوند.
خواص
۱- پیشگیری از بیماری های شناختی:
بسیاری از ادویه جات در ادویه کاری وجود دارد که به سلامت روان فرد کمک می کند.
کورکومین (نوعی ماده موجود در زردچوبه) موجود در ادویه کاری رادیکال های آزاد در سیستم عصبی را کاهش می دهد.
بنابراین، ادویه کاری سیستم ایمنی قوی ایجاد کرده و مواد سمی موجود در بدن را از بین می برد.
۲- از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند:
زردچوبه احتمالاً با ارزش ترین عنصر ادویه کاری است و یکی از اجزای آلی زردچوبه کورکومین نام دارد.
محققان کورکومین را به کاهش موادی که رادیکال های آزاد در مسیرهای عصبی مغز رسوب می کنند؛ مربوط دانسته اند.
این ماده، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا آمینو اسیدهای تشکیل دهنده این مواد رسوبی را از بین ببرد
و از این طریق افت شناختی و احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.
مطالعات مداوم سعی در برقراری ارتباط محکم مصرف پودر کاری با میزان آلزایمر در هند دارد
که به طور قابل توجهی میزان ابتلا به آلزایمر، پایین تر از بسیاری از کشورهای دیگر است.
۳- سلامت قلب:
سرخجه و ریحان که اغلب در ادویه کاری یافت می شوند، از بین برنده کننده های بسیار مؤثر هستند
که به این ترتیب در پیشگیری از بیماری های قلبی کمک می کنند.
فیبر موجود در بیشتر اجزای کاری نیز به مدیریت کلسترول کمک می کند.
۴- تسکین درد و التهاب:
یکی از مهمترین مواد تشکیل دهنده ادویه کاری زردچوبه است.
زردچوبه در تسکین دردهای مفاصل و درمان التهاب بسیار مؤثر است.
۵- سلامت استخوان:
کلسیم، فسفر و منیزیم همه در حفظ سلامت ماهیچه های استخوان مفید هستند و در کند شدن روند تحلیل مهم هستند.
یک قاشق غذاخوری ادویه کاری ممکن است حاوی ۳۰ میلی گرم کلسیم می باشد.
۶- پشتیبانی از کبد:
زردچوبه، که جزئی جدایی ناپذیر از ادویه کاری است، حاوی ترکیب آنتی اکسیدانی کورکومین است که برای سم زدایی کبد یافت می شود.
کبد به عنوان یکی از بزرگترین سیستم های تصفیه بدن است که تمام مواد غذایی و مواد مغذی موجود در آن پردازش می شود.
۷- ضد باکتریایی:
گشنیز گیاهی افزدونی و چاشنی است که معمولا به ترکیبات سنتی ادویه کاری اضافه می شود، دارای خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ است.
حتی دریافته شده است که از بیماری هایی مانند E.coli و بسیاری از عفونت های مرتبط با روده جلوگیری می کند.
۸- هضم:
دریافته شده است که ادویه کاری علاوه بر اینکه به بدن شما کمک می کند تا مواد مغذی به میزان کافی در آن جذب شوند،
در عین حال هم ایسایی کامل و سالم را برای روده تثبیت می کند.
ادویه کاری سرشار از فیبر رژیم غذایی است و به حرکت در آمدن بهتر مواد در روده کمک می کند.
۹- تقویت کننده متابولیسم:
مقدار چشمگیر پروتئین موجود در ادویه کاری به انتقال مواد مغذی از قسمتی به دیگر قسمت های بدن کمک می کند.
بنابراین، در هضم و گوارش کلی فرد کمک می کند.
۱۰- ضد پیری:
جلوگیری از استرس اکسیداتیو و آسیب با مقادیر فراوان آنتی اکسیدانی موجود در ادویه کاری امکان پذیر است.
۱۱- پیشگیری از سرطان:
آنتی اکسیدان های موجود در مخلوط گیاهی ادویه کاری، آن را به یک مدعی برتر برای پیشگیری از سرطان تبدیل می کنند.
در بین اجزای آنها، کورکومین یافت شده، تومورها و رشدهای مختلف سرطانی را در بدن هدف قرار می دهد.
۱۲- استفاده از ادویه کاری برای بهبود سرماخوردگی:
اگر می خواهید در فصل زمستان دچار سرما خوردگی نشوید ، بهتر است از این ادویه استفاده کنید
زیرا گیاهی خاص به نام فنوگرک که از آن در تهیه ادویه کاری استفاده می شود
می تواند درمانگر سرماخوردگی، گریپ و حتی عفونت ها باشد.
۱۳- کاری، ادویه ای مفید برای لاغر شدن:
اگر قصد دارید لاغر شوید، ادویه کاری را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.
فلفل قرمز موجود در ادویه های کاری، سبب افزایش دمای بدن و سوختن کالری ها می شود
و به شما کمک می کند که در وعده غذایی بعدی کمتر غذا بخورید.
عامل این اثرگذاری قوی و آشکارترکیب فعال موجود در فلفل موسوم به «کپسایسین» است.
نحوه درست کردن ادویه کاری:
مواد لازم برای تهیه ادویه کاری
زردچوبه: یک قاشق غذا خوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری
زیره: ۱ قاشق چای خوری
پودر گشنیز خشک: ۱ قاشق چایخوری یا تخم گشنیز ۵ قاشق غذا خوری
زنجبیل: نصف قاشق چایخوری
چوب دارچین: ۱ عدد یا پودر دارچین ۲ قاشق چایخوری
میخک: ۲ بوته یا ۱ قاشق چای خوری پودر میخک
دانه هل: ۳ عدد یا نصف قاشق چای خوری پودر هل
فلفل قرمز تند: ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری
برای تهیه این ادویه همه ی مواد را به صورت پودر درآورده و با هم مخلوط کنید و خیلی کم مواد مخلوط شده را تفت دهید.
سپس ادویه را در یک ظرف شیشه ای بریزید و در آن را محکم کنید و در یک جای خشک نگه داری کنید.
موارد خاص مصرف ادویه کاری:
پودر کاری از جنبه های خوشمزه و مغذی رژیم رژیم غذایی فرد است اما عوارض جانبی بالقوه ای را نیز به همراه دارد.
پودر کاری به عنوان یک ضد منعقد کننده خون شناخته شده است،
بنابراین اگر از قبل داروهای رقیق کننده خون استقاده می کنید،
باید با پزشک خود مشورت کنید تا خطرات خونریزی بیش از حد از بین برود.
همچنین، تحقیقات نشان داده اند که ادویه کاری باعث تحریک کننده کیسه صفرا یا افرادی است که دارای التهابات موجود در کیسه صفرا هستند.
انقباضات کیسه صفرا را تحریک می کند، که برای افرادی که دارای کیسه صفرا سالم هستند خوب است
اما می تواند برای کسانی که سنگ کیسه صفرا یا انسداد مجاری صفراوی دارند بسیار دردناک باشد.
ادویه کاری برای زنان باردار مفید است یا مضر ؟
برخی ادویه ها و مواد غذایی می توانند باعث افزایش خطر سقط جنین در خانم های باردار شوند که بهتر است از آنان پرهیز کنند.
به علت اینکه از چندین نوع ادویه تشکیل شده در دوران بارداری باید با احتیاط مصرف شود.
در این دوران خانم های باردار نباید غذاهای تند و پر ادویه را بیش از حد مصرف نمایند اما مصرف این غذاها به مقدار کم مشکلی ایجاد نمی کند.
ادویه کاری برای کودکان مفید است یا مضر ؟
ادویه از ۶ ماهگی می تواند به غذای کودک اضافه گردد؛ ادویه مناسب برای کودکان زردچوبه و دارچین است.
ادویه هایی مانند فلفل سیاه یا قرمز، آویشن و یا کاری را باید بعد از ۱۵ ماهگی به مقدار کم به غذای کودک اضافه گردد زیرا ممکن است
سبب آلرژی، تحریک پذیر شدن دستگاه تنفس و یا حتی عکس العمل های شدید پوستی گردد.
برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.
برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.
برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.