گیاه کینوا / خانوم ادویه

اینباره خانوم ادویه با معرفی ادویه کینوا اومده پس با خانوم ادویه همراه بشید

 

ریشه گیاه شناسی:

گیاه کینوا از لحاظ ظاهری مشابه تاج خروس می‌باشد.

ریشه‌های آن تا عمق زیادی از خاک پایین می‌رود، رنگ آن‌ها شیری است، قوی، محکم و دارای انشعابات زیادی است.

عمق نفوذ ریشه کینوا وابسته به ارتفاع آن است.

ساقه‌های کینوا شکلی استوانه‌ای دارند و رنگ ساقه‌ها سبز، زرد، بنفش تیره و یا ممکن است قرمز باشد

و همچنین یک سری رگه‌هایی در رنگ‌های متفاوت ممکن است در روی ساقه وجود داشته باشد.

طول ساقه آن متفاوت است که این بستگی به گونه گیاهی مورد نظر و شرایط محیطی مختلف دارد که بین ۵/۰ تا ۵/۲ متر می‌تواند تغییر ‌کند.

قسمت داخلی ساقه ماده‌ای از جنس فیبر و مغز آن به رنگ سفید مایل به کرم می‌باشد، این ماده در اوایل رشد کینوا بافتی نرم و حجیم دارد

اما بعد از مدتی در دوران بلوغ گیاه تبدیل به ماده‌ای اسفنجی و توخالی می‌شود.

برگ‌های کینوا در قسمت‌های فوقانی آن حالت نوک تیز و شکلی مثلثی دارند

اما هرچه به سمت پایین‌تر می‌آییم برگ‌ها دیگر حالت نوک تیز را نداشته و فقط به شکل مثلث هستند.

رنگ برگ‌ها در زمان جوانی گیاه سبز است

اما زمانی که گیاه در مرحله بلوغ قرار می‌گیرد به رنگ‌های زرد، بنفش یا قرمز تغییر رنگ می‌دهند.

کناره‌های برگ‌ها دارای شکل‌های متفاوتی از قبیل صاف یا دارای دندانه و کرک‌دار می‌باشند.

خواص:

1- نوزادان و کودکان

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی در کینوا به بهبود رشد نوزادان و کودکان کمک می کند.

کربوهیدرات موجود کینوا به افزایش انرژی در نوزادان و کودکان کمک کرده

و برای درمان خستگی و بی حالی آن ها مفید است.

فیبر موجود در کینوا به پیشگیری ودرمان یبوست در نوزادان و کودکان کمک می کند.

2- جنین و زنان باردار

مقادیر بالای فولات موجود در کینوا به بهبود رشد جنین کمک کرده و خطر ابتلا به نقایص لوله عصبی در جنین و زایمان زودرس را کاهش می دهد.

فیبر موجود در کینوا به بهبود هضم غذا کمک کرده و با بهبود حرکات روده خطر ابتلا به یبوست دوران بارداری را کاهش می دهد.

منیزیم موجود در کینوا برای کاهش فشار خون بالا در زنان باردار مفید است.

آهن موجود در کینوا با افزایش تولید گلبول های قرمز به درمان کم خونی در دوران بارداری کمک می کند.

3- دوران شیردهی

کینوا به دلیل مقادیر بالای ویتامین ها و مواد مغذی که دارد

باعث افزایش تولید شیر در دوران شیردهی می شود.

4- بدنسازی

کربوهیدرات موجود در کینوا به عنوان یکی از بهترین منابع تولید انرژی برای ورزشکاران و بدنسازان شناخته می شود.

کینوا حاوی مقادیر بالای پروتئین و آمینو اسید های ضروری است

که به بهبود عضله سازی در تمرینات بدنسازی کمک می کند.

5- دیابت و قند خون

تحقیقات نشان داده که رژیم غذایی حاوی فیبر بالا به کاهش سطح قند خون کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد؛

کینوا حاوی مقادیر بالای فیبر است و مصرف آن به ویژه در افرادی که در مرحله ی پیش دیابت هستند، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.

بوتیرات موجود در کینوا دارای خواص ضد التهابی است و با کاهش مقاومت به انسولین به درمان دیابت کمک می کند.

6- لاغری و کاهش وزن

پروتئین و فیبر بالای موجود در این دانه به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در این دانه به پاک سازی و سم زدایی روده ها کمک کرده

و با دفع چربی های اضافه، باعث لاغری و کاهش چربی شکم می شود.

منگنز موجود در این دانه با اثر بر روی آنزیم های گوارشی به بهبود هضم غذا کمک کرده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

گیاه کینوا / خانوم ادویه
7- تیروئید

متخصصان تغذیه معتقدند که دانه های کامل مانند

کینوا از بهترین مواد غذایی برای بهبود فعالیت غده ی تیروئید و درمان کم کاری تیروئید هستند.

8- فشار خون

کینوا حاوی مقادیر قابل توجه منیزیم است

که با کاهش استرس عروق خونی به درمان فشار خون بالا کمک می کند.

9- کلسترول خون

مقادیر بالای فیبر موجود در کینوا به کاهش چربی و کلسترول خون بالا کمک می کند.

10- قلب

منیزیم موجود در این دانه با کاهش فشار خون بالا، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در این دانه به کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک کرده و باعث سلامت قلب می شود.

فیبر موجود در کینوا با کاهش کلسترول خون، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.

11- معده و دستگاه گوارش

فیبر موجود در کینوا به بهبود هضم غذا کمک کرده و باعث سلامتی دستگاه گوارش می شود.

گلوتامیک اسید موجود در کینوا در معده به گلوتامین تبدیل شده و به سلامت مخاط معده کمک می کند.

12- یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در کینوا به بهبود حرکات روده کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان یبوست می شود.

13- بواسیر یا هموروئید

فیبر موجود در کینوا به بهبود حرکات روده و افزایش حجم مدفوع باعث پیشگیری و درمان بواسیر یا هموروئید می شود.

14- سلیاک

کینوا گلوتن ندارد ولی به دلیل مواد مغذی و پروتئین بالایی که دارد

به عنوان یکی از بهترین منابع غذایی برای افراد مبتلا به سلیاک و افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، محسوب می شود.

15- منبع خوب پروتئین

کینوا حاوی مقادیر بالای پروتئین و 9 آمینو اسید ضروری (آمینو اسید هایی که بدن نمی تواند تولید کند) بوده

و به همین دلیل به عنوان یکی از بهترین و غنی ترین منابع پروتئین گیاهی برای گیاهخوران و افراد وگن محسوب می شود.

لیزین موجود در این دانه به سنتز پروتئین کمک کرده و خطر ابتلا به کمبود پروتئین در بدن را کاهش می دهد.

16- درمان کم خونی

آهن موجود در این دانه با افزایش تولید گلبول های قرمز به درمان کم خونی یا آنمی و کاهش علائم آن کمک می کند.

17- ضد التهاب طبیعی

مقادیر بالای ویتامین های B موجود در کینوا دارای خواص ضد التهابی طبیعی هستند

و به پیشگیری و درمان بیماری های التهابی مانند میگرن، حساسیت و آلرژی چشم، خارش پوست، آرتروز و روماتیسم کمک می کنند.

18- پوکی استخوان

مقادیر بالای منیزیم، منگنز و فسفر موجود در این دانه به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

19- سرطان

مقادیر قایل توجه فلاونوئید های کوئرستین و کائمفرول موجود در این دانه خطر ابتلا به سرطان و تومور به ویژه سرطان ریه و لوسمی را کاهش می دهد.

مقادیر بالای فیبر موجود در این دانه به درمان یبوست و سندروم روده تحریک پذیر کمک کرده و احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

20- سنگ کلیه

با ایجاد تعادل در میزان پتاسیم خون به پیشگیری و درمان بیماری سنگ کلیه کمک می کند.

کینوا - خانوم ادویه

خواص این دانه برای پوست و مو

توجه :

پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

21- درمان لکه های پوستی

مقادیر بالای انواع ویتامین های B موجود در این دانه به کاهش ملانین در پوست کمک کرده و باعث درمان لکه های تیره پوست می شوند.

22- درمان آکنه و جوش صورت

ویتامین A موجود در این گیاه با کاهش چربی پوست به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

مقادیر بالای ویتامین B3 موجود  به درمان قرمزی و التهاب ناشی از آکنه و جوش صورت کمک می کند.

23- جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاT ویتامین A و ریبوفلاوین موجود با افزایش الاستیسیته ی پوست به درمان چین و چروک و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

مقادیر بالای پروتئین موجود با افزایش تولید کلاژن برای جوان سازی پوست صورت مفید می باشد.

24- تقویت و افزایش رشد مو

مقادیر بالای پروتئین ها و آمینواسید های موجود در این دانه به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و باعث افزایش رشد موی سر می شوند.

25- درمان شوره سر

کلسیم، آهن و فسفر موجود در این دانه به بهبود گردش خون در پوست سر و افزایش رطوبت پوست به درمان شوره سر کمک می کنند.

26- درمان موخوره

پروتئین موجود در این دانه به تقویت مو ها و درمان موخوره کمک می کند.

نحوه مصرف:

  • کینوا خام را می توان برای تهیه جوانه استفاده کرد:
  • جوانه کینوا را می توان برای تهیه انواع سالاد سبزیجات به کار برد.
  • کینوا پخته شده را می توان برای تهیه سوپ کینوا، ماکارونی و پاستا، سالاد کینوا، کتلت کینوا و همبرگر گیاهی با کینوا استفاده کرد.
  • آرد کینوا را برای تهیه نان، کوکی ها، بیسکویت ها و کیک ها استفاده می کنند.
  • برگ های تازه کینوا را به عنوان سبزی برای تهیه سالاد و سوپ استفاده می کنند.

ماسک ضد شوره مو

  • یک فنجان کینوا پخته شده را له کنید و بر روی پوست سر و مو ها بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید.

ماسک ضد چروک خانگی

  • ¼ فنجان کینوا را در شیر سویا بپزید و بگذارید تا سرد شود.
  • حالا کینوا پخته شده را با 3 قاشق چای خوری ماست
  • 2 زرده تخم مرغ
  • 2 قطره روغن نارگیل ترکیب کنید
  • و بر روی صورت و گردن بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب ولرم خوب بشویید.

طریقه پخت

  • کینوا را به راحتی مانند برنج می پزند:
  • برای طبخ کینوا یک فنجان کینوا خام را با دو فنجان آب در یک قابلمه بریزید و بگذارید ۲۰ دقیقه بجوشد تا پخته شود.
  • دانه های کینوا هنگامی که پخته شوند، شفاف می شوند.
  • اگر دوست داشته باشید که مزه ی کینوا بهتر شود می توانید:
  • پس از پخته شدن و آبکش کردن به مدت ۵ دقیقه درون یک تابه با دمای پایین تفت دهید.

شرایط نگهداری

  • دانه های کینوا را می توان در یک جعبه ی و در یک جای خشک و خنک به مدت یک سال نگهداری کرد. شما می توانید کینوا را به مدت ۲ سال در یخچال ذخیره کنید.
  • بد نیست بدانید که نباید کینوا پخته را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق بگذارید.

موارد خاص مصرف:

کینوا در برخی افراد ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک و حساسیت شود که با علائمی مانند:

  • درد شکمی
  • خارش پوست

مشخص می شود.

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

منو اصلی