سیاهدانه درجه یک

خانوم ادویه و معرفی ریشه گیاه شناسی سیاهدانه :

سیاه دانه گیاهی است یکساله با ساقه های ایستاده به ارتفاع ۶۰ تا ۷۰ سانتیمتر

برگها دارای بریدگی های نخی، برگچه های ریز، گل های زیبا به رنگ سفید خاکستری تا آبی

با پرچم های متعدد، کاسبرگ هایی به رنگ گلبرگ،میوه آن به رنگ کپسول (غلاف دانه دار) که درون آن تعداد زیادی دانه سیاه و معطر قرار دارد.

گل ها منظم و دو جنسی، مادگی مرکب و چند برچه ای می باشد. سیاه دانه دارای پرچم های مارپیچی نظم یافته اند.

خواص سیاهدانه :

۱- سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها :

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که می‌توانند رادیکال های آزاد مضر را خنثی کنند

و از بروز استرس اکسیداتیو بر روی سلول‌ها جلوگیری بکنند.

۲- کاهش کلسترول :

کلسترول به دستهٔ چربی‌ها تعلق دارد و در بدن یافت می‌شود.

بدن به مقادیری از کلسترول نیاز دارد. اما تجمع مقادیر بالای آن در خون خطر بروز بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

سیاه دانه در کاهش کلسترول مؤثر است.

۳- خاصیت ضدسرطان :

سیاه دانه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند تأثیرات منفی رادیکال‌های آزاد را خنثی کند

و از بروز بیماری‌هایی مانند سرطان جلوگیری بکنند.

۴- نابودی باکتری‌های مضر :

باکتری‌ها عامل فهرست بلندبالایی از عفونت‌های خطرناک از عفونت گوش گرفته تا سینه پهلو هستند.

برخی مطالعات درون‌کشتگاهی نشان دادند که مصرف سیاه دانه می‌تواند خاصیت ضدباکتری داشته باشد

و در مبارزه با انواع سویه‌های باکتری‌ها مؤثر باشد.

۵- کاهش التهابات :

در بیشتر موارد التهابات واکنش طبیعی بدن برای محافظت از خودش در برابر آسیب‌ها و عفونت‌هاست.

ازسوی دیگر احتمالا التهابات مزمن مسئول بروز بسیاری از بیماری‌ها مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی هستند.

سیاه دانه خاصیت ضدالتهاب قوی در بدن دارد.

۶- محافظت از کبد :

کبد یک عضو بسیار مهم است.

کبد به سم زدایی بدن، پردازش داروها، پردازش مواد مغذی و تولید پروتئین‌ها و مواد شیمیایی حیاتی برای سلامت کمک می‌کند.

سیاه دانه می‌تواند از کبد در برابر آسیب‌ها محافظت بکند.

۷- تنظیم قند خون :

قند خون بالا می‌تواند علائم بدی مانند افزایش تشنگی، کاهش وزن بدون کنترل، خستگی و اختلال تمرکز را به‌همراه داشته باشد.

کنترل نکردن قند خون می‌تواند در درازمدت پیامدهای جدی مانند آسیب عصبی، مشکلات بینایی و تأخیر در بهبود زخم را به‌دنبال داشته باشد.

برخی شواهد نشان می‌دهد سیاه دانه در ثبات قند خون و پیشگیری از عوارض جانبی مخرب آن مؤثر است.

۸- پیشگیری از زخم معده :

زخم معده زخم‌های دردناکی هستند که در اثر آسیب اسید معده به پوشش مخاطی معده بروز می‌کنند.

براساس مطالعات سیاه دانه می‌تواند به حفظ پوشش معده و پیشگیری از بروز زخم معده کمک بکند.

۹- درمان سرطان پانکراس :

مطالعات علمی نشان می‌دهند که استفاده از سیاه دانه می‌تواند در پیشگیری از سرطان پانکراس مؤثر باشد.

سرطان پانکراس یکی از کشنده‌ترین انواع سرطان است.

پیشرفت التهاب پانکراس می‌تواند باعث سرطان پانکراس در فرد شود.

۱۰- درمان پرفشاری خون :

مطالعات علمی نشان می‌دهند که مصرف سیاه دانه می‌تواند در درمان فشار خون بالا مؤثر باشد.

نحوه مصرف سیاهدانه :

طرز تهیه دمنوش سیاهدانه :

یک قاشق غذا خوری سیاهدانه را در یک قوری ریخته و یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ یا ۱۰۰درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید

که به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید.

نحوه مصرف سیاهدانه با عسل :

معجون به نسبت یک قاشق غذاخوری سیاه دانه و نیم کیلو عسل تهیه شود،

سیاه دانه بایستی آسیاب شود وگرنه تاثیر چندانی نخواهد داشت،

سیاه دانه لازم است بلافاصله پس از آسیاب شدن با عسل مخلوط شود وگرنه تحت تاثیر هوا خواص مفید آن تغییر یافته و کاهش می یابد،

هر روز صبح و شب یک قاشق مرباخوری همراه با یک لیوان شیر یک ساعت بعد از صبحانه و شام میل شود

با استفاده از سیاهدانه املت یونانی درست کنید :

یکی از روش هایی که به کمک آن می توانید مصرف سیاه دانه را به برنامه غذایی روزانه تان اضافه کنید تهیه املت یونانی با سیاه دانه است.

برای تهیه این املت که می توانید در وعده صبحانه آن را میل کنید

به تخم مرغ، یک عدد گوجه فرنگی، کمی پنیر سفید فتا، یک حبه سیر، سیاه دانه و اندکی فلفل نیاز دارید.

برای تهیه این املت کافی است به اندازه نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در تابه بریزید و گوجه خرد شده و سیر را در آن تفت دهید.

سپس تخم مرغ را به آن اضافه کنید و در آخرین مرحله پخت پنیر رنده شده فتا، فلفل و سیاه دانه را روی تخم مرغ بریزید.

به این ترتیب به سادگی می توانید سیاه دانه را به برنامه غذایی روزانه تان اضافه کنید و از خواص درمانی و تسکین دهنده آن بهره ببرید.

عوارض جانبی سیاه دانه :

۱- درماتیت تماسی :

یکی از عوارض جانبی بالقوه‌ی سیاه دانه بروز درماتیت تماسی است.

درماتیت تماسی نوعی واکنش آسیب‌زا در برابر آلرژن‌ها یا مواد تحریک‌کننده است.

تنها لمس سیاه دانه می‌تواند موجب بروز جوش‌های قرمز در پوست برخی افراد شود.

معمولا این جوش‌ها با خارش پوست همراه هستند.

همچنین ممکن است در محل تماس علائمی مانند تاول زدن، درد و حساسیت پوستی نیز مشاهده شود.

۲- فشار خون پایین :

سیاه دانه می‌تواند فشار خون را تا نقطه‌ی کم‌فشاری خون کاهش دهد.

این وضعیت زمانی‌که از داروهای کاهنده فشار خون یا داروهای مدر استفاده کنید، حساسیت بیشتری پیدا می‌کند.

فشار خون پایین می‌تواند مانع از انتقال اکسیژن به مغز شود و موجب بروز خستگی، حالت تهوع، تاری دید، تنفس کم‌عمق، سرگیجه و کاهش هوشیاری شود.

کاهش بسیار شدید فشار خون می‌تواند زندگی فرد را تهدید کند.

۳- بارداری :

زنان بادار نباید به هر دلیلی از سیاه دانه استفاده کنند.

این امر بیشتر به آن خاطر است که سیاه دانه می‌تواند بر انقباضات ماهیچه‌های صاف رحم تأثیر بگذارد.

برای تعیین دقیق تأثیر سیاه دانه بر بارداری ارزیابی‌های بیشتر موردنیاز است.

بنابراین بهتر است در دوران بارداری از سیاه دانه استفاده نکنید.

۴- تداخلات دارویی :

سیاه دانه می‌تواند در شیمی درمانی و پرتو درمانی اختلال ایجاد کند.

ازجایی‌که سیاه دانه در بدن مانند یک آنتی‌‌اکسیدان عمل می‌کند، بنابراین می‌تواند از تأثیر درمان‌های سرطان بکاهد.

۵- سایر واکنش‌های آلرژیک :

مانند بیشتر مکمل‌های گیاهی احتمال بروز واکنش‌های آلرژیک در اثر مصرف سیاه دانه وجود دارد.

برخلاف درماتیت تماسی این واکنش‌های آلرژیک به پوست محدود نمی‌شوند و می‌توانند موجب ورم لب، گلو و صورت شوند.

همچنین سختی در تنفس، احساس سوزن‌سوزن‌شدن در دهان، کهیر، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ،

اسهال و گرفتگی های عضلانی شکمی می‌توانند از واکنش‌های آلرژیک احتمالی مصرف سیاه دانه باشند.

 

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

منو اصلی