زردچوبه

با خانوم ادویه همراه باشید با معرفی ریشه گیاه شناسی زردچوبه:

گیاهی است چندساله که در هند و کشورهای جنوب آسیا به‌بار می‌آید

و دمای حدود ۲۰–۳۰ درجه سانتیگراد و محیط مرطوب بارانی نیاز دارد.

ساقه‌های زیرزمینی گوشتی گیاه یا ریزوم جمع‌آوری شده

و پس از جوشاندن در آب و سپس خشک‌کردن، آسیاب شده و پودر زرد مایل به نارنجی تهیه می‌شود.

زردچوبه عمده‌ترین ادویه مورد مصرف در غذاهای آسیایی است.

در جنوب و جنوب شرقی آسیا این گیاه به‌صورت خودرو در جنگل‌ها وجود دارد.

با خانوم ادویه در معرفی خواص زردچوبه همراه باشید:

1- درمان التهاب مزمن:

التهاب در بدن نقش بسیار مهمی دارد.

التهاب کمک می‌کند بدن شما با مهاجمان خارجی مبارزه کند و در ترمیم آسیب‌ها هم نقش بازی می‌کند.

بدون التهاب عوامل بیماری‌زا به راحتی می‌توانند بر بدن شما چیره شوند و شما را از پا دربیاورند.

اما علی‌رغم این که التهاب حاد و کوتاه‌مدت مفید است، زمانی که التهاب مزمن شود،

می‌تواند به مشکلی جدی تبدیل شود و به اشتباه به بافت‌های خود بدن حمله کند.

زردچوبه

2- افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدان بدن:

تصور می‌شود آسیب اکسیداتیو که ناشی از فعالیت رادیکال‌های آزاد در بدن است، یکی از مهم‌ترین دلایل پیری و بسیاری از بیماری‌ها باشد.

دلیل اصلی این که بدن ما به آنتی‌اکسیدان‌ها احتیاج دارد این است که آنتی‌اکسیدان‌ها از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

در نتیجه آنتی‌اکسیدان‌ها بسیار مفیدند. کورکومین موجود در زردچوبه یک آنتی‌اکسیدان قوی است که می‌تواند رادیکال‌های آزاد را خنثی کند.

کورکومین همچنین باعث فعال شدن آنتی‌اکسیدان‌های خود بدن می‌شود؛ یعنی لشکری از آنتی‌اکسیدان‌ها را در برابر رادیکال‌های آزاد قرار می‌دهد.

در نتیجه دیگر شانسی برای رادیکال‌های آزاد باقی نمی‌ماند،

چون زردچوبه مستقیما جلوی آ‌ن‌ها را می‌گیرد و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بدن را هم تحریک می‌کند تا در برابر آن‌ها از بدن دفاع کنند.

3- کاهش خطر بیماری‌های ذهنی و بهبود عملکرد مغز:

در گذشته تصور بر این بود که نورون‌ها یا همان سلول‌های عصبی پس از عبور از دوران کودکی دیگر توانایی تقسیم و تکثیر شدن را ندارند.

ولی حال ثابت شده است که این تصور درست نیست.

نورون‌ها نه تنها توانایی تشکیل اتصالات جدید را دارند، بلکه حتی در بخش‌های خاصی از مغز می‌توانند تکثیر شوند.

یکی از محرک‌های اصلی این پروسه، فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز (Brain-Derived Neurotrophic Factor) است.

این فاکتور درواقع نوعی هورمون رشد است که باعث رشد و گسترش شبکه عصبی در مغز می‌شود.

بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات مغزی مثل آلزایمر و افسردگی، با کاهش میزان این هورمون ارتباط دارند.

خاصیت زردچوبه این است که می‌تواند میزان این فاکتورهای نوروتروفیک مغز را افزایش دهد.

این خاصیت زردچوبه می‌تواند در به تعویق انداختن بسیاری از بیماری‌های مغزی مرتبط با افزایش سن موثر باشد.

کورکومین زردچوبه همچنین می‌تواند باعث بهبود حافظه شود و شما را باهوش‌تر کند!

هرچند در این زمینه نیاز به تحقیقات کنترل‌شده‌ی بیشتری وجود دارد.

4- کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی:

بیماری قلبی دلیل شماره یک مرگ و میر در دنیاست. محققان قرن‌هاست که در این زمینه تحقیق می‌کنند.

جای تعجب ندارد که بیماری‌های قلبی پیچیده هستند و عوامل زیادی روی آن‌ها تاثیرگذار است.

یکی دیگر از خواص زردچوبه معکوس کردن پیشرفت پروسه بیماری‌های قلبی است.

5- کمک به جلوگیری از سرطان و حتی درمان آن:

کورکومین موجود در زردچوبه برای درمان سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است

و محققان به این نتیجه رسیدند که این ماده بر رشد و تکثیر سلول‌ها تاثیر دارد.

6- پیشگیری و درمان آلزایمر:

متاسفانه هنوز هیچ درمان قطعی برای آلزایمر وجود ندارد.

به همین دلیل در حال حاضر جلوگیری از پیدایش این بیماری مهم‌تر است.

خبر خوب این که زردچوبه نشان داده خاصیت جلوگیری از این بیماری را دارد.

آن طور که مشخص است التهاب و اکسید شدن در بیماری آلزایمر نقش دارند

و کورکومین زردچوبه خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدان قوی دارد.

7- تاثیر موثر در درمان التهاب مفصل:

التهاب مفصل یا آرتریت یکی دیگر از مشکلات رایجی است که به بیماری‌هایی نظیر آرتروز و روماتیسم مفصلی منجر می‌شود.

کورکومین موجود در زردچوبه می‌تواند به درمان التهاب مفصل کمک کند.

8- درمان افسردگی:

خواص زردچوبه در زمینه‌ی درمان افسردگی هم نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان داد.

در یک آزمایش، ۶۰ نفر که مبتلا به افسردگی بودند را به صورت تصادفی به ۳ گروه تقسیم کردند.

به یکی از گروه‌ها داروی ضد افسردگی فلوکستین دادند، به گروه دیگر یک گرم کورکومین و گروه سوم هم کورکومین و هم فلوکستین.

بعد از ۶ هفته نتایج را بررسی کردند و در گروهی که به آن‌ها یک گرم کرکومین داده شده بود شاهد بهبود بودند.

در گروهی که به آن‌ها فلوکستین داده شده بود هم نتایج مشابهی داشتند اما بهترین نتیجه را گروهی که هر دو را مصرف کرده بودند تجربه کرده بودند.

بر اساس این تحقیق کوچک این ترکیب زردچوبه خواصی مشابه با خواص داروی ضدافسردگی دارد.

9- جلوگیری از پیری و بیماری‌های مربوط به آن:

اگر زردچوبه توانایی پیشگیری از بیماری‌های قلبی، سرطان و آلزایمر را دارد،

مشخصاً خاصیت افزایش طول عمر را هم دارد.

به همین دلیل است که در کشورهای دیگر مکمل‌های غذایی کورکومین تا این اندازه محبوب شده‌اند.

زردچوبه

نحوه مصرف:

نحوه تهیه چای زردچوبه برای سم زدایی از بدن:

چاي زردچوبه، گردش خون را بهبود مي بخشد و بدن را سم زدايي مي کند و براي سلامت کبد نيز مفيد است

ميزان کلسترول خون را کنترل مي کند و در نتيجه مانع تشکيل سنگ صفرا مي شود.

در ابتدا بايد بدانيد که اين نوع نوشيدني مانند چاي معمولي تهيه نمي شود.

۴پيمانه آب را به جوش بياوريد، يک قاشق مرباخوري پودر زردچوبه و يک قاشق مرباخوري پودر زنجبيل به آن اضافه کنيد و بگذاريد به مدت ۱۰دقيقه روي شعله کم بجوشد.

چاي آماده شده را از صافي رد کنيد، و با کمي عسل و ليموترش که طعم آن را کمي تغيير مي دهد ميل کنيد.

به طور معمول مصرف روزي ۳بار چاي زردچوبه مشکلي ايجاد نمي کند.

نحوه تهیه نوشیدنی ضدسرطان با زردچوبه:

برای تهیه معجونی ضدسرطان زردچوبه به این مواد نیاز داریم:

  • یک قاشق غذاخوری زردچوبه
  • کمی فلفل سیاه
  • یک تکه ریشه زنجبیل تازه
  • آب یک عدد پرتقال تازه
  • آب دو عدد لیموترش تازه
  • پنج عدد هویج کوچک
  • یک عدد خیار

حال تمام مواد را به خوبی شسته و آماده کنید.

آن ها را داخل مخلوط کن بریزید و کاملا میکس کنید.

می توانید از غذاساز نیز استفاده کنید.

کمی آب به ترکیب تان اضافه کنید تا رقیق تر شود.

سپس این نوشیدنی درمانگر طلایی را در طول روز میل کنید.

عوارض زرد چوبه:

زمانی که بیش از حد زرد چوبه مصرف می کنید، و یا وقتی نسبت به این ادویه حساسیت دارید، می تواند به موارد زیر منجر شود:

  • حالت تهوع
  • خون ریزی زیاد
  • فشارخون پایین
  • مشکلات معده
  • مشکلات بارداری
  • سردرد
  • کمبود آهن
  • ناباروری
  • دیابت
  • کم خونی با زردچوبه

خطرخون ریزی یکی از عوارض زردچوبه :

مواد تشکیل دهنده فعال در این ادویه باعث جلوگیری از لخته شدن خون می شود

که می تواند برای افراد مبتلا به اختلالات خونریزی، یا آن هایی که مسن تر هستند ،

پوست نازکی دارند خطرناک باشد و این یکی از بدترین اثرات زرد چوبه است.

زرچوبه باعث دل درد میشود:

از آنجا که برخی از پودر های زرد چوبه با محصولات پرکننده، مانند نشاسته کازاوا و یا آرد گندم درست می شوند،

این امکان وجود دارد که افراد مبتلا به اختلالات گلوتنی و یا بیماری معده با این مکمل حساسیت دارند .

جراحی:

به خاطر ویژگی ضد لخته شدن خون زرد چوبه، استفاده از این مکمل یا چاشنی قبل از عمل جراحی عاقلانه نیست چون می تواند منجر به مشکلات و خونریزی شدید شود .

مشکلات کیسه صفرا:

اگر سنگ کیسه صفرا یا انسداد مجرای صفرا دارید،

کار عاقلانه ی نیست که زرد چوبه بخورید، چون می تواند مساله را بدتر کند.

فشار خون یکی از عوارض زردچوبه :

این ادویه فشار خون را کاهش می دهد و برای افراد مبتلا به بیماری قلبی و عروقی خوب است.

با این حال، زمانی که داروهای فشارخون مصرف می کنید، می تواند باعث افت خطرناکی در فشار خون شود.

عوارض زردچوبه در بارداری:

طبیعت محرک این ادویه می تواند موجب انقباضات رحمی شود که می تواند در ماه های اولیه بارداری خطرناک باشد،

و همچنین می تواند زایمان را به تاخیر بیاندازد بنابراین بهتر است هنگام بارداری از این ادویه اجتناب کنید.

سنگ کلیه:

تقریبا 2 درصد زرد چوبه نمک جوهر ترشک است که در سطوح بالا می تواند به تشکیل سنگ کلیه کمک کند.

اگر قبلا دچار مشکلات کلیوی شدید یا سابقه سنگ کلیه داشتید

استفاده بیش از حد از این ادویه و یا مکمل می تواند این موضوع را بدتر کند

ناباروری با زردچوبه :

زرد چوبه می تواند منجر به کاهش تستوسترون و حرکت اسپرم شود و بارداری را دشوارتر کند.

واکنش های آلرژی با زردچوبه:

التهاب و واکنش های آلرژی داخلی، هنگامی که در مقادیر زیاد مصرف می شود ، ممکن است رخ دهد.

مثل خارش پوست، قرمزی، تهوع، استفراغ، اسهال، نفخ، گرفتگی عضلانی .

کمبود آهن :

وقتی که بیش از حد زرد چوبه ( کورکامین ) در بدن است، ممکن است

موجب جذب آهن در روده شود که منجر به کم خونی و عوارض جانبی ناخواسته می شود.

دیابت:

اگر دیابت داشته باشید، باید در مصرف این ادویه احتیاط کنید.

برای بیماران دیابتی که می خواهند سطح گلوکز پایدار را حفظ کنند، استفاده از مکمل ها با زرد چوبه می تواند بسیار خطرناک باشد.

رفلاکس معده :

اگر در حال حاضر مبتلا به بیماری رفلاکس معده هستید، مطالعات نشان داده اند

مصرف این رنگ یا مکمل در مقادیر زیاد می تواند مشکل را بدتر کند.

هشدارها

قبل از استفاده از زرد چوبه ، مهم است احتیاط کنید،

یعنی خود را برای واکنش های آلرژیک تست کنید و با پزشک در مورد شرایط تتان صحبت کنید.

واکنش های آلرژی :

برخی افراد ممکن است نسبت به زرد چوبه در مواد غذایی واکنش نشان ندهند، اما ممکن است واکنش منفی داشته باشد.

قبل از این که این مکمل را بطور معمول استفاده کنید ، مقدار کمی از آن را روی پوست تست کنید.

شرایط موجود:

اگر اختلالات خونریزی یا دیابت ، سنگ صفرا داشته باشید، زرد چوبه می تواند این شرایط را تشدید کند و یا با داروهایی که مصرف می کنید تداخل داشته باشد.

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

منو اصلی