تخم شنبلیله

خانوم ادویه قصد معرفی ریشه گیاه شناسی شنبلیله رو داره:

گیاهی است علفی، یکساله، به طول ۱۰ تا ۵۰ سانتی متر ، برگهای آن متناوب و مرکب از سه برگچه است.

از اختصاصات آن این است که نصف تا سه چهارم انتهای برگچه های آن دندانه دار است.

گلهائی منفرد به رنگ زرد روشن ، بنفش یا مایل به سفید به بزرگی ۸/۰ تا ۸/۱ سانتی متر دارد.

میوه آن نیام، خمیده ، بطول ۳ تا ۱۱ سانتی متر و محتوی ۵ تا ۲۰ دانه زاویه دار به طول ۴ تا ۶ میلی متر و به عرض ۲ تا ۳ میلی متر است.

رنگ آن از زرد حنایی تا قهوه ای تغییر می نماید.

بوی آن قوی و طعمش تلخ و معطر است. منشأ این گیاه نواحی مدیترانه گزارش شده است.

خواص تخم شنبلیله:

۱- افزایش شیر مادران شیرده:

افزایش شیر مادر یکی از خواص شنبلیله است. شیر مادر غذای اصلی نوزادان تازه‌متولدشده است.

شیر مادر منبع غذایی کامل و مغذی‌ای برای رشد نوزادان است.

اگرچه گاهی ممکن است مادر شیر کافی برای تغذیه نوزاد نداشته باشد،‌

در این جور مواقع معمولا پزشکان داروهای مختلفی برای افزایش شیر مادر تجویز می‌کنند،

ولی تحقیقات نشان می‌دهد که می‌توان به‌جای استفاده از داروهای شیمیایی از شنبلیله به عنوان یک داروهای جایگزین و سالم استفاده کرد.

نکته: قبل از مصرف کپسول شنبلیله یا تخم آن بهتر است ابتدا با دکتر خود مشورت کنید.

۲- کاهش دردهای قاعدگی:

شنبلیله ماده‌ای بسیار قوی است که روند قاعدگی را تسهیل و دردهای آن را کاهش می‌دهد.

همچنین مصرف شنبلیله موجب تنظیم قاعدگی، از بین بردن لکه‌بینی و نیز از بین بردن دردهای قاعدگی می‌شود.

۳- علائم یائسگی را به‌تعویق می‌اندازد:

شنبلیله حاوی ماده‌ی شیمیایی دیوسگنین (diosgenin) و ایزوفلاون‌های استروژنیک (estrogenic isoflavones) است

که مشابه هورمون استروژن در زنان است. فقدان استروژن باعث بروز نشانه های یائسگی در زنان می‌شود.

بنابراین، مصرف شنبلیله موجب کاهش علائم یائسگی مانند تغییر خلق‌وخو، افسردگی، گرفتگی عضلات و اشتهای کاذب می‌شود.

۴- کاهش سطح کلسترول خون:

مطالعات نشان می‌دهد مصرف شنبلیله به کاهش سطح کلسترول خون، به‌ویژه کلسترول بد (LDL) کمک می‌کند

و درنتیجه خطر ابتلا به تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته قلبی کاهش می‌یابد.

شنبلیله سرشار از فیبر است‌ که کلسترول موجود در سلول‌های خونی و شریان‌ها را تصفیه می‌کند.

۵- کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی:

تخم شنبلیله حاوی ۲۵ درصد گالاکتومانان (galactomannan) است.

گالاکتومانان نوعی فیبر محلول است که باعث کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی می‌شود.

۶- دیابت:

بررسی و تجزیه و تحلیل اکثر تحقیقات انجام‌شده،

نشان‌دهنده‌ی تأثیر چشمگیر مصرف شنبلیله بر بهبود متابولیسم بدن و کنترل دیابت است.

به‌نظر می‌رسد، شنبلیله بر دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ تأثیر مثبتی دارد و موجب بهبود سطح کربوهیدرات خون می‌شود.

۷- رفع یبوست:

شنبلیله سرشار از فیبر است و به همین دلیل دارویی گیاهی در درمان یبوست،

درمان اسهال و سوءِهاضمه و ناراحتی‌های گوارشی است.

۸- درمان مشکلات کلیوی:

در طب سنتی چین از شنبلیله برای درمان بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی استفاده می‌شود.

خواص تخم شنبلیله

۹- پیشگیری از ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ:

شنبلیله خواص ضدسرطانی دارد.

این گیاه شگفت‌انگیز حاوی استروئید است که ارتباط مستقیمی با میزان ابتلا به سرطان روده بزرگ دارد.

به‌علاوه، پلی‌ساکاریدهایی مانند

ساپونین (saponins)

همی‌سلولز (hemicellulose)

لیزاب (mucilage)

تانن (tannin)

پکتین (pectin)

سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهند و مانع جذب نمک صفرا در روده‌ی بزرگ می‌شوند

و با محافظت از غشای مخاطی روده‌ی بزرگ، باعث پیشگیری از بروز سرطان و دیگر مشکلات گوارشی می‌شوند.

۱۰- خواص شنبلیله برای لاغری:

محلول فیبر که در شنبلیله وجود دارد موجب کاهش اشتها و ایجاد حس سیری در فرد می‌شود.

۱۱- درمان گلودرد:

یکی دیگر از خواص شنبلیله درمان گلودرد است.

شنبلیله خیس‌شده حالت لزجی دارد که در کاهش سرفه و گلودرد بسیار مفید است.

۱۲- کاهش تحریک‌پذیری:

تخم شنبلیله حاوی ماده‌ای لزجی و لعاب‌دار است که لیزاب (mucilage) نام دارد.

لیزاب‌ها در تماس با آب، کم‌وبیش حل می‌شوند و ماده‌ای لزج، مانند ژلاتین تولید می‌کنند.

تولید این ماده‌ی ژلاتینی موجب کاهش تحریک‌پذیری می‌شود.

۱۳- تأثیر شنبلیله بر سطح تستوسترون مردان:

یکی از دلایلی که موجب می‌شود مردان نیز از شنبلیله استفاده کنند،

تأثیر چشمگیر آن بر افزایش تولید هورمون تستوسترون است.

برخی از مطالعات نشان‌دهنده‌ی افزایش سطح هورمون تستوسترون و میل جنسی در مردانی است که شنبلیله مصرف می‌کنند.

نحوه مصرف شنبلیله:

می‌توان شنبلیله را به شکل‌ها و اندازه‌های مختلف مصرف کرد و هیچ دستور مشخصی در این زمینه وجود ندارد.

میزان مصرف آن نیز کاملا بستگی به خود شما دارد.

بیشتر تحقیقات انجام‌شده در زمینه‌ی تأثیر شنبلیله بر میزان ترشح هورمون تستوسترون

تأکید بر مصرف حدود ۵۰۰ میلی‌گرم شنبلیله در روز دارد،

این‌درحالی است که در برخی آزمایش‌ها مصرف ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌گرم در روز نیز برای درمان بعضی بیماری‌ها بلامانع است.

اگر از تخم شنبلیله استفاده می‌کنید،

مصرف ۲ الی ۵ گرم در روز کافی به‌نظر ‌می‌رسد، هرچند هنوز ابهاماتی زیادی در زمینه‌ی میزان مصرف شنبلیله وجود دارد

که نیازمند بررسی‌ها و آزمایشات بیشتر است.

اگر تابه‌حال از شنبلیله استفاده نکرده‌اید، بهتر است از مقدار کم شروع کنید.

مثلا می‌توانید از روزی ۵۰۰ میلی‌گرم در روز شروع کنید و بعد از دو الی سه هفته میزان مصرف را تا ۱۰۰۰ میلی‌گرم افزایش دهید.

فرقی نمی‌کند شنبلیله را قبل یا بعد از غذا مصرف کنید، اما با توجه به تأثیر شنبلیله بر روی کنترل قندخون

بهتر است همراه با وعده‌ی غذایی مصرف شود که حاوی کربوهیدرات بیشتری است.

تخم شنبلیله درجه یک

عوارض جانبی مصرف شنبلیله:

مطالعات انجام‌شده بر روی حیوانات نشان می‌دهد که مصرف شنبلیله هیچ عارضه‌ی خاصی ندارد

و به‌نظر می‌رسد برای همه‌ی افراد مفید است.

در این آزمایش‌ها به حیوانات نزدیک ۵۰ بار از دوز پیشنهادی داده شده و خوشبختانه هیچ اثر منفی مشاهده نگردید.

بررسی‌های انجام‌شده بر روی انسان نیز نشان می‌دهد مصرف شنبلیله در دوز پیشنهادی هیچ ضرری برای سلامت فرد ندارد.

اگرچه، در برخی از افراد، مصرف آن موجب اسهال و سوءِهاضمه شده است

که البته این مسئله تقریبا ممکن است درمورد تمام مکمل‌ها اتفاق بیفتد.

با توجه به گزارش‌های منتشرشده مبنی بر تأثیر شنبلیله بر کاهش اشتها می‌توان

از این گیاه برای کاهش وزن و بهبود ناهنجاری‌های تغذیه‌ای استفاده کرد.

به‌علاوه، برخی افراد معتقدند که مصرف شنبلیله باعث می‌شود که بدن‌شان بو و عطر خاصی بگیرد که البته هنوز این مسئله اثبات نشده است.

همان‌طور که پیش از این گفته شد، مصرف شنبلیله موجب کاهش قندخون می‌شود،

بنابراین اگر دیابت دارید و دارو مصرف می‌کنید، بهتر است در مصرف آن کمی احتیاط کنید.

پیشنهاد ما این است که همیشه قبل از مصرف هر نوع دارو و مکمل گیاهی با پزشک خود مشورت کنید

و مطمئن شوید که مصرف این گیاه و مکمل‌های گیاهی با داروهایی دیگر شما تداخل ندارد.

موارد احتیاط در مصرف شنبلیله

شنبلیله گیاهی بسیار مقوی و پرخاصیت است، اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد.

برخی افراد ممکن است به این گیاه حساسیت داشته باشند که در این صورت مصرف آن ممکن است

موجب بروز ناراحتی‌های گوارشی خفیف، اسهال و سوءِهاضمه در این افراد شود.

همچنین با توجه به تأثیری که شنبلیله بر سیستم تولید مثل زنان و هورمون‌های زنانگی دارد،

مصرف آن در دوران بارداری ممکن است موجب سقط جنین شود.

برای تهیه شنبلیله شسته شده کارخانه میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای تهیه تخم شنبلیله هندی میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

Main Menu