فلفل سیاه/ خانوم ادویه

 

ریشه گیاه شناسی فلفل سیاه از زبان خانوم ادویه:

این فلفل با نام علمی “Piper nigrum” از خانواده “Piperaceae” گیاهی چندساله و همیشه سبز می باشد،

که در مناطق گرم و مرطوب با بارندگی زیاد رشد می کند.

فلفل سیاه به عنوان یک گیاه دارای ساقه های رونده مایل به رشد بر روی داربست ها ، دیرک ها و یا بالا رفتن از درختان است.

فلفل سیاه با وجود دارا بودن ریشه های هوایی (aerial roots) به عنوان گیاه انگل یا پارازیت شناخته نمی شود.

بوته های فلفل سیاه دارای ساقه های رونده (vine) است .

این گیاه دارای برگ های کشیده و نوک تیز (قلبی شکل) همانند گیاه “بتل برگی” (betel leaf) می باشد.

بطوریکه برگ هایش با آرایش متناوب بر روی ساقه های روندۀ طویل مستقرند.

فلفل سیاه از سیستم ریشه دهی کم عمق بهره می برد

آنچنانکه فقط تعداد کمی از ریشه های جانبی آن قادر به نفوذ تا عمق ۲ متری خاک هستند.

فلفل سیاه دارای گل های کوچک سفید رنگ دو جنسی (هرمافرودیت) است.

گل های این فلفل با توجّه به تراکم اوّلیه به شکل سنبله (spike) دیده می شوند

ولیکن تدریجاً در طی مراحل رشد به شکل خوشه در می آیند.

خواص فلفل سیاه از نظر خانوم ادویه:

۱- بهبود سلامت گوارش:

گوارش و آنزیم ها را تحریک می کند، بنابراین اینگونه هضم را افزایش می دهد.

زمانی که فلفل سیاه مصرف می کنید به خصوص با وعده های غذایی، میتواند توانایی هضم غذا را افزایش دهد.

تحقیقات نشان داده است که فلفل سیاه اثرات مثبتی بر آنزیم های پانکراس نیز دارد.

فلفل سیاه همچنین به کاهش گاز معده کمک می کند و می تواند در درمان اختلالات کولیک موثر باشد و از بیماری های صرع نیز جلوگیری می کند.

۲- فلفل سیاه برای جلوگیری از سرطان:

مطالعات نشان دادند که از پیپرین موجود در فلفل سیاه، فعالیت های محافظتی را علیه انواع مختلف سرطان انجام می دهد.

همچنین جذب مواد مغذی دیگر مانند سلنیوم، کورکومین، بتاکاروتن و ویتامین های B را در روده های شما را افزایش می دهند، که تمام این مواد مغذی برای سلامت روده و پیشگیری از سرطان موثر می باشند.

یکی دیگر از مطالعات نشان می دهد که استرس بر روی رکتوم را کاهش می دهد و به جلوگیری از سرطان کولون کمک می کند.

همچنین خواص مشابهی در موارد سرطان پروستات نیز دارد و یک، داروی شیمی درمانی در درمان سرطان پروستات مورد استفاده قرار می گیرد.

۳- فلفل سیاه برای کاهش فشار خون:

فلفل سیاه می تواند فشار خون را در حیوانات کاهش دهد، و اثرات مشابهی نیز در انسان وجود دارد. مصرف پیپرین در کنترل فشار خون به اثبات رسیده است.

۴- فلفل سیاه برای کمک به کاهش وزن:

مطالعات نشان دادند که ترکیبات پیپرین که در این فلفل وجود دارد که با تشکیل و انباشت سلول های چربی مبارزه می کند.

همچنین می تواند به اهداف کاهش وزن شما کمک کند و یک جایگزین مناسبی در درمان مسائل مربوط به چاقی و چربی بیش از حد می باشد.

این فلفل را بر رژیم غذایی روزانه خود برای کاهش وزن اضافه کنید، زیرا یک قاشق چای خوری از آن فقط ۸ کالری دارد.

می توانید از این ادویه بر روی سینه مرغ و یا سبزیجات کبابی استفاده کنید.

۵- درمان سرماخوردگی و سرفه با فلفل سیاه:

این فلفل برای این منظور درعلم پزشکی باستانی چینی سالها مورد استفاده قرار می گرفته است.

زیرا گردش خون و جریان مخاطی را تحریک می کند و هنگامی که با عسل ترکیب کنید، اثربخشی آن افزایش می یابد و به عنوان یک عامل سرکوب کننده طبیعی سرفه به کار می رود.

به سادگی یک قاشق چای خوری از این فلفل را با دو قاشق غذاخوری عسل، در یک فنجان مخلوط کنید، مقداری آب جوش را به آن بیفزایید و اجازه دهید تا حدود ۱۵ دقیقه بماند. سپس نوشیدنی را میل کنید. آن را سه بار در روز تکرار کنید تا از گرفتگی و احتقان سینوس ها رها شوید.

6- کمک به کاهش علائم آسم با فلفل سیاه:

یک مطالعه انجام شده بر روی بیماران مبتلا به آسم نشان داد، که گنجاندن فلفل در رژیم غذایی آنها کمک کرد تا شرایط شان بهبود بخشد.

فلفل سیاه دستگاه تنفسی را پاک می کند و سایر علائم مربوط به آسم را کاهش می دهد.

۷- فلفل سیاه برای مبارزه با عفونت:

خواص ضد باکتری فلفل سیاه در اینجا نقش ایفا می کند و به جلوگیری از عفونت و گسترش بیماری ها کمک می کند.

۸- فلفل سیاه دارای مزایای آنتی اکسیدانی:

این فلفل اثرات آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارد، که به روش های مختلف بر روی سلامتی تاثیر میگذارد.

آنتی اکسیدان ها از آسیب رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند و سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهند.

در مطالعه دیگری در هند، موش هایی با استرس اکسیداتیو القا شده زمانی که فلفل سیاه مصرف کردند بهبود قابل توجهی در وضعیت آنها مشاهده شد.

این فلفل بالاترین میزان اکسیدان ها را در تمام مواد غذایی مورد بررسی قرار داده شده، دارد.

همچنین دارای بالاترین مقدار فنین است که مزایای سلامتی مختلفی را برای بدن به وجود میاورد.

همچنین باعث پیشگیری از بیماری های جدی مانند سرطان میشود.

۹- فلفل سیاه برای بهبود سلامت دهان و دندان:

برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف فلفل بر روی دهان و دندان، به دلیل خواص ضد باکتری بسیار موثر است و آنها را از درد و سایر عفونت های دهانی در امان نگه می دارد.

فلفل دارای خواص ضد التهابی است ،که از التهاب لثه ها جلوگیری می کند. حتی می توانید فلفل را با نمک مخلوط کنید و برای تسکین دردهای دندانی مورد استفاده قرار دهید.

به سادگی مقدار مساوی از این دو ادویه را با هم ترکیب نمایید و آن را در دهان غرغره کنید و برای دندان درد های شدید می توانید این فلفل را با روغن میخک مخلوط کنید و به منطقه آسیب دیده اعمال نمایید با این حال تحقیقات محدودی در این زمینه وجود دارد، پس بهتر است که قبل از استفاده با دندان پزشک مشورت کنید.

خرید فلفل سیاه درجه یک/ خانوم ادویه

۱۰- سلامت مغز را بهبود می بخشد:

این فلفل تاثیرات زیادی بر سلامت مغز دارد. پپرینی که در این فلفل وجود دارد به عنوان یک مهار کننده آنزیم های مسئول تجزیه انتقال دهنده های عصبی عمل می کند.

این آنزیم همچنین عملکرد هورمون دیگری به نام ملاتونین را کاهش می دهد که چرخه خواب و بیداری را تنظیم می کند.

این همچنین در کاهش بیماری های پارکینسون اهمیت دارد و آنزیم دیگری را به نام دوپامین که هورمون احساسات خوب است را مختل می کند.

دوپامین در بیماران مبتلا به پارکینسون کم است و مصرف این فلفل باعث کاهش علائم آن می شود.

در مورد افسردگی نیز اثرات مشابهی دیده می شود. همچنین می تواند پیری و زوال عقل را به تأخیر بیاندازد و به جلوگیری از آلزایمر کمک کند.

همچنین فعالیت عصبی را در مغز افزایش میدهد، در نتیجه ممکن است تشنج را نیز کاهش دهد.

همچنین از سلول های عصبی محافظت می کند و مانع مرگ سلولهای اولیه می شود.

علاوه بر همه اینها اثرات مفیدی در بیماران سکته مغزی نشان داده است.

۱۱- فلفل سیاه برای بهبود باروری در مردان:

فلفل سیاه نقش مهمی در بهبود باروری در مردان دارد.

ثابت شده است که سطح تستسترون را افزایش می دهد، زیرا غنی از روی و منیزیم است که دو ماده معدنی مهم برای هورمون های جنسی مردانه می باشند.

همچنین تعداد اسپرم و غلظت آن را افزایش می دهد. روی موجود در فلفل نیز در توسعه و حرکت اسپرم کمک کننده است.

۱۲- فلفل سیاه برای کمک به ترک سیگار:

مطالعات نشان داده است که استنشاق بخار ناشی از فلفل سیاه می تواند علائم ناشی از ترک سیگار را کاهش دهد.

گرایش های سیگار با استنشاق بخار فلفل سیاه به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

۱۳- کمک به درمان دیابت با فلفل سیاه:

آنتی اکسیدان های موجود در فلفل سیاه میتوانند به تثبیت میزان قند خون کمک کنند.

آنها تنظیم کننده هیپرگلیسمی هستندو از این طریق به درمان دیابت کمک می کند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ ثابت کرده است که روغن فلفل سیاه می تواند دو آنزیم را که نشاسته را به گلوکز بر می گرداند و نشانه های دیابتی را مهار کند.

مصرف فلفل سیاه می تواند جذب گلوکز را نیز به تاخیر بیندازد. پپرین موجود در فلفل سیاه می تواند به عنوان یک عامل افزایش دهنده در کنار متفورمین (داروی دیابت) مورد استفاده قرار گیرد و کمک می کند تا دوز آن افزایش و عوارض جانبی ناشی از آن کاهش پیدا کند.

و در کل به کاهش علائم این بیماری نیز کمک می کند.

۱۴- فلفل سیاه برای درمان سنگ مثانه:

یکی دیگر از خواص فلفل سیاه این است که می تواند به دفع سنگ مثانه کمک شایانی کند.

تحقیقات نشان داده است فلفل سیاه برای درمان سنگ در مجاری ادرار موثر است.

۱۵- خاصیت ضدافسردگی فلفل سیاه:

فلفل سیاه یک داروی ضدافسردگی طبیعی است.

پپرین موجود در فلفل سیاه مانند یک داروی ضدافسردگی عمل کرده و سیستم عصبی را تحریک می کند.

در نتیجه توانایی شناختی افزایش می یابد.

۱۶- فلفل سیاه برای رفع حالت تهوع:

با استفاده از خواص فلفل سیاه می توان انواع ناراحتی های معده را تسکین داد، کافی است یک قاشق چای خوری فلفل سیاه را با یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید.

این مخلوط را به آرامی بنوشید تا زمانی که احساس تسکین کنید.

۱۷- فلفل سیاه برای درمان بیماری سل:

فلفل دارای خواص ضد التهابی است.

فلفل سیاه به پاکسازی ریه ها کمک کرده و تولید مخاط درون ریه ها را کاهش می دهد.

پاکسازی ریه ها نیز در کاهش درد قفسه سینه موثر است.

خاصیت ضد التهابی موجود در فلفل به درمان التهاب ناشی از سرفه در بیماری سل کمک می کند.

مزایای استفاده از فلفل سیاه برای پوست:

آنتی اکسیدان های قوی که در فلفل سیاه موجود هستند، مزایای ضدپیری فوق العاده را ارائه می دهند.

فلفل سیاه پوست را تمیز می کند و به درمان آکنه و سایر بیماری های پوستی کمک می کند.

۱۸- فلفل سیاه برای مبارزه با چین و چروک:

آنتی اکسیدان های موجود در فلفل سیاه با آسیب رادیکال های آزاد مبارزه می کنند که آنها می توانند نشانه های پیری را ایجاد کنند و به پوست شما آسیب برسانند.

این فلفل علائم پیری زودرس مانند چین و چروک، خطوط ریز و حتی لکه های تیره را از بین می برد.

شما می توانید به سادگی این فلفل را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید، تا اثرات تقویت کننده پوست را در آن مشاهده نمایید.

فقط یک قاشق چای خوری از این فلفل را با مقدار مساوی از عسل و زردچوبه ترکیب نمایید

و آن را به عنوان ماسک روی صورت خود اعمال نمایید و پس از ۱۵ دقیقه با آب سرد شستشو دهید.

۱۹- فلفل سیاه برای سم زدایی پوست:

فلفل سیاه می تواند به عنوان یک اسکراب برای پوست مورد استفاده قرار بگیرد

و سلول های مرده را از بین ببرد، که باعث میشود پوست نرم تری داشته باشید.

مقداری از این فلفل را له کنید و در آب بخیسانید و یک قاشق چای خوری ماست را به آن اضافه نمایید.

سپس این اسکراب روی صورت خود اعمال نماید و بعد از ۲۰ دقیقه بشویید.

این اسکراب به حذف سموم از پوست شما کمک می کند

و درخشان شدن و نرمی آن را افزایش می دهد.

یا همچنین می تواند گردش خون در پوست را ترویج بخشد و اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را به پوست شما اهدا کند.

خواص ضد التهابی و ضد باکتری آن به جلوگیری از آکنه نیز کمک می کند.

مزایای استفاده از فلفل سیاه برای مو:

خواص آنتی اکسیدانی فلفل سیاه کمک می کند تا مسائل جدی مو، مانند شوره سر و ریزش حل شود.

همچنین می توانید برای اثر بخشی بهتر، آن را با عسل یا زردچوبه ترکیب کنید.

۲۰- فلفل سیاه برای کمک به درمان شوره سر:

اگر از مشکلات شوره سر رنج می برید، فلفل سیاه یکی از بهترین درمان ها است.

یک قاشق چای خوری فلفل سیاه ،له شده را به یک کاسه کشک اضافه کنید و آن را روی پوست سر خود اعمال نمایید

و پس از حدود ۳۰ دقیقه با آب بشویید.

می توانید پس از آن از شامپو استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که از این مخلوط بیش از حد استفاده نکنید، زیرا ممکن است باعث ایجاد سوزش و ناراحتی پوست سر شود.

۲۱- فلفل سیاه برای بازسازی و ترمیم مو:

یک قاشق چای خوری از دانه های فلفل سیاه و سفید را با آبلیمو ترکیب نمایید و روی پوست سر و موی خود اعمال کنید.

باعث می شود تا موهای شما احیا شود و به آن براقی و درخشندگی و نرمی اهدا می کند و پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با آب سرد شستشو دهید.

همچنین می توانید یک قاشق چای خوری از این فلفل را با مقدار مساوی عسل ترکیب کنید

و به موهای تان اعمال نمایید باعث می شود تا ریشه مو تقویت شود.

نحوه مصرف این فلفل رو خانوم ادویه براتون توضیح میده:

این فلفل با توجه به نوع کاربرد به طرق مختلف به مصرف می رسد.

این ادویه را هم می توان به عنوان چاشنی در غذاها به کار برد و هم به صورت دم کرده یا چای مصرف نمود.

برای بهره بردن از خواص و طعم و عطر آن مقداری مشخص از آن را در هنگام طبخ غذا به غذا اضافه می کنند.

این ادویه در انواع سالادها و غذاها قابلیت استفاده دارد.

برای مصرف دم کرده آن می توان به دو روش آن را تهیه نمود:

استفاده از چای فلفل سیاه برای لاغری و کاهش وزن مفید می باشد .

در روش اول:

ابتدا مقداری آب در حدود دو لیوان را به قوری اضافه کرده و آن را می جوشانیم .

بعد از به جوش آمدن آب ، دانه های این فلفل را به همراه عسل و مقداری زنجبیل به آب جوش اضافه می کنیم و بعد از ۵ دقیقه دم کشیدن آن را میل می نماییم .

روش دوم:

تهیه چای فلفل سیاه نیز همانند روش اول می باشد و تنها تفاوتی که با آن دارد این است که افرادی که دوست دارند چای فلفل سیاه غلیظ تر و تندتر باشد.

پس از به جوش آمدن آب و اضافه کردن زنجبیل و عسل به داخل آن ، چای به دست آمده را به مدت ۳ الی ۵ دقیقه به آرامی می جوشانند.

سپس آن را میل می نمایند .

این فلفل در تقویت موها نیز تاثیر دارد و برای این منظور می توان پودر آن را با یک قاشق چایخوری عسل مخلوط نمود و بر روی ریشه مو گذاشت.

بعد از ۱۵ دقیقه آن را آب کشی کرده و با آب گرم بشویید .

روش های نادرست مصرف فلفل سیاه

این فلفل و هر ادویه ی دیگر در صورتی که به روش درست و مناسب مصرف شود می تواند مفید واقع شود:

  • در بهبود دستگاه گوارش و هضم آسان مواد غذایی
  • کاهش وزن و لاغری افراد
  • زیبایی پوست و مو
  • کاهش عوارض بیماری های از قبیل ویتیلیگو
  • کاهش میزان کلسترول خون و جلوگیری از ابتلا به بیماری های تصلب شرائین
  • جلوگیری از بیماری هایی از قبیل سرطان
  • جلوگیری از پیری زودرس
  • آلزایمر و … نقش موثری دارد.

اما اگر آن ها به صورت نادرست و غیر اصولی مصرف گردد امکان دارد مشکلات بزرگی ایجاد نماید و مضرراتی برای بدن داشته باشد.

همچنین زیاده روی در مصرف این فلفل نیز همانند روش نادرست مصرف آن ها موجب بروز مشکلات و خطراتی در بدن می شود .

در زیر به برخی از روش ها نادرست مصرف این فلفل اشاره می نماییم .

استنشاق این فلفل عوارض زیادی دارد

و ممکن است با وارد شدن به ریه ها و راه های تنفسی موجب آسیب به دستگاه تنفسی و در گاهی موارد هر چند نادر موجب مرگ افراد به خصوص کودکان شود.

زیاده روی در مصرف این فلفل ممکن است موجب ایجاد سوزش در معده شود و بنابرین بهتر است دوزهای مناسبی از آن در هر وعده ی غذایی به کار برده شود .

مصرف این فلفل چه به صورت چاشنی و چه به صورت دم کرده برای برخی بیماران ممکن است تداخل دارویی ایجاد نماید، به عنوان نمونه:

بیماران که سیکلوسپورین A

کولینرژیک

دیگوکسین

سیتوکروم پی ۴۵۰

مصرف می کنند بهتر است از مصرف این فلفل اجتناب نمایند .

مصرف این فلفل برای بیماران گوارشی توصیه نمی شود .

افرادی مبتلا به آسم و حساسیت و بیماری های پوستی و افراد باردار باید از مصرف این فلفل اجتناب نمایند

و یا زیر نظر پزشک مصرف نمایند .

و اما موارد خاص مصرف این فلفل:

۱- ایجاد احساس سوزش در معده:

خب، همه می دانیم که این فلفل «تند» است.

عقل سلیم به ما می گوید که نباید استفاده از این فلفل را در وعده های غذایی خود محدود کنیم.

اما گاهی همین عقل سلیم پا پس می کشد و کنترل از دست ما خارج می شود!

در چنین موردی، مصرف بیش از حد فلفل می تواند به سوزش شدید در معده منجر شود.

نگران نباشید، این سوزش بر طرف می شود، و کاملا موقتی است.

۲- فلفل سیاه ممکن است که باعث مرگ شود:

این اتفاق بسیار نادر است.

اما اگر فلفل به صورت مستقیم مصرف شود، می تواند وارد ریه ها و باعث مرگ شود، به خصوص در مورد کودکان.

پس توصیه می شود این فلفل را در ترکیب با غذا مصرف کنید و به صورت مستقیم از آن استفاده نکنید.

۳- ایجاد احساس سوزش در چشم با مصرف فلفل سیاه:

یادتان باشد این فلفل بسیار تند است!

پس از تماس مستقیم آن به پوست تان اجتناب کنید.

اگر تصادفا این ادویه با چشم تان تماس داشته باشد، ممکن است باعث احساس سوزش و قرمزی در پوست و چشم تان شود.

۴- تداخل فلفل سیاه با برخی از داروهای خاص:

بیمارانی که:

  • سیکلوسپورین A
  • کولینرژیک
  • دیگوکسین
  • سیتوکروم پی ۴۵۰

مصرف می کنند، بهتر است از مصرف این فلفل اجتناب کنند.

۵- احتمال ایجاد اختلالات گوارشی با مصرف فلفل سیاه:

این فلفل ممکن است معده را ناراحت کند یا باعث بروز مشکلات گوارشی شود.

بنابراین، بیمارانی که از اختلالات گوارشی رنج می برند نباید این فلفل را مصرف کنند.

۶- ایجاد مشکلات تنفسی با مصرف فلفل سیاه:

نباید این فلفل را استنشاق کرد، زیرا ممکن است به مشکلات دستگاه تنفسی مانند آسم و … منجر شود.

۷- فلفل سیاه باعث تحریک می شود:

در مواردی نادر، مصرف این فلفل می تواند به تحریک پوست بینجامد که علائم آن خارش، ورم، و قرمزی پوست هستند.

۸- باعث بروز مشکلاتی در دوران بارداری و شیردهی می شود:

اگر باردار هستید، پس بدنتان نسبت به ادویه ها حساس است. در نتیجه از مصرف این فلفل اجتناب کنید.

اگر عاشق طعم آن هستید، اندکی را به غذای محبوب خود اضافه کنید.

طعم و مزه ی تند این فلفل می تواند به شیر مادر منتقل شود.

بنابراین، اگر در دوران شیردهی به نوزاد خود به سر می برید، از این فلفل دوری کنید.

۹- افزایش خشکی پوست با مصرف زیاد :

این فلفل را نباید در مقادیر زیاد مصرف کرد، زیرا ممکن است که باعث خشکی پوست شود.

اگر پوست خشکی دارید، از مصرف بیش از حد این فلفل اجتناب است.

۱۰- در طول تابستان از مصرف اجتناب کنید:

تابستان ها گرم است و این فلفل می تواند حرارت بدن را افزایش دهد و حتی منجر به خونریزی بینی شود.

بنابراین تا حد ممکن از مصرف این فلفل در تابستان ها اجتناب کنید.

 

برای تهیه فلفل سیاه جامبو ۶ میل میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای تهیه فلفل سیاه ساییده میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

Main Menu