با خانوم ادویه در معرفی ریشه گیاه شناسی پاپریکا همراه باشید:
فلفل های ساخته شده در ساخت پاپریکا از آمریکای شمالی ،
به ویژه مکزیک مرکزی ، جایی که برای قرن ها در آنجا کشت می شود ، منشا می گیرد.
متعاقباً این فلفل ها به جهان قدیم ، زمانی که فلفل بود ، وارد شدند.
در قرن شانزدهم به اسپانیا و پرتغال آورده شد.
از چاشنی ها برای افزودن رنگ به انواع مختلف غذاها در غذاهای متنوع استفاده می شود.
پاپریکا می تواند از ملایم تا گرم باشد.
طعم آن نیز از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.
اما تقریباً همه گیاهان پرورش یافته تنوع شیرین تولید می کنند.
فلفل دلمه ای شیرین بیشتر از پریکارپ تشکیل شده است که بیش از نیمی از بذر آن برداشته شده است،
در حالی که پاپریکای گرم حاوی مقداری دانه ، ساقه ، جفت و کاسه است. رنگ قرمز ، نارنجی یا زرد پاپریکا به دلیل محتوای کاروتنوئیدها.
خواص پاپریکا:
۱- روشن شدن رنگ چهره:
پاپریکا مملو از ویتامین ها، آهن و بتاکاروتن است
که از بروز برجستگی ها و لکه های سنی جلوگیری می کند.
آنها با محدود کردن تولید ملانین، عامل تیره تر شدن پوست شما؛
چهره شما را بهبود می بخشند.
۲- مزایای ضد پیری:
همانطور که قبلاً نیز گفته شد، پاپریکا سرشار از بتاکاروتن است
که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.
ویتامین A در حفظ پوست سالم نقش اساسی دارد.
از بروز چین و چروک جلوگیری می کند و باعث ایجاد چهره ای روشن می شود.
۳- جوانی پوست:
با ترکیب یک قاشق غذاخوری پاپریکا با دو قاشق غذاخوری عسل می توانید ماسک صورت تهیه کنید.
آن را روی تمام صورت خود به صورت یک لایه بمالید و به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید.
این حتی باعث می شود تا تا پوست شما تن دیگری پیدا کند
و همچنین باعث کاهش خطوط ریز، چین و چروک، لکه های سنی، افتادگی پوست شود.
همچنین می تواند لکه ها و جوش های سر سیاه را درمان کرده و پوست شما را نرم و درخشان کند.
با این وجود، توصیه می شود قبل از استفاده موضعی، آزمایش مچ را انجام دهید
تا از عدم ایجاد واکنش های آلرژیک اطمینان حاصل کنید.
۴- درمان مشکلات پوستی:
خواص شگفت انگیز ضد باکتریایی پاپریکا، آن را برای درمان مشکلات پوستی ناشی از باکتری ها موثر می کند.
آکنه یکی از این مشکلات است.
مصرف پاپریکا در رژیم غذایی شما ممکن است در جلوگیری از بروز آکنه کمک کند.
۵- درمان رگ های عنکبوتی:
به نظر می رسد پاپریکا در پیشگیری و درمان رگ های عنکبوتی مفید است
زیرا دارای خواص خاصی است که رگ ها و گردش خون درون بدن را تقویت می کند.
اگر رگ های عنکبوتی در پاهای خود دارید، می توانید از این ادویه به طور مرتب در رژیم غذایی خود استفاده کنید
تا از این رگ ها کاسته شود و از شکل گیری جدید رگ عنکبوتی جدید جلوگیری کند.
۶- از ریزش مو جلوگیری می کند:
پاپریکا منبع غنی ویتامین B6 است که به جلوگیری از ریزش مو کمک می کند.
پاپریکا همچنین حاوی مقدار قابل توجهی آهن است
که انتقال اکسیژن به فولیکول های مو را تسهیل می کند.
با بهبود گردش خون به پوست سر، رشد مو را تحریک می کند.
۷- حفظ رنگ مو:
ویتامین B6 موجود در پاپریکا در تولید ملانین دخیل است،
رنگدانه ای که به موهای شما رنگ می بخشد.
در حقیقت، پودر پاپریکای شیرین را می توان به حنا اضافه کرد تا ضمن رنگ آمیزی،
رنگ قرمز مایل به مسی مو را به آن منتقل کند.
با این وجود، قبل از استفاده از آن در پوست سر خود، توصیه می شود
آزمایش داخلی را در قسمت داخلی مچ خود انجام دهید تا از واکنش آلرژیک جلوگیری کنید.
۸- خواص ضد التهابی:
پاپریکا دارای خواص ضد التهابی بسیار خوبی است
و به ویژه برای افرادی که از بیماری های خود ایمنی و التهابی رنج می برند مفید است.
برای تسکین تورم ناشی از آرتروز و همچنین درد و دردهای دیگر بدن مفید است.
۹- فشار خون را پایین می آورد:
این خاصیت را می توان به وجود کپسایسین در پاپریکا نسبت داد، اگرچه در مقایسه با سایر فلفل ها کم تر است.
کپسایسین در کاهش فشار خون با آرامش رگ های خونی کمک می کند.
۱۰- انرژی را تأمین می کند:
پاپریکا منبع مهمی از ویتامین B6 است که یک کوآنزیم می باشد.
به عبارت دیگر، فعال کردن ۱۰۰ آنزیم دیگر برای انجام عملکرد خود کاملاً حیاتی است.
آنها واکنش های بیوشیمیایی را در بدن ایجاد می کنند و انرژی ایجاد می کنند و گلوکز را در حالی فراهم می کنند
که انتقال دهنده های عصبی و هموگلوبین را تولید می کنند.
این ادویه همچنین حاوی آهن است، که اکسیژن را در بدن منتقل می کند و جزء بسیاری از پروتئین ها است.
این پروتئین ها مسئول ایجاد انرژی هستند.
پاپریکا یک محرک و انرژی زا بسیار جذاب است
که می تواند برای درمان شرایطی مانند خستگی، بی حالی و افسردگی استفاده شود.
۱۱- سلامت چشم:
ویتامین A در حفظ بینایی سالم نقش اساسی دارد و در اصل به گروهی از ترکیبات به نام کاروتنوئیدها یاد می شود.
پاپریکا حاوی چهار کاروتنوئید یعنی بتا کریپتوکسانتین، بتاکاروتن، لوتئین و زوزانتین است.
این ویتامین توسط چشم ها برای تبدیل نور به بینایی استفاده می شود.
لوتئین و زئو زانتین خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش می دهند.
بهتر است پاپریکا را با منبع چربی هایی مانند روغن زیتون ترکیب کنید تا از مزایای کاروتنوئیدها به طور کامل استفاده کنید.
۱۲- کمک به هضم غذا:
پاپریکا با نرمال کردن اسید در معده در هضم غذا کمک می کند.
یک محرک عالی است، که با تقویت گوارش و اسیدهای معده ، هضم را تسهیل می کند.
می توان از آن برای درمان سوء هاضمه استفاده کرد.
با این وجود، مقدار زیاد پاپریکا ممکن است با سایر داروها در تعامل باشد، بنابراین توصیه می شود
قبل از استفاده از پاپریکا برای این منظور با پزشک خود مشورت کنید.
۱۳- کمک به تقویت خواب:
ویتامین B6 در پاپریکا اثرات عصبی و روانی قدرتمندی دارد.
این ماده به تولید ملاتونین “هورمون خواب” کمک می کند و به شما در حفظ چرخه خواب طبیعی کمک می کند.
علاوه بر این، سطح سروتونین و نوراپی نفرین بدن شما را افزایش می دهد،
که هر دو باعث می شوند خوشحال و بدون استرس باشید.
۱۴- خواص ضد باکتریایی:
پروتئین ضد باکتریایی موجود در پاپریکا یافت شده است که مانع از رشد برخی باکتری ها مانند
سالمونلا و اشرشیا کلای می شود که غالباً از طریق خوراکی انتقال می یابند.
گنجاندن پاپریکا در رژیم غذایی شما، اگر به طور کامل آن را متوقف نکند،
حداقل می تواند رشد این باکتری های مضر را مهار کند.
۱۵- از اسکوروی جلوگیری می کند:
عقرب بیماری نوعی بیماری نادر است
که با لثه های متورم و خونریزی شده، دندان های ضعیف، استخوان های متورم، تنفس سریع، زردی، اسهال، افسردگی و غیره مشخص می شود.
علت اصلی بیماری اسکوروی کمبود ویتامین C است. پاپریکا نیروگاه ویتامین C است.
یک داروی موثر و معجزه آسا محسوب می شود و برای جلوگیری از بروز بسیاری از بیماری ها از جمله اسکوروی، باید روزانه مصرف شود.
پاپریکا را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا میزان ویتامین C شما را تقویت کند.
۱۶- از کم خونی جلوگیری می کند:
همانطور که قبلاً گفته شد، پاپریکا حاوی آهن است که در تشکیل گلبول های قرمز نقش دارد.
علاوه بر این، مقدار زیادی ویتامین C موجود در این ادویه بدن را قادر به جذب آهن می کند.
به این ترتیب، گنجاندن پاپریکا در رژیم غذایی شما می تواند به جلوگیری از کم خونی کمک کند.
۱۷- مزایای قلبی و عروقی:
ویتامین C موجود در پاپریکا محافظت در برابر بیماری های قلبی عروقی، به ویژه حمله قلبی و سکته مغزی است.
ویتامین E یک آنتی اکسیدان است که از آسیب دیدن رادیکال های آزاد جلوگیری می کند و خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
با داشتن مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، پتاسیم و فسفر به تصفیه خون شما و بهبود سلامت قلب کمک می کند.
۱۸- التیام زخم:
پاپریکا منبع خوبی از ویتامین E است که به تولید گلبول های قرمز کمک می کند.
همچنین در شکل گیری لخته ها در صورت بریدگی و زخم ها، در تسهیل ترمیم سریع زخم نیز مفید است.
۱۹- دیابت:
اگرچه فواید درمانی زیادی در مورد پاپریکا وجود دارد، اما نمی تواند دیابت را درمان کند.
با این وجود، می تواند با بهبود روش پردازش قند در خون شگفتی هایی را ایجاد کند.
بار دیگر، کپسایسین یکی از بزرگترین مواد مغذی پاپریکا است که به اثبات رسیده است.
بنابراین، اگر طرفدار دارچین نیستید، که باعث کاهش قند خون نیز می شود، همیشه می توانید از پاپریکا استفاده کنید.
۲۰- هضم:
پاپریکا یک محرک است و با نرمال کردن اسید در معده و تقویت بزاق در هضم غذا کمک می کند.
این اغلب برای درمان سوء هاضمه استفاده می شود.
۲۱- بیماری های خود ایمنی:
براساس یک تحقیق در سال ۲۰۱۶، کپسایسین که تعیین می کند پاپریکا چقدر تند می شود،
ابزاری قدرتمند برای مبارزه با بیماری های خود ایمنی است.
همانطور که نویسندگان اظهار داشتند، شرایط خود ایمنی قابل درمان نیست، اما پاپریکا می تواند به عنوان بخشی از درمان باشد.
۲۲- ممکن است سطح کلسترول شما را بهبود بخشد:
پاپریکا ممکن است از کلسترول شما سود ببرد.
به ویژه، کپسانتین، یک کاروتنوئید موجود در این ادویه محبوب، ممکن است
سطح کلسترول HDL (خوب) را افزایش دهد، که با خطر کمتری از بیماری قلبی همراه است.
کاروتنوئیدهای موجود در پاپریکا همچنین ممکن است
به کاهش سطح کلسترول بد یا همان LDL، که با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است ، کمک کند.
۲۳- پاپریکا می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند:
بتاکاروتن موجود در پاپریکا با کاهش خطر ابتلا به چندین سرطان همراه است.
محققان پیشنهاد کرده اند که افزایش مصرف بتاکاروتن از ۱.۷ به ۲.۷ میلی گرم در روز
خطر ابتلا به سرطان ریه را بیش از ۴۰ درصد کاهش می دهد.
نحوه مصرف:
پاپریکا در مناطق مختلف دنیا طعم های متفاوتی بر اساس ذائقه ی مردم آن منطقه دارد .
پاپریکا ممکن است پودر فلفل دلمه ای خشک شده به تنهایی باشد یا ترکیب آن با فلفل قرمز خشک شده و همینطور میتواند طعم دودی داشته باشد .
پاپریکا به جز خاصیت عطر و طعم دهندگی برای رنگ دادن به غذا هم استفاده میشود .
شما میتوانید در طبخ انواع مرغ و گوشت ،سوپ ها و خورشت ها از پاپریکا استفاده کنید .
همچنین پاشیدن مقداری ازین گرد خوش رنگ و معطر روی سیب زمینی سوخاری ،
انواع سبزیجات بخار پز و بر روی تخم مرغ آب پز یا نیمرو هم بشقاب غذای شما را زیبا می کند
و هم طعم و عطر بی نظیری به خوراکتان میدهد .
خطرات و عوارض ادویه پاپریکا:
اگرچه پاپریکا یک داروی طبیعی قدرتمند برای بیماری های متعدد قلمداد می شود،
اما تنها یک خطری که باید به آن اشاره کنیم این است که برخی از افراد به پاپریکا حساسیت دارند.
طبق مطالعه موردی پاپریکا آلرژن های جدید Capsicum، را نشان می دهد.
این نوع از واکنش آلرژیک تنها در صورتی ممکن است رخ دهد که در یک محیط کار کنید
و در طی مدت زمانی کوتاه چندین ادویه و نه فقط پاپریکا را لمس کرده و مصرف کرده باشید.
علاوه بر ایجاد یک واکنش آلرژیک، احتمالاً پاپریکا مسئولیت سایر مشکلات سلامتی نخواهد بود.
براساس یک مطالعه از سال ۲۰۰۳ که نشان می دهد موش هایی که رژیم غذایی حاوی ۵ درصد از پاپریکا را دریافت می کردند،
سطح کلسترول بالاتری داشتند. با این حال، موش ها از نظر سلامتی هیچ مشکل بهداشتی دیگری نداشتند.
به جرات می توانیم بگوییم که شما می توانید پاپریکا را به میزان متوسط مصرف کنید و از آن لذت ببرید، درست مثل هر ادویه دیگری!
برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.
برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.
برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.