نارگیل درجه یک

خانوم ادویه و معرفی تاریخچه گیاه شناسی نارگیل :

نخل نارگیل در خاکهای ماسه ای و نمکدار و در مناطق دارای نور خورشید فراوان و بارندگیهای منظم ( سالانه ۱۰۰- ۷۵ سانتیمتر) رشد می کنند

بنابراین علت تجمع این گیاه در نواحی ساحلی تا حدی مشخص می شود.

میوه هایی که از دریا در نواحی شمالی مثل نروژ جمع آوری شده اند بسیار زیستا بوده و متعاقباً تحت شرایط مناسب مذکور رشد نموده اند.

لذا نارگیل در جزائر هاوایی یک پلی نزی وارد سازی شده قلمداد می‌شود که ابتدا دریانوردان پلی‌نزیایی آنها را از سرزمینهای مادریشان در اقیانوس آرام جنوبی به این جزایر آوردند.

این گیاه به سمت آب خم می شود و هر چه بیشتر رشد می کند، بیشترخو می شود در نتیجه، خشک میوه آن توسط آب دریا به اطراف پراکنده می شود.

پوست سبک این میوه باعث می شود روی سطح آب شناور گردد.

وقتی میوه نارگیل بوسیله آب دریا به ساحل برده شد، شروع به سبز کردن برگ کرده سپس تعداد زیادی ریشه بلند در میآورد.

این ریشه های بلند در می آورد. این ریشه های بلند محکم به درختهای در حال رشد می چسبند و در مقابل باد تند ساحلی مقاومت می کنند.

خواص نارگیل :

۱- نارگیل سرشار از فیبر :

نارگیل میوه ای سرشار از فیبر رژیمی است که حدود ۶۱ درصد فیبر را تامین می کند.

فیبر موجود در نارگیل باعث کاهش سرعت گلوکز و پایین آمدن قند خون میشود و موجب انتقال آن به سلول ها و تبدیل به انرژی می شود

که این عمل در کاهش استرس در سیستم آنزیمی و لوزالمعده مفید بوده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

۲- نارگیل برای کنترل دیابت :

مصرف نارگیل ترشح انسولین و استفاده از قند خون را بهبود می بخشد

و با تاثیر مثبت که روی هورمون های کنترل قند خون دارد، باعث کاهش ابتلا به دیابت می شود.

۳- نارگیل برای تقویت سیستم گوارشی و کمک به هضم :

نارگیل دارای فیبر است و به همین دلیل حاوی مزایای گوارشی بوده و باعث هضم بهتر غذا می شود

و از اختلالات معده و روده پیشگیری می کند. مصرف نارگیل در درمان تهوع و استفراغ نیز مفید است.

۴- خواص ضدپیری نارگیل :

سیتوکینین، کینتین و ترانسیتین موجود در نارگیل دارای اثر ضد سرطانی و ضد پیری برای بدن هستند.

۵- نارگیل برای تقویت سیستم ایمنی بدن :

مواد مغذی موجود در نارگیل برای سیستم ایمنی بدن مفید است.

نارگیل به دلیل دارا بودن خواص ضدویروسی، ضدقارچی، ضدباکتریایی و ضدانگلی،

از بدن در برابر انواع ویروس ها و باکتری های مضر محافظت کرده

و مصرف آن در درمان شدیدترین بیماری های عفونی مانند عفونت گلو، عفونت ادراری و کرم های روده مفید است.

۶- نارگیل برای درمان و آب کردن چربی دور شکمی :

چربی های شکم خطرناک ترین چربی ها هستند و عامل اصلی برخی بیماری ها می باشد

که مصرف روزانه ۲۰۰ گرم از این گیاه باعث کاهش چشمگیر چربی های دور شکم و دور کمر در طی ۱۲ هفته می گردد.

۷- سلامت کلی :

تحقیقات ثابت کرده است، افرادی که روزانه نارگیل مصرف میکنند

در مقایسه با بقیه افراد در معرض کمتری برای ابتلا به بیماری هستند و سالم می باشند.

۸- نارگیل برای تقویت انرژی :

تری گلیسیرید موجود در روغن نارگیل انرژی را در طی ۲۴ ساعت به میزان ۵ درصد افزایش میدهد

و در طولانی مدت باعث کاهش وزن میشود. تحقیقات نشان می دهد نارگیل باعث کاهش اشتها می شود،

به طوری که افراد بعد از مصرف نارگیل می توانند تا چندین ساعت بدون احساس گرسنگی یا کاهش قند خون سپری کنند.

۹- نارگیل برای درمان صرع :

رژیم غذایی کتوژنیک یک رژیم کربو هیدرات است که برای اختلالات مختلف مورد استفاده قرار میگیرد

و بهترین تاثیر آن در درمان بیماری صرع در کودکان شناخته شده است.

رژیم غذایی که حاوی کربو هیدرات کم و مقدار چربی بسیاراست موجب افزایش غلظت کتون در خون میشود

۱۰- نارگیل برای مبارزه با سرطان :

این گیاه حاوی اثرات ضدسرطانیاست و مخصوصا برای درمان سرطان کولون و سرطان سینه بسیار مفید است.

۱۱- نارگیل بدن را هیدراته نگه می دارد :

میوه و آب این گیاه حاوی الکترولید های مهمی است که در حفظ هیدراته بدن موثر می باشد.

افرادی که درگیر فعالیت های سنگین میشوند باید آب نارگیل را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

۱۲- نارگیل برای جلوگیری از عفونت ادراری :

خواص طبیعی دیورتیک این گیاه، عفونت های دستگاه ادراریرا درمان میکند

و باعث میشود که به طور طبیعی از شر عفونت خلاص شوید.

۱۳- نارگیل کلسترول خون را بهبود می بخشد :

مصرف این گیاه به بهبود سطح کلسترول خون کمک میکند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

چربی های اشباع شده در نارگیل باعث افزایش کلسترول خوب شده و کلسترول بد خون را کنترل می کند.

این بهبود در عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی باعث کاهش آنها میشود.

۱۴- نارگیل برای کنترل اسیدیته و سوزش سر دل :

میوه و آب این گیاه می تواند به کاهش اسیدیته و مشکلات قلبی کمک کند.

خواص نارگیل

۱۵- نارگیل مفید در دوران بارداری :

میوه و آب این گیاه برای افزایش سیستم ایمنی بدن و سلامتی زنان باردار و نوزاد مفید است

و از بروز انواع عفونت های خطرناک پیشگیری می کند.

همچنین باعث افزایش سطح مایع آمنیوتیک می گردد که در حفظ سلامت عمومی جنین نقش مهمی را ایفا می کند.

۱۶- نارگیل برای مبارزه با باکتری ها :

حاوی مقادیر زیادی اسید لوریک است که به کشتن و دفع باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و عفونت کمک می کند.

۱۷- نارگیل مفید برای سلامت دهان و دندان :

از آب این گیاه برای از بین بردن باکتری های دهان، خوشبو کردن دهان و حفظ سلامت عمومی دندان ها بعنوان دهانشویه استفاده کنید.

۱۸- نارگیل برای سلامت استخوان ها :

مصرف روزانه و مرتب این گیاه در افزایش رشد استخوان ها مفید است.

باعث بهبود توانایی بدن در جذب کلسیم و منگنز شده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

بنابراین، جایگزینی سالم برای کسانی است که تحمل لاکتوز را ندارند.

۱۹- نارگیل مغذی و سالم :

میوه و آب این گیاه از شیر لبنی سالم تر و مغذی تر است و همانند شیر مادر دارای اسید لوریک می باشد.

از دیگر مزایای آن، این است که به طور طبیعی استریل شده و یک نوشیدنی طبیعی هم سطح خون به شمار می رود.

۲۰- روغن نارگیل برای مبارزه با خشکی پوست :

استفاده از روغن این گیاه روی پوست از خشکی و پوسته پوسته شدن آن جلوگیری کرده و پوست را مرطوب و نرم نگه می دارد.

همچنین باعث درمان عفونت و برخی بیماری های پوستی می شود.

۲۱- روغن نارگیل یک پاک کننده پوست است :

برای دفع سموم، قارچ ها و باکتری هایی که در لایه های بیرونی پوست کاربرد دارد،

می توان از پاک کننده های این گیاه استفاده کرد که علاوه بر سم زدایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و حفاظت از پوست می شود.

۲۲- روغن نارگیل موثر بر روی دست های خشک :

روغن این گیاه خالص می تواند برای دست های خشک استفاده شود.

شستن دست اغلب با صابون و شوینده های معمولی باعث خشک شدن پوست می شود و ناخوشایند است.

به جای استفاده از کرم های گران قیمت از روغن این گیاه استفاده کنید، تا دست هایی زیبا و صاف داشته باشید.

۲۳- روغن نارگیل برای جلوگیری از سرطان پوستی :

مصرف روغن این گیاه باعث افزایش رطوبت و چربی در پوست می شود

و با مسدود کردن ۲۰ درصد از اشعه های مضر، از بروز سرطان پوست جلوگیری می کند.

۲۴- کمک به جوانسازی پوست :

استفاده از روغن این گیاه راهی عالی برای حفظ شادابی و جوانسازی پوست است.

مواد آنتی اکسیدانی موجود در این گیاه، با مهار کردن رادیکال های آزاد، روند پیری را کاهش می دهند.

قبل از حمام کردن، چندین قطره روغن این گیاه را روی پوست خود بمالید، در حین دوش گرفتن،

باز شدن منافذ پوست و جذب روغن از طریق پوست به صورت موثرتری انجام می شود.

این کار را به صورت منظم انجام دهید تا پوستی شاداب و جوان داشته باشید.

۲۵- مناسب برای پاکسازی پوست :

مصرف این گیاه و جذب آن، باعث سلامت و زیبایی پوست می شود.

کافی است تا ۱ قاشق چایخوری روغن نارگیل را روی پوست ماساژ دهید،

این کار موجب رفع جوش و بثورات پوستی شده و به پاکسازی پوست کمک می کند.

۲۶- کمک به افزایش گردش خون :

خوردن منظم این گیاه باعث افزایش گردش خون در سطح پوست می شود.

سلول های پوستی ما نیاز به مقدار کافی اکسیژن دارند تا با گردش خون مناسب اکسیژن را در بردن حمل کنند

که این اتفاق باعث داشتن پوستی سالم و بی عیب و نقص می شود.

نکاتی درباره روغن نارگیل

۲۷- درمان و کاهش اثرات برنزه شدن پوست :

آب میوه این گیاه را با آب پرتغال ترکیب کنید و آن را روی تمام پوست خود اعمال کنید و بعد از ۲۰ دقیقه با آب سرد شستشو دهید.

این کار را دو بار در هفته تکرار کنید تا از شر اثرات برنزه شدن خلاص شوید.

۲۸- نارگیل برای درمان پوست چرب :

آب میوه این گیاه برای درمان پوست چرب نیز کاربرد دارد،

زیرا باعث پاک شدن چربی های پوست شده و برای رفع آکنه، لکه های سیاه و قرمز موثر است.

نصف قاشق چای خوری زرد چوبه را با یک قاشق چای خوری پودر چوب صندل و آب این گیاه ترکیب کنید

و آن را ۳ بار در هفته روی پوست خود اعمال کنید تا پوستی روشن و عاری از چربی داشته باشید.

۲۹- روغن نارگیل یک پاک کننده آرایش چشم :

روغن این گیاه نیز میتواند برای پاک کردن آرایش چشم مورد استفاده قرار گیرد.

یک تکه پنبه را به چند قطره روغن این گیاه آغشته کنید و آرایش چشم را با آن پاک کنید.

این کار باعث هیدراته نگه داشتن پوست نیز میشود.

۳۰- اسکراب بدن :

روغن این گیاه نیز میتواند به عنوان اسکراب بدن استفاده شود.

برای تهیه اسکراب خانگی مقداری روغن این گیاه و یک فنجان شکر قهوه ای بله خوبی ترکیب کنید و هم بزنید.

سپس مقداری گوشت نارگیل خرد شده به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

شما همچنین می توانید ۱ قاشق غذاخوری از آب این گیاه نیز به این خمیر خود اضافه کنید

و به مدت ۲ دقیقه روی پوست قرار دهید، به آرامی ماساژ دهید و سپس بشویید.

۳۱- خواص نارگیل برای مو :

استفاده از آب و روغن این گیاه برای درمان ریزش مو مفید می باشند.

کافیست قبل از حمام موهای خود را با آب یا روغن این گیاه ماساژ داده و سپس بشویید.

این کار باعث تقویت و پرپشت شدن موها شده و موها را صاف و نرم می کند.

۳۲- نارگیل برای جلوگیری از عفونت های پوست سر :

خواص ضدقارچی و ضدباکتریایی این گیاه برای عفونت های پوستی مفید بوده

و شوره سر، خارش و شپش را، که از عوامل کاهش رشد مو هستند درمان می کند.

۳۳- داشتن موهای سالم :

ویتامین k و آهن موجود در نارگیل باعث حفظ سلامت مو شده و آن رابراق میکند.

نحوه مصرف:

اگر دوست دارید نارگیل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، می‌توانید از این ایده‌ها استفاده کنید:

وقتی با آرد آشپزی می‌کنید، ۲۰ درصد از آرد موجود در دستور تهیه را با آرد این گیاه عوض کنید.

اگر می‌خواهید با روغن این گیاه آشپزی کنید، باید بدانید درصد چربی آن بیشتر از کره است.

اگر می‌خواهید روغن این گیاه را جایگزین کره کنید، باید مقدار کمتری از آن استفاده کنید.

می‌توانید روغن این گیاه را جایگزین روغن موجود در هر دستور تهیه‌ کنید، اما سعی کنید

روغن نارگیلی را انتخاب کنید که با ذائقه‌ی شما سازگار باشد.

وقتی پای آشپزی در میان است، روغن این گیاه بکر، طعم نارگیلی گرمسیری خوبی به غذاها می‌دهد.

روغن این گیاه فرآوری‌نشده طعم خنثی‌تری دارد.

به قهوه‌تان روغن این گیاه اضافه کنید.

با روغن این گیاه پاپ کورن درست کنید.

نارگیل درجه یک

سایر استفاده‌های نارگیل برای پوست و مو

برای مرطوب‌کردن موی سرتان یا حالت‌دادن به آن، از روغن نارگیل استفاده کنید.

روغن نارگیل را روی پوست خود بمالید تا خشکی پوست را کاهش دهد.

اگر می‌خواهید در خانه مانیکور کنید، روغن نارگیل را روی پوست خشک اطراف ناخن بمالید.

روغن نارگیل را روی صورت‌تان بمالید، بعد با دستمال آرایش صورت‌تان را پاک کنید.

عوارض و خطرات نارگیل :

نمی‌شود از نارگیل گفت، ولی از چربی اشباع‌شده‌ی آن حرفی نزد.

درحقیقت یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل ۱۳ گرم چربی دارد که ۱۱ گرم آن اشباع‌شده است.

از سوی دیگر، هر قاشق غذاخوری کره ۱۱٫۵ گرم چربی دارد که ۷ گرم آن چربی اشباع‌شده است.

اگر پزشک‌تان توصیه کرده مصرف چربی اشباع‌شده را کاهش دهید، بهتر است دیگر از روغن نارگیل برای آشپزی استفاده نکنید.

در سال ۲۰۱۷ توصیه‌ای از سوی انجمن قلب آمریکا (American Heart Association) در مجله‌ی سیرکیولیشن (Circulation) چاپ شد که «روغن نارگیل کلسترول بد را بدون هیچ‌گونه تأثیر مثبتی افزایش می‌دهد.»

این انجمن همچنین عنوان کرد که جایگزین‌کردن چربی اشباع‌شده (مثل روغن نارگیل یا کره) با چربی اشباع‌نشده (مثل روغن زیتون) می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی هم مؤثر باشد.

گفته می‌شود شواهدی وجود دارند مبنی بر اینکه اگرچه روغن نارگیل ممکن است

حاوی چربی و چربی اشباع‌شده‌ی بیشتری نسبت به کره باشد، اما سطح کلسترول بد را مانند کره افزایش نمی‌دهد و چه‌بسا باعث افزایش کلسترول خوب می‌شود.

 

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

Main Menu