ریشه گیاه شناسی فلفل قرمز از زبان خانوم ادویه:
فلفل قرمز گیاهی علفی به ارتفاع تا ۶۰ سانتیمتر است که در مناطق حاره ای رویش دارد ولی در اکثر نقاط دنیا منجمله ایران کشت میگردد.
برگهای آن بیضوی نوک تیز و گلهای آن سفید مایل به زرد و میوه ای گوشتدار ، دوکی شکل به رنگ های سبز،زرد ، قرمز مایل به بنفش و محتوی دانه فراوان مسطح و سفیدرنگ دارد.
فلفل سبز احتمالا” بومی آمریکاست. حدود ۷۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بشر فلفل سبز را می شناخته است.
جنس فلفل سبز Capsicum می باشد که متعلق به تیره Solanaceae است.
فلفل سیاه را Black pepper که با نام علمی Piper nigrum L. و از تیره ی فلفلیان است اشتباه گرفت.احتمالا” فلفل سیاه بومی هندوستان بوده دارای ساقه های خوابیده است و تولید میوه های کروی و سیاه رنگ می کند .
میوه ی سته آن را خشک کرده وبه صورت پودر در میآورند وبه عنوان چاشنی در غذا استفاده می کنند.
فلفل سبز گیاهی است یک ساله که درجه حرارت های پایین باعث کم شدن دوره رشدش می شود. این گیاه دارای ساقه های منشعب به طول ۱۸۰-۵۰ سانتی متر است.
میوه های نارس آن به رنگ بنفش تیره بوده ودر حالت رسیده به رنگ قرمز شفاف دیده می شود.
میوه های خودرو کوچک اند (به قطر ۱.۵-۱ سانتی متر). انواع اهلی امروزه میوه هایی به بزرگی ده برابرمیوه های خودرو می دهند.
لازم به ذکر است که بوته فلفل مقدار تولید خود را به طوراتوماتیک تنظیم می کند.
بدین معنی که وقتی مقدار محصول یک بوته زیاد شود گل های جدید پس ازشکفته شدن پژمرده شده ومی ریزند وتبدیل به میوه نمی شوند.
بنابراین بهتراست به طور مرتب فلفل های ریزرا که بازارپسند است چیده تا دائما” شکوفه های جدید به فلفل تبدیل شوند.
خواص های باور نکردنی فلفل قرمز از زبان خانوم ادویه:
۱- تقویت سیستم ایمنی:
فلفل چیلی به دلیل محتوای بالای ویتامین ها, به ویژه ویتامین A و C به عنوان یک تقویت کننده ایمنی شناخته شده است.
ویتامین A برای حمایت از بافت مخاطی از جمله مجاری تنفسی, مجاری ادراری و دستگاه گوارش بسیار ضروری است.
این سیستم ها, دفاع اولیه بدن دربرابر عفونت ها و میکروب ها هستند. ویتامین C به تشکیل و حفظ بافت های ارتباطی و عروقی کمک می کند و اطمینان می دهد که بدن شما قوی است و گردش خون مناسب است.
۲- افزایش متابولیسم:
کپسایسین درجه حرارت بدن شما را افزایش میدهد. این تولید گرما نیازمند افزایش کار متابولیسم است.
اساساً خوردن فلفل چیلی ممکن است میزان متابولیک شما را افزایش دهد و باعث شود بدن کالری بیشتری بسوزاند.
۳- فلفل قرمز برای افزایش سلامت قلب:
کپسایسین به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید کمک می کند که خطر تشکیل لخته خونی را کاهش می دهد و خطرات ناشی از حمله قلبی، سکته یا لخته خون کشنده را هم کاهش می دهد.
۴- فلفل قرمز آرام کننده التهاب وسیع:
کپسایسین یک عامل ضد التهاب قوی است و در واقع باعث مهار فعالیت پپتیدهای ویژه در بدن می شود که باعث تحریک و التهاب می شود.
درد هایی مانند ورم مفاصل، سردرد، فشار سینوسی و درد مفاصل، معمولاً توسط واکنش های التهابی به وجود می آیند. کپسایسین این واکنش ها را آرام می کند و منجر به کاهش درد می شود.
۵- فلفل قرمز غنی از ویتامین ها و مواد معدنی:
فلفل چیلی غنی از ویتامین A و C و B و E (یک آنتی اکسیدان قوی که بدن را از رادیکال های آزاد محافظت می کند) است.
همچنین دارای:
پتاسیم (مناسب برای حفظ سلامت سلولی، هیدراسیون و فشار خون مناسب)
آهن (در حفظ سطح مناسب اکسیژن موثر است)
منگنز (در تشکیل واکنش های آنتی اکسیدانی در بدن کمک می کند)
منیزیم (برای عملکرد مناسب عصب و ماهیچه، تنظیم قند خون و سنتز پروتیین) است.
۶- پیشگیر احتمالی برای سرطان:
برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف فلفل می تواند واقعاً مفید باشد و وجود سلول های سرطانی خاص مانند سرطان پروستات و سرطان روده را کاهش دهد. علاوه بر این، مواد غنی آنتی اکسیدانی آن به بدن کمک می کند تا در برابر رادیکال های آزاد محافظت کند.
۷- فلفل قرمز برای کمک به دیابت:
تحقیقات نشان داده است که خوردن غذاهای حاوی فلفل چیلی می تواند برای افرادی که از دیابت رنج می برند، بسیار مفید باشد.
به نظر می رسد که چیلی مقدار انسولین مورد نیاز برای هضم غذا، تبدیل به سطح کلی قند خون را کاهش می دهد.
این کاهش در تولید انسولین نیز به کاهش فشار کبد کمک می کند. حتی افزودن مقدار کمی فلفل چیلی به رژیم غذایی شما می تواند منجر به بهبودی تدریجی و اما چشمگیری در وضعیت سلامتی شود.با فلفل ملایم شروع کنید وبعد انواع تندترش را امتحان کنید.
۸- خنثی کردن اثر شیمیایی مواد آسیب رسان به بافتها:
فلفل قرمز حاوی ویتامین c فراوان است و آنتی اکسیدانی قوی بوده و اثر شیمیایی موادی که به بافت های بدن آسیب می رسانند را خنثی می کند.
۹- خواص فلفل قرمز برای دندان و لثه:
فلفل قرمز حاوی ویتامین c فراوان است که به استحکام لثه ها و دندان ها کمک می کند.
۱۰- بهبود کم خونی با فلفل قرمز:
مصرف فلفل قرمز موجب جذب بهتر آهن در بدن می شود و برای افراد دچار کم خونی بسیار مفید است.
۱۱- کاهش میزان کلسترول:
اسید بیرنگ کپساسین موجود در فلفل، میزان کلسترول خون را کاهش می دهد و سبب کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن میشود.این ماده خاصیت ضد اکسیدی و ضد باکتری دارد.
۱۲- استفاده دارویی از فلفل قرمز در مناطق مختلف آسیا:
فلفل قرمز به دلیل وجود سطح بالای کاپسیسین طبیعت گرمی دارد و از دیر باز به عنوان دارو در مناطق مختلف آسیا بکار می رود.
۱۳- کاهش شدت سیگنالهای درد:
پودر فلفل در تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و سایر انواع دردهای مزمن مفید است و مانند یک ضد درد عمل می کند گر چه شاید در ابتدا درد به علت تحریک افزایش پیدا کند اما سپس کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن مؤثر واقع میشود.
مصرف فلفل قرمزسبب سوزش یا خارش نسبی می گردد، اما عوارض آن به زودی از بین می رود.
۱۴- خاصیت ضدخونریزی فلفل قرمز:
از مهمترین خواص فلفل قرمز خاصیت ضدخونریزی آن است. در برخی از نقاط دنیا برای بند آوردن خونریزی در موارد اوژانسی از فلفل استفاده می شود.
۱۵- فلفل قرمز برای بهبود زخم و جراحت:
خاصیت شگفت آور دیگر فلفل اثر ضدالتهاب آن است که سبب بهبود هر نوع جراحت و زخم می شود.
۱۶- فلفل قرمز برای هضم غذا:
مصرف فلفل قرمز به معده کمک می کند که فرایند هضم غذا را بهتر انجام گیرد.
۱۷- فلفل قرمز برای کاهش اشتها و لاغری:
فلفل قرمز در کاهش اشتها تاثیر گذار است و در رژیم غذایی کاهش وزناز آن استفاده می شود.
۱۸- خاصیت ضد اسپاسم:
فلفل قرمز خواص ضد اسپاسم دارد و در موارد قفل شدن فک ها بسیار موثراست و برای کلیه طحال و لوزالمعده مفید است.
همچنین فلفل قرمز برای رفع گرفتگی عضلات معروف به دراج شدن بسیار مفید است.
۱۹- فلفل قرمز برای جلوگیری از یبوست:
اضافه کردن مقداری گرد فلفل قرمز به غذا برای جلوگیری از یبوست مفید است زیرا حرکت دودی شکل روده ها را تحریک می کند.
۲۰- فلفل قرمز برای بهبود سرما خوردگی:
مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع در بهبود سرما خوردگی دارد .
۲۱- فلفل قرمز برای تسکین سرفه های شدید:
فلفل قرمز در بیرون انداختن اخلاط موثر است و در بیماری تنفسی اخلاط زایدی را دفع می کند و سبب رفع سرفه می شود.
۲۲- فلفل قرمز برای تسکین برونشیت مزمن:
فلفل قرمز بهترین داروی ریه است وبرای از برونشیت مزمن و امفیزما پیشگیری می کند.
۲۳- فلفل قرمز برای بهبود آسم:
اگر افراد مبتلا به آسم به فلفل قرمز الرژی نداشته باشند مصرف آن می تواند حمله های خفگی مبتلایان به اسم را بهبود دهد.
۲۴- فلفل قرمز برای درمان اسهال خونی:
فلفل قرمز بهترین محرک مفید برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی می باشد .
۲۵- ضد عفونی کننده حلق:
غرغره این فلفل برای ضد عفونی کردن حلق بسیار مفید است.
۲۶- ضد احتقان:
این فلفل ضد احتقان می باشد و برای رفع احتقانهای حاد در بیماری های ذات الریه و ذات الجنب مفید است همچنین به حل شدن لخته های خون کمک می کند .
۲۷- فلفل قرمز برای رشد موهای سر:
فلفل قرمز یا تند معروف به چیلی سبب افزایش جریان خون به پوست سرمی شود و به رشد موهای سر کمک می کند.
۲۸- مصرف فلفل قرمز در بارداری و شیردهی:
بهتر است در دوره بارداری و تا چند ماه بعد از زایمان، مادران فلفل قرمز مصرف نکنند زیرا پس از تولد نوزاد نمی تواند این ماده غذایی را که از شیر مادر به او منتقل می شود را هضم کند و به تدریج بعد از رشد دستگاه گوارش او قدرت هضم این قبیل موادغذایی را پیدا می کند.
حالا نحوه مصرف فلفل از زبان خانوم ادویه:
اگر ۲۵ گرم فلفل را در نیم کیلو روغن زیتون قرار دهید و دو ساعت قبل از حمام موهای خود را به آن آغشته کنید بعد از دوماه شاهد نتایج بسیار رضایت بخش آن در پرپشت شدن موهای خودتان خواهید بود.
میزان مصرف فلفل قرمز روزانه
فلفل منبع خوبی از آنتیاکسیدانهاست.
۴۲ گرم فلفل میتواند، نیاز روزانۀ شما به ویتامین ث را تامین کند.
هر چند که غذایی که ۴۲ گرم ادویه داشته باشد، خیلی توصیه نمیشود.
همچنین فلفل منبع غنی ویتامین A، و مواد معدنی نظیر آهن و پتاسیم است.
دمنوش فلفل قرمز
برای تهیه این دمنوش به چند تکه زنجبیل تازه، سیر خرد شده و نیم قاشق چای خوری پودر فلفل نیاز دارید.
برای مدت ۲۰ دقیقه سیر و زنجبیل را بجوشانید سپس چای را آماده کرده و فلفل را بیفزایید.
کمی عسل هم برای خوش طعم تر شدنش به آن اضافه کنید. (می توانید در صورت تمایل شیر هم اضافه کنید.)
برای اینکه به نتیجه بهتری دست پیدا کنید، ۳ تا ۴ فنجان در روز بنوشید.
این یک دمنوش بسیار استاندارد و قوی برای روزهایی است که با ویروس سرماخوردگی دست و پنجه نرم می کنید و تلخی و تندی اش را هم می توانید به راحتی با عسل رفع کنید.
عوارض این فلفل از زبان خانوم ادویه:
به طور کلی، فلفل تند نباید توسط کسی که از مشکلات التهابی غشا مخاطی رنج می برد، به ویژه اختلالات گوارشی مثل برگشت اسید یا زخم گوارشی مصرف شود.
اما اثرات جانبی فلفل تند به سیستم گوارشی محدود نمی شود.
عناصر فعال بیولوژیکی در فلفل می تواند بر دهان، چشم ها، پوست و چندین سیستم و اندام های دیگر بسته به شرایط سلامتی موجود یا حساسیت های موجود تاثیر بگذارد.
- فلفل تند برای بواسیر و هموروئید بد است.
به عنوان یک قاعده کلی, همه غذاهای تند برای بواسیر بد هستند.
معده را تحریک و گاستریت را بدتر می کند.
کپسایسین و دیگر عناصر تند فلفل , غشاهای مخاطی را تحریک می کنند و آن ها به طور مستقیم در تماس مستقیم قرار می گیرند.
خوردن فلفل تند در مقادیر زیاد می تواند گاستریت را بدتر کند و موجب تهوع, استفراغ و اسهال میشود.
- فلفل نیز برای افرادی که دارای زخم معده هستند، بد است.
باعث سوزش سر دل و بدتر کردن برگشت اسید می شود.
فلفل تند سبب سوزش معده و برگشت اسید معده می شود پوشش معده را تحریک می کند و باعث می شود که مخلوط معده به مری بیشتر بالا بیاید و در نتیجه احساس سوزش سر دل در فرد ایجاد شود.
برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.
برای تهیه فلفل قرمز چیلی هندی خیلی تند میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.
برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.
برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.