لیست ادویه جات لازم و ضروری در خانه و ادویه مخصوص هر غذا

تاریخچه ادویه- خانوم ادویه-خانم ادویه

لیست ادویه جات لازم و ضروری در خانه و ادویه مخصوص هر غذا

ادویه جات ضروری در منزل:

ادویه جات ضروری در خانه بنا بر سلیقه هر کس متفاوت است.

اما اگر می خواهید از تمام ادویه جات ضروری در خانه اطلاع داشته باشید

باید لیست کاملی از آن ها در اختیار داشته باشید تا بدانید کدام ادویه را می پسندید.

در ادامه با لیست کامل ادویه جات لازم در خانه آشنا می شوید و همچنین ادویه مخصوص هر غذا را نیز می شناسید.

ادویه جات ضروری در خانه:

آویشن :

نام دیگر آویشن، آزربه است. این گیاه در ایران دارای ۱۴ گونه گیاه معطر و چند ساله است و از تیره نعناعیان است.

اما در کل، آویشن ۳۵۰ گونه دارد و به اوریگانوم بسیار نزدیک است.

انیسون :

انیسون نوعی گیاه است که دانه های معطری دارد و به آن بادیان رومی نیز گفته می شود.

این گیاه شباهت زیادی به رازیانه دارد و از تیره چتریان است.

انیسون دانه های سبز دارد و شبیه به گلابی بسیار کوچک است.

بالای انیسون به عنوان ادویه جات ضروری در منزل نوک تیز است و پنج خط برجسته روی آن دیده می شود.

این گیاه بومی منطقه مدیترانه است و برگ هایی با بریدگی های زیاد دارد.

میوه انیسون دارای دوبخش است: یک بخش خارجی با رنگ سبز و یک بخش داخلی با رنگ تیره تر که بویی تند و معطر دارد.

برگ بو :

یکی دیگر از ادویه های لازم در خانه برگ بو است.

این گیاه نام علمی لائوروس نوبیلیس داشته و بسیار خوشبو می باشد.

برگ بو همیشه سبز است و ساکن مناطق مدیترانه می باشد.

اگر به این مناطق سفر کنید، خواهید دید که مردم مدیترانه از این گیاه به عنوان عطر غذا استفاده می کنند.

نام های قدیمی برگ بو عبارتند از: غار، حب‌الغار، شجرالغار، دهم، دهمست، رند، عمار، و ذاقی.

برگ بو هم به صورت درختچه وجود دارد و هم به صورت درختی با طول ده متر.

همیشه سبز بودن برگ بو باعث شده که از آن به عنوان تزیین باغ ها استفاده شود،

اما استفادهٔ اصلی آن در آشپزی و به عنوان داروی گیاهی است.

نحوه مصرف برگ بو

پاپریکا :

شاید تا به حال از پاپریکا استفاده کرده اید اما از آن اطلاعی نداشته اید.

در حقیقت پاپریکا ادویه ای است که از آسیاب کردن فلفل خشک شده تهیه می‌شود.

پاپریکا یکی از ادویه های لازم در خانه است که رنگ، طعم و عطر خاصی به غذا می بخشد.

جالب است بدانید که پاپریکا در هر کشوری طعم متفاوتی دارد و طیف این طعم از ملایم تا تند می باشد.

تخم شنبلیله :

شنبلیله یا شنبلید (نام علمی: Trigonella foenum-graecum) گیاهی است

از تیره باقلائیان (Fabaceae) و به همین دلیل توانایی هم‌زیستی با باکتری‌های تثبیت کننده ازت را داشته و می‌تواند

بخش زیادی از از نیتروزن مورد استفاده خود را تولید کند.

شنبلیله نوعی گیاه است که علفی بوده و دارای ارتفاع بین ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتری می باشد.

این گیاه گل هایی منفرد و به رنگ روشن دارد و میوه های آن زرد تا قهوه‌ای است.

شنبلیله مخصوص کشور عزیزمان ایران است

و در مناطقی همچون آذربایجان، اصفهان، فارس، خراسان، سمنان و دامغان می روید.

این گیاه به عنوان سبزی خوراکی کاشته می شود و پس از خشک کردن و پودر کردن، به عنوان ادویه استفاده می شود.

لیست ادویه جات لازم و ضروری در خانه و ادویه مخصوص هر غذا

گشنیز :

گشنیز یکی دیگر از ادویه های لازم و ضروری در خانه است

که با نام علمی Coriandrum sativum شناخته می شود.

گشنیز، بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا است که ارتفاع آن تا نیم متر هم می‌رسد.

گشنیز در ایران نیز کاشته می شود و تولیدی آن تا حدود ۶۵ درصد کل کشور می‌ باشد

و در شهرستان نهاوند استان همدان و بقیه در شهرستان‌هایی نظیر اقلید و… برداشت می‌ شود.

تخم گشنیز

تمر هندی :

بسیاری از ما به تمر هندی علاقه بسیاری داریم.

تمر هندی نیز به عنوان ادویه جات لازم در خانه شناخته می شود

که دارای درختی گرمسیری از تیرهٔ پروانه‌ داران و زیر خانوادهٔ ارغوانیان است.

گیاه تمر هندی اغلب در مناطق استوایی قارهٔ آفریقا می روید.

این گیاه دارای میوه ای به شکل لوبیای درشت و قهوه ای رنگ است و مزه ی ترشی دارد.

جالب است بدانید که تمر هندی بر خلاف مزه ی ترش، سرشار از قند است.

تمر هندی برای ساکنین ماداگاسکار، درخت مقدس و پادشاه درختان محسوب می گردد.

جوز هندی گردوی بویا :

معرب گوچ هندوک پارسی یا جوز بویا نوعی ادویه است.

این ادویه را بیشتر با نام جوز هندی می شناسند.

در واقع جوز هندی تخم سخت و خوشبوی درخت جوز بویا است

و بعد از اینکه آن را آسیاب کردند به عنوان ادویه در مناطق گرمسیری استفاده می شود.

جوز هندی یکی از ادویه جات پرکاربرد در خانه است که طعم تند و مطبوعی دارد.

دانه جوز هندی پوسته ای به رنگ قهوه ای دارد و داخل آن به رنگ خاکستری می باشد.

خردل :

گیاه خردل گونه های مختلفی دارد اما به طور کلی به دو نوع اصلی براسیکا و سیناپیس تقسیم می شود.

این گیاه دارای دانه هایی به شکل کروی و کوچک است که معمولا ۱ یا ۲ میلی‌ متر قطر دارند.

پس از آسیاب کردن دانه های خردل، ادویه خردل به دست می آید

که رنگ آن به رنگ دانه های خردل یعنی رنگ سفید متمایل به زرد تا سیاه می باشد.

ادویه خردل در بسیاری از غذاهای محلی استفاده می شود.

خسرو دارو :

خسرو دارو به نام های مختلفی از جمله ترکی غرغات و به هندی کلیجن و کلاجن و قولنجان شناخته می شود.

این گیاه، ریشه ای است و رنگ پوست آن سرخ تیره و مغز آن به رنگ نخودی است.

عطر خسرو دارو شباهت زیادی به زنجبیل دارد. این گیاه، بومی آسیایی است.

کاربرد ادویه خسرو دارو به عنوان ادویه جات ضروری در منزل، برای گرفتن بوی زخم گوشت و سیرابی و پاچه و مانند این ها می باشد و بسیار مؤثر است.

دارچین :

همه ی ما با دارچین آشنایی داریم و میدانیم که دارچین یکی از مهم ترین ادویه های لازم در خانه می باشد.

دارچین دارای درختچه ای کوچک و همیشه سبز است که ارتفاع آن به ۵ تا ۷ متر می رسد.

تمام قسمت های درختچه دارچین دارای بوی بسیار مطبوع است.

گل های آن به رنگ سفید بوده و بین ماه های بهمن تا فروردین شکفته می شوند.

برگ این درختچه ها سبز تیره می باشد.

این ادویه خوشبو، بومی سری‌ لانکا و جنوب هند است.

جالب است بدانید که پوست درختچه به عنوان ادویه دارچین بکار می رود و معمولا آن را آسیاب می کنند.

رازیانه یا بادیانه یا بادیان :

رازیانه یکی از گیاهانی است که به شکل ادویه، عرق، دمنوش و … دیده می شود.

این گیاه گلدار، از راسته آپیالس، از تیره چتریان و از سرده رازیانه‌ ها است.

رازیانه یکی از گیاهانی است که به دلیل شباهت آن به هورمون زنانه استروژن، بسیار برای خانم ها مفید بوده و دارای طبیعتی گرم است.

این گیاه، بومی جنوب غربی آسیا و جنوب اروپا به ویژه بخش مدیترانه‌ ای است.

زَردچوبه یا زَرچوبه :

زردچوبه یکی از پرکاربرد ترین ادویه های خانه است که معمولا در اغلب غذاها استفاده می شود.

زردچوبه گیاهی است از رده زنجبیل‌ وارها، راسته زنجبیل‌ ها، تیره زنجبیلیان و گونه زردچوبه‌ای‌ ها.

گیاه زردچوبه در هند جایگاه ویژه ای داشته و این منطقه خواستگاه اصلی زردچوبه محسوب می شود.

لیست ادویه جات لازم و ضروری در خانه و ادویه مخصوص هر غذا

زرشک معمولی :

زرشک نیز به عنوان یکی از ادویه جات ضروری در منزل به شمار می رود.

زرشک دارای درختچه‌ ای از سرده زرشک می باشد. این درختچه دارای میوه های خوراکی اما به شدت اسیدی است

که در برخی کشورها، این میوه به شکل تازه مصرف می شود.

درختچه زرشک در مرکز و جنوب اروپا، شمال‌ غرب آفریقا و غرب آسیا است؛

همچنین به اروپای شمالی، از جمله جزایر بریتانیا ،اسکاندیناوی و آمریکای شمالی هم عادت کرده و در آنجا بومی شده است.

مضرات زرشک

زَعفَران یا زَرپَران :

زعفران گیاهی است از تیرهٔ زنبقیان و سردهٔ زعفران که علاوه بر عطر و رنگ خاص، دارای خواص دارویی نیز می باشد.

گیاه زعفران به شکل گل های کوچکی است که از قسمت پرچمی این گل ها، زعفران تولید می شود.

زَنجـِبیل یا زنجفیل :

زنجبیل یکی از ادویه جات ضروری در خانه است که به گونه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

نام دیگر آن شنگویر است که مصرف دارویی نیز دارد.

زنجبیل از گیاهی زرد رنگ دارای رگه‌ های بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست می‌آید.

عده ای فکر می کنند که زنجبیل، ریشه ی گیاه است اما در حقیقت زنجبیل ساقه ی متورم شده زیرزمینی آن است

که «ریزوم» نام دارد. زنجبیل دارای خواص بسیاری می باشد. از جمله خواص ضدسرطانی که موجب مقابله با سلول‌های سرطانی تخمدان می شود.

زیره سبز :

زیره سبز که بسیاری از ما آن را به عنوان طعم دهنده غذا، دمنوش و… استفاده می کنیم،

یک گیاه گلدار از خانواده چتریان و گیاه بومی شرق مدیترانه تا هند است.

این گیاه از ۳۰ تا ۵۰ سانتی متر رشد می کند و دارای گل هایی به رنگ سفید و صورتی است.

طول برگ های گیاه زیره، به ۵ تا ۱۰ سانتی متر می رسد و عضو خانواده جعفری محسوب می شود.

زیره سیاه :

یکی دیگر از ادویه های لازم در خانه زیره است.

به طور کلی زیره به دو نوع زیره سبز و زیره سیاه تقسیم می شود.

زیره سیاه دانه ای خوش عطر و ضدنفخ است. به زیره سیاه زیره ایرانی نیز گفته می شود که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد.

معمولا گیاه زیره به صورت خودرو رشد می کند و بوته ای شبیه به بوته ی هویج دارد که برگ هایش ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر و ارتفاع آن حدود ۵۰ سانتی متر است.

سُماق :

سماق یکی از ادویه هایی است که در مرحله سرو غذا کاربرد دارد.

سماق دارای درختچه ای کوهستانی است که میوه های خوشه ای دارد.

این میوه ها کوبیده می شود و سماق بدست می آید. از سماق به عنوان چاشنی غذاهایی مثل کباب استفاده می شود.

گیاه سماق از راسته افراسانان و تیرهٔ پسته‌ایان است.

در قدیم به نام سماک نیز تلفظ می شده. این ادویه پرکاربرد در خانه، دارای طعمی متمایل به ترشی است

که در مناطقی همچون شمیران، تفرش، خراسان، قم، محلات، شیراز، رودبار، تبریز، و باغات اقلید و بعضی از کشورهای خاورمیانه می‌روید.

سیاه‌ دانه، یا «شونیز» :

سیاه‌ دانه گیاهی یک‌ ساله و گلدار است که بومی جنوب غربی آسیا می باشد. در ایران نیز این گیاه در مناطق اراک و اصفهان می روید. گیاه از راستهٔ گل‌ های ساعت و تیرهٔ آلالگان است و مزه ای تلخ و کمی ته مزه ی توت فرنگی دارد.

جالب است بدانید که سیاه دانه خواص دارویی بسیاری دارد. از جمله خواص آن می توان به اثر قاعده‌آور، ضد کرم، ضد باکتری، مسهل و زیادکننده ترشحات شیر اشاره نمود.

فلفل بهار :

یکی از ادویه جات پرکاربرد خانه فلفل بهار است. فلفل بهار دانه ای است که به اندازه نخود بوده و رنگ قهوه ای دارد. نام بهار برای این فلفل به این دلیل است که در سرزمین بهارات یا هندوستان می روید.

این نوع فلفل تند نیست و عطر آن شباهت زیادی به میخک و جوز بویا و دارچین دارد. نکته جالب اینکه در زبان انگلیسی فلفل بهار را All spice یعنی همه ادویه می نامند اما هیچگاه مخلوط کردن سه ادویه نام برده شده نمی تواند جانشین فلفل بهار شود.

فلفل سفید :

فلفل سفید دارای درختچه ای است که به صورت خودرو و وحشی در مناطق مختلف هند می‌روید. فلفل سفید گل هایی سفید دارد و میوه آن کوچک تر از نخود است. میوه فلفل سفید در ابتدای رویش سبز رنگ است اما بعد از آن که رسید، قرمز تیره می شود.

شاید با خود بگویید که اگر میوه فلفل سفید، به رنگ قرمز است پس چرا به آن فلفل سفید گفته می شود ؟ پاسخ این است که پس از رسیدن کامل میوه فلفل سفید، آن ها به رنگ کبود مایل به قرمز تیره درمی آیند و باید چیده شوند.

وقتی این میوه ها چیده می شوند، آن ها را در آب می گذارند تا خیس بخورند و پوسته ی آن ها جدا شود. پس از باقی ماندن مغز دانه ها، آن ها را خشک می کنند و این دانه ها به رنگ سفید مایل به زرد درمی آیند.

فلفل سیاه :

فلفل سیاه یکی از ادویه جات لازم در خانه است. این فلفل همان میوه های خشک شده تیره رنگ گیاه فلفل است که بومی جنوب هند می باشد. فلفل سیاه را از گیاه آن برداشت می کنند و پس از خشک کردن، به عنوان چاشنی و ادویه استفاده می کنند.

فلفل تند :

حتی اگر به غذاهای تند علاقه ای ندارید، باز هم اضافه کردن مقدار کمی از فلفل تند به غذاها برای طعم دار کردن آن ها، خالی از لطف نیست. فلفل قرمز تند میوه گیاهی از سرده فلفل دلمه‌ای است که عضوی از خانواده بادنجانیان می‌باشد.

خواستگاه ویژه ی فلفل تند، قاره آمریکا می باشد. فلفل تند دارای کاربرد خوراکی و پزشکی است و بیشتر فلفل قرمز و فلفل هابانرو را شامل می شود.

لیست ادویه جات لازم و ضروری در خانه و ادویه مخصوص هر غذا

کاری :

یکی دیگر از ادویه های پرکاربرد در آشپزی، ادویه کاری است. این ادویه از ترکیب چند ادویه است که معمولا در آشپزی هندی بسیار مورد مصرف قرار می گیرد. علاوه بر هند، در سایر کشورها نیز برای طعم دار کردن غذاها و معطر کردن آن ها، از ادویه کاری استفاده فراوانی می شود.

کُنجِد یا کُنجید :

کنجد را با نام های سمسم و جلجلان هم می شناسند. در حقیقت کنجد گیاهی است از رده دولپه‌ای‌ های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره کنجدها می باشد. گیاه کنجد یک ساله است و دارای ارتفاع حدود یک متر است.

خصوصیات ظاهری گیاه کنجد عبارتند از: ساقه ای دارای دو قسمت که قسمت بالای آن پوشیده از کرک و قسمت پایین آن بدون کرک است، برگ هایی بیضوی و دراز و نوک تیز و گل هایی با ۴ پرچم.

گرم مَصالح :

گرم مصالح به عنوان ادویه ای در غذاهای هندی و آشپزی پاکستانی و آشپزی بلوچی کاربرد دارد. این ادویه به عنوان نوعی طعم دهنده غذا محسوب می شود که دارای ذائقه و طعم متفاوتی است.

گرم مصالح ادویه ای است که از ادویه‌جات برشته شده و سائیده شده درست می‌شود و در هر منطقه طعم متفاوتی دارد: ادویه گرم مصالحه هندی ها تلخ مزه و تند است. ادویه گرم مصالحه پاکستانی ها تند است ولی تلخ نیست و بوی تندی ندارد. ادویه گرم مصالحه بلوچی طعم و بوی ملایمی دارد.

گُلپَر ادویه ضروری خانه :

گلپر یکی از ادویه های ضروری خانه است و بومی ایران می باشد. این ادویه در ناحیه‌های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می‌روید. گلپر گیاهی گلدار، علفی و چند ساله است که از تیره ی چتریان محسوب می شود.

گلپر را به عنوان ادویه خوراکی و دارویی مورد استفاده قرار می دهند.

گلرنگ/گل‌رنگ/گل رنگ :

گلرنگ یکی دیگر از ادویه های بومی ایران است که در بعضی از استان‌ های جنوبی مانند کرمان گل خشت نیز نامیده می‌شود. گلرنگ گیاهی یک ساله است و ارتفاعی حدود ۶۰ سانتی متر دارد.

این گیاه برگ هایی پهن، دندانه دار و بدون دمبرگ دارد و دارای گل هایی به رنگ زرد مایل به قرمز می باشد.

گل محمدی یا گل سرخ ادویه معطر برای آشپزی :

همه ی ما با عطر خوش گل محمدی آشنایی داریم. این نوع گل دارای درختچه ای خزاندار است و بومی رشته کوه های ایران مرکزی و البرز می باشد. از گل محمدی برای تولید گلاب استفاده می شود. همچنین غنچه گل محمدی نیز مصارف گوناگونی دارد.

پرورش گل محمدی به دوره ی هخامنشیان باز می گردد و امروزه نیز در مناطقی مثل برزک، نیاسر، قمصر، لاله زار، بافت و میمند استان فارس، داراب پرورش این نوع گل رواج دارد.

میخک صدپر :

میخک صدپر را به عنوان گیاه دارویی نیز می شناسند. این گیاه دارای درختی همیشه سبز، با ارتفاع ۱۰ تا ۱۲ متر، برگ هایی بزرگ با گل هایی سرخ می باشد. گل میخک صدپر بوی بسیار مطبوعی دارد.

جوانه های این گل در ابتدا کم رنگ سپس سبز و در آخر قرمز می شوند. هنگامی که این گل ها قرمز شدند، زمان برداشت است. از این گل ها به عنوان ادویه ترشی استفاده می شود و دانه های آن نیز در مصارف پزشکی کاربرد دارند.

حتی در برخی مناطق مثل شهر زنگبار، از گل میخک صدپر روغن می گیرند. به گونه ای که این شهر تبدیل به مهد روغن میخک شده است.

نمک خوراکی :

نمک یکی از پرمصرف ترین ادویه های خانه محسوب می شود. اگر نمک نباشد، غذا هیچ طعمی نداشته و آشپزی معنایی ندارد. نمک از سدیم و کلر ساخته شده‌ است و برای بدن انسان لازم و ضروری است.

نمک خوراکی را می توان در ته‌نشین‌ها و رسوب‌ها همچین چین خوردگی‌ها، به شکل سنگ نمک استخراج کرد. منبع دیگری که برای استخراج نمک وجود دارد، آب دریاهاست که تحت عنوان نمک دریا در بازار موجود است.

واسابی یا تُرُب ژاپنی ادویه لازم در خانه :

واسابی یکی دیگر از ادویه هایی است که به طور طبیعی از گیاهی متعلق به تیرهٔ شب‌بوها تولید می شود. ریشه واسابی دارای مزه‌ای بسیار تند از نوع خردل است. از واسابی نوعی سس تهیه می شود که در ژاپن طرفداران زیادی دارد. این نوع سس با غذاهای ژاپنی سوشی و ساشی‌می خورده می‌شود.

وانیل یا ورق قٌماری :

وانیل یکی از ادویه های معطر است که معمولا در شیرینی پزی و ساخت بستنی استفاده می شود. وانیل، میوه ی گیاهی از خانواده ثعلب ها است که بومی جنگل های مرطوب قاره آمریکا می باشد.

بعد از برداشت دانه ی این گیاه، آن را تخمیر می کنند تا عطر آن ها بیرون بیاید. وانیل معمولا به صورت عصاره و پودر یافت می شود.

هل سبز :

هل یکی دیگر از ادویه جات لازم در خانه است که دارای عطر بسیار خوبی می باشد و مصارف گوناگونی دارد. هل دارای درختی است از خانواده زنجبیل به صورت وحشی و پرورشی در مناطق کوهستانی و در سایه درختان می‌روید.

ارتفاع آن به ۳۰ تا ۵۰ سانتی متر می رسد و گل هایی ریز سفید رنگ دارد. میوه این درختان به اندازه بند انگشت بوده و پوستی تیره رنگ دارد. از هل به عنوان ادویه و روغن استفاده می شود و مصارف پزشکی نیز دارد.

هل سفید :

این نوع هل نیز دارای عطر خوشی می باشد، میوه ی کوچکی به اندازه بند انگشت دارد و از خانواده زنجبیل محسوب می شود.

هل ( هِل )/ خانوم ادویه

هل سیاه :

به هل سیاه هیل غراب یا قاقله کبار هم می گویند. گیاه این نوع هل در سیلان می‌روید. طول میوه هل سیاه ۲۵-۵۰ میلی‌متر است. قطر غلاف میوه آن به حدود ۶-۱۰ میلی‌متر می‌رسد و در استان کرمان (ایران) به هل باد مشهور است.

ادویه جات مخصوص هر غذا :

اگر برای هر غذایی از ادویه خاص آن غذا استفاده کنید، می توانید مانند آشپزهای ماهر به پخت غذاهای خوشمزه بپردازید. در ادامه با ادویه های مخصوص هر غذا آشنا خواهید شد:

ادویه مخصوص ماکارونی:

ادویه ماکارونی سلیقه ای است اما می توانید هر یک از ترکیبات زیر را برای خوشمزه تر شدن آن استفاده کنید.

زیره کرمان + آویشن شیرازی

نمک + فلفل + سیر + آویشن + ریحان + رزماری

ریحان + پونه + جعفری + دارچین + سیر + ادویه آل اسپایس + نمک + فلفل سیاه

ادویه ترشی:

پودر گلپر، پودر تخم گشنیز، دارچین، پودر زیره، پودر جوز هندی، پودر فلفل سیاه، پودر رازیانه و برخی از سبزهای معطر نظیر مرزه، ترخون، گشنیز و نعناع.

ادویه فلافل:

پودر انبه، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر جوز هندی. به این ترکیب می توانید مواد دیگری نظیر پودر زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر زنجبیل، نمک و فلفل قرمز نیز اضافه کنید.

ادویه قرمه سبزی:

پودر غوره یا پودر لیمو، زردچوبه، فلفل سیاه، شنبلیله خشک، پودر رازیانه و نمک.

ادویه پلویی:

پودر دارچین، پودر گل سرخ، پودر زیره سیاه، پودر زنجبیل، پودر هل، پودر میخک و پودر جوز هندی.

ادویه آبگوشت:

پودر فلفل سیاه، زیره سبز، زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر لیموعمانی، پودر دارچین و زردچوبه

ادویه ماهی:

فلفل دلمه خشک شده، پودر خردل، نمک، فلفل سیاه، فلفل سفید، پودر برگ بو، پودر میخک، زنجبیل، هل و دارچین به صورت میکس شده.

ادویه قیمه:

زردچوبه، فلفل سیاه، گرد لیمو عمانی، نمک، زعفران و ادویه گوشت

ادویه مرغ:

پودر تخم گشنیز، پودر پیاز، پودر هل، پودر سیر، پودر زیره سبز، پودر دارچین، پودر فلفل قرمز و سیاه، پودر زنجبیل، پودر نمک دریا و پودر زردچوبه

ادویه همبرگر:

پودر فلفل قرمز، نمک، پودر فلفل سیاه و سفید، پودر سیر و پودر خردل

ادویه کباب کوبیده:

نمک، فلفل سیاه و زعفران

ادویه پیتزا:

پونه، ریحان، پیاز، سیر، آویشن، رازیانه، پاپریکا و فلفل قرمز

ادویه لازانیا:

آویشن، رزماری، فلفل قرمز، سماق، نمک، پودر پیاز، پودر سیر، جوزهندی و پودر لیمو

لیست ادویه جات لازم و ضروری در خانه و ادویه مخصوص هر غذا

 

برای تهیه این محصولات میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

Main Menu