خانوم ادویه و معرفی تاریخچه شکر قهوه ای :
تاریخچه شکرقهوه ای تصفیه نشده به اواخر قرن ۱۸ برمی گردد.
درآن زمان که تولید و مصرف شکر سفید شروع شده بود مردم اروپا و برخی از کشورهای آسیائی
بخصوص ایران شکر ناخالص تولید شده را که اغلب رنگی تیره داشت به عنوان درمان برخی از بیماریها مصرف می نمودند.
بعدها دانشمندان با آنالیز این ماده دریافتند نه تنها چنین ماده ای اثر طبی ندارد
بلکه با وجود برخی از میکروارگانیزم های مضر درآن غیر قابل مصرف است و باید تصفیه و استفاده گردد.
در چند دهه گذشته دانشمندان و قند سازان ماهر توانستند
با ترکیبی از شکر تصفیه شده طبیعی و لایه نازک از ملاس به تولید نوعی شکر قابل مصرف دست یابند که شکرقهوه ای نامیده شد.
مردم خاورمیانه و آسیا حدود یک دهه پیش با شکر قهوه ای خوراکی که در اروپا تولید گردید آشنا شدند.
خواص شکر قهوه ای :
۱- مراقبت از پوست :
شکر قهوه ای علاوه بر کاربرد هایی که در آشپزی دارد ، برای مراقبت از پوست و زیبایی نیز بسیار کار آمد است.
از این ماده به عنوان یکی از ترکیبات اصلی برای تهیه ی بسیاری از لوازم آرایشی بهداشتی استفاده می شود.
این نوع شکر باعث نرم شده سلول های مرده شده و پوست تان را درخشان و شفاف می سازد.
علاوه بر این موضوع ، این نوع شکر خاصیت آبرسانی داشته و برای درمان خشکی پوست نیز مفید است
از این نوع شکر برای تهیه ی اسکراب های مختلفی استفاده می کنند مانند اسکراب پا ، بدن،
پوست سر و همچنین برای تهیه ماسک های صورت نیز استفاده می شود .
۲- تناسب اندام و جلوگیری از اضافه وزن :
این نوع شکر برای تناسب اندام نیز مفید است و این شکر رژیمی برای افرادی که قصد کم کردن وزن را دارند ، بسیار مناسب است.
از آن جایی که میزان قند موجود در این شکر بسیار پایین است،
می تواند جایگزین مناسبی برای شکر سفید و محصولات شیرین کنند و شیمیایی دیگر باشد.
شکر قهوه ای کالری کم تری داشته و برای افرادی که به تناسب اندام خود اهمیت می دهند بسیار مناسب است
و می تواند به صورت کامل جایگزین شکر سفید شود .
۳- پیشگیری از ابتلا به آسم :
یکی از فواید بسیار مهم شکر قهوه ای ، پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به آسم می باشد.
افراد و بیمارانی که مبتلا به آسم هستند، پیشنهاد می شود که این نوع شکر را جایگزین شکر سفید کنند
چرا که شکر قهوه ای دارای خواص ضد آلرژیک است.
علاوه بر این نوع شکر می تواند علائم بیماری آسم در زمان بیدار شدن از خواب را به صورت چشمگیری کاهش داده
و می تواند از عود کرد مجدد علائم آن جلوگیری کند.
۴- بهبود علائم سرماخوردگی :
این شکر یک درمان بسیار موثر برای سرماخوردگی است که از زمان های دور مورد استفاده قرار می گرفت.
اگر دچار سرماخوردگی هستید، می توانید مقداری زنجبیل را با مقداری شکر قهوه ای و آب جوش مخلوط کنید و آن را به صورت گرم میل کنید.
این جوشانده علاوه بر سرماخوردگی برای درمان یبوست نیز بسیار موثر است .
۵- کمک به انقباضات رحمی :
این شکر از زمان های قدیم برای زنانی که دچار انقباضات رحمی می شدند و از آن رنج می بردند،
بسیار مفید و موثر بوده و درد های رحمی و علائم آن را تا حد زیادی کاهش می دهد.
۶- بارداری :
این شکر برای دوران نقاهت خانم های باردار بعد از زایمان مفید است.
معمولا مدت زمان زیادی طول می کشد تا مادر بهبود پیدا کرده و سلامت خود را به دست آورد.
این شکر می تواند بهبودی را تسریع کرده به همین علت است که برای دوران نقاهت پس از زایمان توصیه می شود.
۷- ضد عفونی کننده :
این نوع شکر دارای خواص ضد عفونی کننده بوده و به درمان سریع تر زخم ها و جراحت ها نیز کمک می کند.
ریختن مقدار کمی از این شکر بر روی زخم و بریدگی تان به دلیل خواص ضد التهابی و ضد میکروبی، خطر عفونت و زخم را کاهش می دهد.
۸- بهبود عملکرد دستگاه گوارش :
شکر قهوه ای برای دستگاه گوارش مفید بوده و موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا می شود.
ترکیب مقداری از زنجبیل به همراه این شکر و آب جوش می تواند برای درمان یبوست یک ملین طبیعی باشد.
این دمنوش باد بیش از حد معده و روده را دفع می کند .
۹- انرژی بخش :
این نوع شکر مانند هر کربوهیدرات دیگری انرژی زا بوده و در اثر کوتاه مدت انرژی مضاعفی به شما می دهد.
نوشیدن چای و قهوه به همراه این شکر می تواند انرژی لازم را در افرادی که در هنگام صبح دچار ضعف و سستی هستند
را بر طرف کرده و انرژی لازم را برای انجام کارهایشان بدهد.
۱۰- قاعدگی و پریود :
از آن جایی که این ماده دارای مقادیر قابل توجهی از پتاسیم است،
می تواند باعث آرامش عضلات رحمی شده و از انقباضات دردناک قاعدگی جلوگیری کند.
۱۱- دیابت :
در افراد دیابتی که عدم مصرف شکر برای شان سخت است،
این نوع شکر به دلیل کالری و شاخص گلیسمی کم تر، جایگزین مناسب تری به جای مصرف شکر سفید می باشد .
نحوه مصرف شکر قهوه ای :
برای آنکه بهتر بتوانید از شکر قهوه ای استفاده کنید بهتر است به این نکته ها دقت کنید:
شکر قهوه ای را پودر کنید و به جای قند یا شکر سفید برای تهیه شیرینی به ویژه شیرینی خشک استفاده کنید.
به این ترتیب بافت و طعم بهتری ایجاد می شود.
اگر شیرینی با شکر قهوه ای تهیه شده باشد، پس از بازکردن در شیرینی آن را در جای مرطوب نگهداری کنید تا شیرینی به « سفت» تبدیل نشود.
شیرینی های خانگی را نیز در ظروف دربسته نگهداری کنید.
شکر قهوه ای را با ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری آب همراه با ۲ قاشق آبلیمو مخلوط کنید و به آرامی حرارت دهید تا شکر آب شود. به این ترتیب شکر، شکرک نمی زند.
شکر قهوه ای ذوب شده را با خامه مخلوط کنید و برای تزیین بستنی یا دسرها از آن استفاده کنید.
برای دیابتی ها نیست:
کالری شکر قهوه ای به نسبت سفید پایین است اما شکر «رژیمی نیست» بنابراین،
این شیرینی ها فقط «کم کالری» است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست.
عوارض شکر قهوه ای :
افزایش وزن در صورت مصرف بیش از حد
مانند شکرسفید، شکر قهوه ای نیز باید در حد اعتدال مصرف شود.
به طور کلی، مصرف مکرر و نامناسب شکر قهوه ای می تواند
منجر به افزایش خطر افزایش وزن، مشکلات قلبی، سرطان، التهاب ، دیابت II و سایر بیماری های مزمن شود.
غرق شدن در شکر قهوه ای گاهی اوقات سلامتی شما را خراب نمی کند اگرچه باید از آن به عنوان عضو یک رژیم اصلی جلوگیری کرد!
نحوه نگهداری شکر قهوه ای
آن را درون یک ظرف خالی کنید و در جای سرد و خنک نگهداری کنید.
حتی الامکان یک تکه نان یا سیب در بالای آن قرار داده شود تا مطمئن شوید که سخت نمی شود.
اگر غالباً از آن استفاده نمی کنید، بهتر است در فریزر نگهداری شود و سپس قبل از استفاده چند ساعت روی پیشخوان قرار دهید تا نرم شود.
برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.
برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.
برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.