چای سیب درجه یک

تاریخچه سیب:

ناگفته پیداست که سیب، یکی از سلامت بخش‌ ترین خوراکی‌ های اطراف ما محسوب میشود.

درخت سیب (apple با نام علمی Malus domestica)، درختی برگریز از خانواده گلسرخیان بوده که میوه شیرین و گوشتی‌ دارد.

منشأ این درخت آسیای مرکزی است؛ جایی که امروزه هنوز هم گونه وحشی آن، مالوس سیورسی، یافت می‌شود.

سیب پس از هزاران سال کشت در آسیا و اروپا، توسط مهاجران اروپایی به آمریکای شمالی برده شد.

بیش از ۷٬۵۰۰ رقم سیب شناخته شده وجود دارد. ارقام مختلف برای سلیقه‌ها و استفاده‌های مختلف از جمله آشپزی و خام خوردن!

درختان سیب معمولاً به وسیله پیوند زدن تکثیر می‌شوند، گرچه سیب‌های وحشی به سادگی از دانه می‌رویند.

چین اصلی ترین تولید کننده سیب در جهان بوده و بیش از نیمی از سیب کل دنیا را تولید می کند.

ایالات متحده با بیش از ۶٪ تولید دنیا، دومین تولید کننده و ترکیه سومین تولید کننده و ایتالیا، هندوستان و لهستان مقام‌ های بعدی را دارند.

در کشور ایران این درخت بصورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آنرا آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند .

خواص چای سیب:

۱- پیشگیری از سرطان:

اثر ضد سرطانی سیب موضوع اصلی مطالعات بسیاری بوده است.

چای سیب با دارا بودن ترکیباتی به نام کامفرول،کاتچین،کوئرستین و دیگر ترکیبات آنتی اکسیدان، ماده طبیعی و بی نظیری در مقابله با سرطان است.

اکثر یافته ها بیانگر تاثیر بالای سیب بر روی سرطان ریه است.

البته تاثیر سیب در بهبودی سرطان سینه و روده نیز مشاهده شده است.

۲- حمایت از باکتریهای مفید بدن:

یکی از مهم ترین و غیر قابل انکار ترین بخش های مربوط به سلامت بدن، باکتری های مفیدی هستند که ساکن بدن می باشند.

سیب و چای سیب، سیب تقویت عملکرد باکتریهای مفید (به ویژه انواع ساکن در روده) می شود.

پژوهش های انجام شده حاکی از آنست که ترکیبات سیب باعث تنظیم متابولیسم در سیستم گوارشی و افزایش باکتری های مفیدی می شوند

که باکتری های مضر و سموم مواد غذایی را حذف می کنند.

۳- رفع یبوست و تقویت عملکرد روده ها:

چای سیب سطح بالای فیبر و مالیک اسید دارد که منجر به این امر می شود.

۴- پشتیبانی از سیستم ایمنی:

سیب و چای سیب دو خوراکی مهمی هستند که باید به رژیم غذاییتان اضافه کنید،

چرا که این دو مقادیر بالای ویتامین ث و دیگر ترکیبات موثری دارند که بدن را در برابر بیماری ها از جمله انواع خود ایمنی حفاظت می کنند.

۵- جبران کم خونی:

سیب و چای سیب دو منبع غنی از آهن می باشند؛

آهن عنصری است که در درمان کم خونی حرف نخست را میزند.

کم خونی به کمبود هموگلوبین در خون اطلاق می شود که با افزایش دریافت آهن قابل جبران است.

آهن جزء لاینفک گلبول قرمز است که در متابولیسم آن نقش ویژه ای دارد.

افزایش ذخیره آهن در بدن به افزایش گلبول های قرمز منتهی میشود،

افزایش تعداد گلبول های قرمز هم نه تنها باعث رفع کم خونی می شود

بلکه از طریق بهبود کیفیت اکسیژن رسانی به اندامها سبب بهبود عملکرد ارگان های حیاتی بدن می شود.

۷- منبع انرژی:

سیب و چای سیب در کاهش ضعف و انرژی بخشی به افراد ضعیف بسیار موثر هستند.

به همین دلیل مصرف آن همواره به افراد بیمار در حال بهبودی که دچار ضعف شده اند

توصیه میشود تا به سرعت انرژی از دست رفته خود را بازیابند.

گفته می شود در سیب پروتئین خاصی وجود دارد

که با گروهی از ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در آن، ترکیب شده و انرژی زا می شوند.

۸- سم زدایی بدن:

چای سیب فرایند حذف مواد سمی از طریق دستگاه گوارش را تسهیل میکند.

۹- پیشگیری از دیابت:

در سیب و چای سیب ترکیباتی به نام پلی فنول وجود دارند

که در پیشگیری از دیابت اعمال زیر را انجام می دهند:

کنترل نوسانات ناگهانی قند خون

ترکیبات پلی فنولی موجود در سیب، میزان جذب قند از مواد غذایی را کاهش می دهند؛

به این ترتیب نوسان قند خون کاهش می یابد و این یک فاکتور مهم در کنترل دیابت است.

تسهیل اتصال انسولین به سلولها

پلی فنولها گیرنده های انسولین موجود در سطح سلول را فعال میکنند،

به این ترتیب هورمون انسولین با اتصال به سلولها قادر خواهد بود قند را از جریان خون خارج کند.

علاوه بر ترکیبات پلی فنولی، قند طبیعی موجود در سیب، فروکتوز، نیز در کنترل قند خون موثر است.

۱۰- پیشگیری از آلزایمر:

اگر فعالیت رادیکالهای آزاد سبب تحلیل مغز شود، علایم بیماری آلزایمر ظاهر می شود.

چای سیب سرشار از آنتی اکسیدان بوده و با مهار رادیکالهای آزاد احتمال بروز آلزایمر را کاهش میدهد.

چای سیب درجه یک

۱۱- تقویت حافظه:

یکی از اثرات سیب و چای سیب افزایش میزان انتقال دهنده های عصبی (استیل کولین) در مغز است

که نتیجه آن تقویت حافظه و قدرت حل مسئله خواهد بود.

۱۲- پیشگیری از پارکینسون:

تخریب خودبخودی سلول های عصبی تولیدکننده ترکیب دوپامین از جمله دلایلی است که منجر به بیماری پارکینسون می شود.

سیب و چای سیب با کمک به حفظ یکپارچگی سلول های عصبی از درصد وقوع این امر می کاهد.

۱۳- بهبود بیماری های تنفسی:

دستگاه تنفسی ما نسبت به التهاب بسیار حساس است

و تعدادی از مشکلات تنفسی مستقیما به التهاب غشاها و یا سلول های سیستم تنفسی مربوط است.

آسم جدی ترین حالت التهاب ریوی است.

این چای گیاهی باخاصیت ضد التهابی بالایی که دارد میتواند در ردیف درمان های گیاهی آسم قرار گیرد.

۱۴- بهبود روماتیسم و تسکین دردهای روماتیسمی:

سیب و چای سیب به واسطه مقادیر بالای فلاونوئیدها و دو ترکیب به نام های مایکری ستین و کامفرول می توانند

احتمال ابتلا به روماتیسم و مشکلات التهابی از قبیل آرتروز و نقرس را کاهش دهند.

۱۵- مراقبت از پوست:

این خاصیت به علت وجود آنتی اکسیدان ها در میوه و پوست سیب است

که اثرات منفی افزایش سن، رادیکالهای آزاد و اشعه ها را بر روی پوست کاهش داده

و از طرفی هم بازسازی سلول های پوستی پیر و فرسوده را کلید میزند.

نحوه مصرف و تهیه پای سیب:

در اینجا قصد داریم تا روش تهیه دمنوش سیب را به شما بیاموزیم:

۱- طرز تهیه چای سیب و دارچین:

مواد لازم:

سیب تازه و سالم

آب

دارچین

دستور تهیه:

۳ تا ۴ عدد سیب را پوست کنده و به صورت قطعات مکعبی (نگینی متوسط) خرد کنید.

۶ تا ۸ فنجان آب را در کتری ریخته و بجوشانید.

آب جوش را به تکه های سیب افزوده و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید.

در طول این مدت ۲ چوبه دارچین به ترکیب فوق بیفزایید.

سپس به خوبی هم زده و در آن را ببندید.

در پایان مدت تعیین شده شعله را خاموش کرده و چایتان را نوش جان کنید.

***** تهیه چای سیب درجه یک از خانوم ادویه *****

۲- طرز تهیه دمنوش سیب، آبلیمو و دارچین:

مواد لازم:

یک عدد سیب سالم

سه فنجان آب

یک قاشق غذاخوری آبلیمو

یک عدد چای کیسه ای

چوبه یا پودر دارچین

دستور تهیه:

آبلیمو و چای را به آب افزوده و روی شعله گاز قرار دهید.

در طول مدتی که منتظرید چای بجوشد، سیب را به قطعات ریزی خرد کنید و سپس به چای در حال جوش بیفزایید.

پس از پنج دقیقه دارچین را نیز به ترکیب فوق بیفزایید.

چای را از صافی عبور داده و نوش جان نمایید.

خواص چای سیب

۳- طرز تهیه دمنوش سیب، آبلیمو ،میخک و دارچین:

مواد لازم:

سه فنجان آب

نصف فنجان سیب خرد شده

نصف قاشق چایخوری پودر دارچین

پودر میخک

یک قاشق غذاخوری آبلیمو

یک چهارم قاشق چایخوری پودر فلفل

عسل

دستور تهیه:

تمام مواد گفته شده به غیر از عسل را به ظرفی ریخته و حرارت بدهید تا جایی که به جوش آمده و اندازه آن به دو فنجان کاهش یابد.

شعله را خاموش کرده و قطعات سیب را به چای بیفزایید.

در ظرف را گذاشته و پنج دقیقه منتظر بمانید.

چای را از صافی عبور داده و به مقدار دلخواه عسل بیفزائید.

۴- طرز تهیه چای سیب خشک:

مواد لازم:

تکه های سیب خشک شده

دو چوبه دارچین

۴ عدد میخک

پنج فنجان آب سرد

عسل یا شکر

دستور تهیه:

ورقه های سیب خشک، دارچین، میخک و آب را در یک کتری ریخته و حرارت بدهید تا به جوش بیاید.

شعله را کم کرده و به مدت ۱۵ دقیقه هم بزنید.

شعله را خاموش کرده و از صافی بگذرانید.

در صورت تمایل چایتان با شکر یا عسل شیرین کرده و نوش جان نمایید.

عوارض جانبی و مضرات سیب:

مصرف سیب هیچ عوارض جانبی جدی ندارد.

مضرات سیب در صورت مصرف غیر اصولی و غیر معمول ایجاد می شود.

دانه ی سیب دارای سیانید می باشد که یک سم قوی و کشنده است.

مصرف بیش از حد و مداوم دانه ی سیب می تواند به طور بلقوه کشند باشد.

در واقع اگر این دانه ها به مقدار زیاد و به صورت روزانه مصرف شوند

شاید در طول مدت زیاد سم در بدن جمع شود و بتواند به حد کشنده ای رسیده و باعث مرگ شود.

خوردن سیب بدون مسواک زدن دردسر آفرین است.

دانشمندان می گویند سیب تا نسبت زیادی اسیدی است.

خوردن مداوم این میوه می تواند تا ۴ برابر مخرب تر از نوشیدنی های گاز دار به دندان ها آسیب برساند.

درواقع خوردن هر روزه ی سیب باعث خرابی دندان شده

و باید برای جلوگیری از این ضرر سیب بعد از مصرف دندان هایتان را مسواک بزنید تا رد اسید این میوه از دندان ها پاک شود.

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

Main Menu