گل محمدی درجه یک

خانوم ادویه و معرفی ریشه گیاه شناسی گل محمدی :

از نظر گیاه شناسی گل محمدی که یکی از گونه های گل سرخ( رز ) می باشد،

درختچه ای است پرپشت، دارای خارهای ریز، زیاد و فشرده، پهن، قالبی شکل و یکنواخت؛

گل های آن صورتی تا سرخ رنگ، پرپر و معطر می باشد.

گل آذین آن از نوع دیهیم با ۱۲ – ۶ گل است. برگ ها مرکب، متناوب و دارای ۷ -۵ برگچه می باشند.

دمبرگ ها با کرک های قهوه ای متمایل به قرمز پوشانده شده اند.

رویه برگ ها سبز تیره و سطح زیرین آن ها سبز روشن می باشد.

ساقه گل محمدی، خاردار با خارهای قالب مانندی است که اغلب مخلوط با کرک های غده ای است و میوه آن گلابی شکل می باشد.

خواص گل محمدی :

1- پاک کننده پوست :

خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد

و به همین دلیل با رادیکال های آزاد مقابله کرده و با حساسیت های پوستی، چربی اضافه پوست و میکروب ها مبارزه می کند

و سبب پاکسازی پوست از گرد و غبار و آلودگی می شود.

2- کاهش چین و چروک های پوستی :

حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مفید برای بدن از جمله ویتامین C است

و انواع لکه های پوستی و چین و چروک را برطرف می کند.

این گیاه یک اسکراب بسیار مفید برای لایه برداری از پوست، رفع چین و چروک، پاک کردن آرایش و برطرف کردن آلرژی های پوستی است.

نوشیدن چای آن نیز می تواند سبب کاهش چین و چروک های پوستی و افزایش کلاژن سازی پوست شود

و به این ترتیب شادابی و جوانی پوست حفظ شود.

3- درمان التهاب های پوستی :

این گیاه در مرطوب کنندگی پوست، رفع چروکهای صورت

و درمان التهاب های پوستی بویژه در پوستهای حساس و لطیف (مانند پوست نوزادان) موثر است

به همین دلیل در تولید صابون، لوسیون های پاک کننده پوست، کرم ها و لوسیون های مرطوب کننده

از گلاب و اسانس طبیعی این گل استفاده می کنند.

5- گلبرگ های این گیاه یک مرطوب کننده پوست :

روغن های طبیعی گلبرگ های این گیاه سبب حفظ رطوبت سلول های پوست شده و برای هیدراتاسیون مفید هستند

و خشکی پوست را برطرف می کنند.

6- لایه برداری پوست :

گلبرگ های این گیاه یک لایه بردار ملایم برای پوست هستند

که سبب از بین رفتن سلول های مرده پوست و کاهش چربی پوست می شوند.

7- پودر گلبرگ های گل محمدی برای آکنه و جوش :

اگر مقداری پودر گلبرگ این گیاه یا روغن آن یا گلاب را روی جوش و آکنه خود بمالید،

جوش و آکنه شما درمان شده و التهاب ناشی از آکنه و جوش صورت کاهش می یابد.

8- گل محمدی برای مرطوب کردن لب ها :

به گلبرگ گل محمدی چند قطره عسل و یک قاشق خامه اضافه نموده تا یک ترکیب خمیری شکل تشکیل شود

سپس این خمیر را حدود 15 تا 20 روی لب ها بگذارید و سپس آن را بشویید. این ماسک، لب های تان را مرطوب و درخشان می کند.

نکته:

قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک اندکی از آن را روی پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا به آن حساسیت نداشته باشید.

9- سلامت و تقویت مو :

از ماسک این گیاه و روغن نارگیل برای داشتن موهای نرم و ابریشمی، افزایش رشد مو و کنترل چربی پوست استفاده کنید.

برای تهیه این ماسک 2 دقیقه نصف فنجان روغن نارگیل را روی حرارت کم گرم می کنیم و اجازه می دهیم خنک شود،

سپس 5 قطره روغن رزماری به آن می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم.

سپس 1 قاشق غذاخوری پودر گلبرگ این گیاه و در پایان 1 قاشق غذاخوری عسل به ماسک می افزاییم.

این ماسک را روی ریشه موها و پوست سر ریخته و به مدت 5 تا 10 دقیقه ماساژ می دهیم و پس از 45 دقیقه با شامپو موها را می شوییم.

غنچه گل محمدی در آب وان حمام و عصاره آن به عنوان نرم کننده و عطر دهنده مو بکار می رود و علاوه بر آن برای مصارف تزئینی نیز کاربرد دارد.

10- کاهش وزن و لاغری :

چای این گیاه نوشیدنی سالم و بدون کالری است

که جایگزین خوبی برای نوشیدنی های چاق کننده مانند قهوه خامه ای و انواع نوشابه ها و … دارد

و از این رو تاثیر خوبی در لاغری می گذارد. اگر بین وعده های غذایی خود 1 فنجان چای آن را بنوشید

اشتهای شما کاهش یافته و سبب افزایش هضم چربی می شود.

11- قاعدگی و پریود :

نوشیدن چای این گیاه سبب کاهش علائم قاعدگی مانند گرفتگی های دردناک، نفخ و درد می شود.

به تنظیم قاعدگی و بهبود خلق و خو کمک می کند.

خانم هایی که دچار قاعدگی شدید هستند بهتر است

روزی 2 فنجان چای این گیاه گرم به همراه پودر فلفل سیاه و عسل بنوشند.

12- کاهش علائم یائسگی :

زنان یائسه می توانند برای کاهش علائم و مشکلات این دوره مانند گرگرفتگی از دمنوش این گیاه استفاده کنند.

خواص گل محمدی

13- رفع گرمازدگی :

شربت گل محمدی در گذشته برای درمان بیماریهای گوارشی و تنفسی استفاده می گردید

و علاوه بر آن برای رفع گرمازدگی نیز موثر است.

14- چای گل محمدی و خاصیت تب بری :

چای گل محمدی باعث کاهش دمای بدن شده و تب را کاهش می دهد و از تشدید عفونت جلوگیری می کند.

15- گل محمدی برای درمان اسهال خونی :

نوشیدن دمنوش گل محمدی برای از بین بردن باکتری های مضر در روده نیزمی تواند مورد استفاده قراربگیرد،

افراد مبتلا به بیماری هایی مانند اسهال خونی و التهاب های دستگاه گوارش نیزمی توانند ازمزایای این دمنوش استفاده کنند.

16- آب گل سرخ بوی بد دهان را درمان می کند :

برای رفع بوی بد دهان می توانید از آب گل سرخ استفاده کنید به این ترتیب که با استفاده از آن قرقره کنید.

17- چای گل محمدی برای بارداری :

چای گل محمدی سرشار از ویتامین C است و از نوشیدنی های مفید برای خانم های باردار می باشد

زیرا سیستم ایمنی بدن آنها را تقویت می کند و تولید کلاژن در بدن مادر و جنین را افزایش می دهد.

ویتامین C برای رشد جنین ضروری است و سبب جذب بهتر آهن و کلسیم در بدن می شود.

چای گل محمدی دارای ویتامین E، سلنیوم، منیزیم، ویتامین های ب کامپلکس، منگنز و پتاسیم می باشد

و سیستم ایمنی بدن مادر و جنین را تقویت می کند و از انواع بیماری ها مادرو جنین را مصون می دارد.

18- آب گل محمدی حفظ سلامت چشم :

برای جلوگیری و غلبه بر مشکلات بهداشتی چشم مانند قرمزی یا سوزش می توانیم از آب گل محمدی استفاده کنید

و چند قطره از آب آن را در چشم بچکانید.

19- گل محمدی برای مقابله با عفونت :

چای گل محمدی دارای ویتامین های B1، B2 و K، بتاکاروتن، بیوفلاونوئیدها، تانن ها و پکتین است

و سبب کاهش التهاب و مقابله با عفونت می شود.

20- گل محمدی برای تقویت دستگاه ایمنی :

مصرف دمنوش این گل باعث افزایش سیستم ایمنی بدن شده

و به این ترتیب فرد از ابتلا به بیماری هایی، چون سرماخوردگی، گلودرد و آنفولانزا ایمن می ماند.

ویتامین C فراوان در چای گل محمدی با انواع عفونت مبارزه کرده و سبب درمان و تسکین گلو درد شده و به دفع خلط سینه و گلو کمک می کند

و بیماری های تنفسی را بهبود می بخشد.

21- عفونت دستگاه ادراری :

گل محمدی به دلیل خاصیت دیورتیک، آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی سبب درمان عفونت دستگاه ادراری،

کاهش التهاب مثانه و تسکین درد آن می شود

بنابراین نوشیدن چای گل محمدی هر روز 3 یا 4 فنجان بیماری های عفونی دستگاه ادراری درمان می کند.

22- دمنوش گل محمدی برای پاکسازی کبد :

از دیگر مزایای نوشیدن دمنوش گل محمدی پاکسازی کبد و کیسه صفرا می باشد.

23- کلیه و سنگ کلیه :

گل محمدی دارای خاصیت دیورتیک است و حجم ادرار را افزایش می دهد

و از ابتلا به سنگ کلیه و بیماری های کلیوی جلوگیری می کند.

24- کبد :

افرادی که به ناراحتی های کبدی دچارند می توانند با نوشیدن چای این گیاه بدن و کبد خود را سم زدایی نمایند.

25- آرتریت :

این گیاه خاصیت دیورتیک داشته و سبب تخلیه آب انباشته درون بافتی می شود

و نوشیدن روزانه 2 فنجان چای آن درد بیماری های التهابی مانند آرتریت را تسکین می دهند.

اثر ضد التهابی این گیاه با اثر داروهای NSAID برابری می کند.

26- ضد افسردگی :

افشره این گیاه نشاط آور، ضد افسردگی، ضد فشارهای عصبی و ضد تنیدگی (استرس) است.

عطر آن برای آرام سازی ذهن و بدن مفید است.

نوشیدن چای این گیاه استرس و اضطراب را کاهش می دهد و سبب بهبود علائم افسردگی می شود.

27- رفع ناتوانی های جنسی :

استفاده از این گیاه ناتوانی های جنسی را که منشاء آن مشکلات عصبی و افسردگی است را رفع می کند.

28- سرطان :

آنتی اکسیدان ها، کاتچین ها و پلی فنل های موجود در این گیاه سبب محافظت از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد می شود.

آنتوسیانین موجود در آن از جهش های ژنتیکی پیشگیری می کند.

خاصیت آنتی اکسیدانی آن سبب می شود سلول های سرطانی بدون وارد شدن آسیب به سلول های سالم بدن از بین بروند.

29- بی خوابی :

نوشیدن یک لیوان چای این گیاه قبل از خواب به کاهش استرس، آرام سازی اعصاب و تنظیم هورمون مربوط با ریتم قلبی و الگوهای خواب

کمک می کند و مشکلات خواب و بی خوابی را درمان می کند.

30- بیماری های مزمن :

اثر منفی استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد روی سلول های سالم بدن از علل ابتلا افراد به بیماری های مزمن

مانند سرطان و بیماری های قلبی عروقی است.

این گیاه با داشتن خواص آنتی اکسیدانی قوی به مقابله با رادیکال های آزاد می پردازند و ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.

31- درمان یبوست :

از روغن این گیاه می توان به عنوان یک ملین برای درمان یبوست مزاج استفاده کرد.

چای آن نیزنوشیدنی مفید برای معده و گوارش است زیرا تولید صفرا را افزایش داده و به هضم بهتر چربی ها کمک می کند

و باعث رشد باکتری های خوب روده می شود.

گل محمدی درجه یک

نحوه مصرف گل محمدی :

می توانید گلبرگ های گل محمدی را به صورت تازه به چای یا آبجوش اضافه نموده و 5 الی 10 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد و سپس مصرف نمایید.

از این گلبرگ های خوشبو به عنوان یک چاشنی معطر برای خوراک های گوشتی استفاده نمایید.

گلبرگ های گل محمدی را به ماست همراه نعناء خشک و خیار اضافه کنید و به عنوان میان وعده مصرف نمایید.

از گل محمدی در تهیه کیک، دسر و تزیین ظرف میوه نیز استفاده می شود.

از گل محمدی در شربت، مربا، صنایع شیرینی سازی و گلاب آن در بستنی و انواع دسر استفاده می کنند.

طرز تهیه چای گل محمدی :

مواد لازم

2 فنجان گلبرگ گل محمدی تازه

3 فنجان آب

عسل (اختیاری)

ابتدا قسمت سفید رنگ انتهایی گلبرگ ها را جدا می کنیم زیرا مزه تلخی دارند و سپس گلبرگ ها را می شوییم.

پس از خشک شدن، به ظرف آب گلبرگ های تازه را اضافه می کنیم و روی حرارت کم تا متوسط می گذاریم تا به جوش آید،

پس از جوش آمدن 5 دقیقه صبر می کنیم تا زمانی که گلبرگ ها بی رنگ شوند.

چای را از روی حرارت برمی داریم و از صافی رد می کنیم و با اندکی عسل که به آن افزوده ایم میل می کنیم.

موارد استفاده گل محمدی :

روغن این گیاه، گلاب و دمنوش آن را از گلبرگ های گل محمدی تهیه می کنند.

این گیاه خوشبو کننده عالی برای فضای است و ترکیب آن با ادویه معطر مانند دارچین، زنجبیل یا وانیل آسیاب کرده

برای خوشبو کردن نقاط مختلف منزل مثل کشوها، جا کفشی، حمام و … مناسب است.

1فنجان نمک اپسوم، چند گلبرگ خرد شده گل محمدی و 1/4 فنجان نمک دریا و چند قطره روغن آن را با هم مخلوط کرده

و هنگام حمام کردن، این مخلوط را داخل جوراب تمیزی بریزید و داخل آب حمام بگذارید.

عوارض جانبی و مضرات گل محمدی :

مصرف میوه گل محمدی عوارضی مانند حالت تهوع و استفراغ، اسهال، یبوست، سوزش سر دل، خستگی، بیخوابی،

سردرد، گرفتگی معده و واکنش های آلرژیک در فرد را به همراه دارد.

اگر گل محمدی بیش از حد مصرف گردد به دلیل ویتامین C فراوان موجود در آن سبب ابتلا فرد به سنگ کلیه خواهد شد.

ویتامین C فراوان در این گیاه سبب افزایش جذب  آهن شده و برای بیماران مبتلا به تالاسمی مضر است.

 

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای تهیه غنچه گل محمدی لاله زار اعلا میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

منو اصلی