جوز هندی بیشتر در چه غذا هایی استفاده می شود

جوز هندی

جوز هندی ادویه ای است که از محبوبیت خاصی برخوردار نیست اما جالب است

بدانید مصرف آن در برخی غذاها خواص فوق العاده ای دارد. استفاده از جوز هندی در غذا می تواند علاوه بر خوش طعم کردن غذا، سلامت دستگاه گوارش ما را نیز حفظ کند .

یکی از نکات مهم در طبخ انواع غذاها و آشپزی، استفاده از انواع ادویه ها برای تغییر طعم و عطر غذا و متمایز کردن آن می باشد.

یکی از انواع این ادویه ها نیز که باید در طبخ غذاها استفاده شود،

جوزهندی و پودر آن می باشد که با توجه به ذائقه شخصی خود می توانید به برخی از غذاهای خود در زمان طبخ بیفزایید.

همان طور که می ‌دانید جوز هندی یک منبع عالی از انواع مواد معدنی و ویتامین ها می باشد

که می توانید با افزودن آن در غذاهای خود آن را جزو یکی از مفیدترین و سالم ترین غذاها که هم سلامتی و تندرستی شما را به دنبال داشته باشد

جوز هندی

و هم یک غذای لذیذ با عطر و طعم منحصر به فرد و متمایز را به همراه خانواده سرو کنید در پی داشته باشد.

پس بهتر است که حتماً در زمان طبخ غذاهای خود در منزل جوزهندی را فراموش نکنید.

استفاده از جوزهندی در غذاها سبب تقویت کبد نیز می گردد و آن را سم زدایی میکند

و در مشکلات ناشی از هضم نشدن غذا و تسکین سرفه موثر است.

از آن می توان به عنوان داروی ضدافسردگی نیز یاد کرد.

گفتنی است با قرار دادن چند دانه جوز روی دندان می توان درد آن را آرام کرد و با مصرف چنده قطره روغن جوز هندی و عسل تهوع را نیز درمان کرد.

البته مصرف زیاد جوز هندی باعث تپش قلب و توهم میشود .

در چه غذاهایی از جوز هندی استفاده میشود ؟

1- جوز هندی در لوبیا پلو :

می توانید در هنگام طبخ خورش لوبیا به همراه سایر ادویه هایی که به این خورش خوشمزه اضافه می کنید، کمی نیز پودر جوز هندی بیفزایید.

چرا که این ادویه جزو آن دسته از انواع ادویه ها می باشد که علاوه بر افزودن عطر و بوی خاص به خورش، طعم غذای شما را نیز خاص و منحصر به فرد خواهد کرد.

2- استفاده از جوز هندی در هویج پلو :

در زمان طبخ هویج پلو، یک تکه کوچک از جوز هندی را ریز رنده کنید و در زمان دم گذاشتن به غذا اضافه کنید.

افزودن این ادویه محبوب به غذا، مطمئناً هویج پلو را مخصوص به نوع دستپخت شما و بسیار عالی و متمایز می ‌کند.

3- جوز هندی در خورش قیمه :

برای خوش طعم کردن خورش قیمه از کمی پودر جوز هندی استفاده کنید. تاثیر و فایده این ادویه در هضم غذا بسیار عالی می باشد.

همچنین افزودن این نوع چاشنی به خورش، طعم دلچسب غذای شما را دوچندان خواهد کرد.

4- استفاده از جوز هندی در فلافل :

برای تغییر طعم مواد فلافل و بهتر کردن طعم آن حتی به نسبت ساندویچ فروشی ها می توانید

پودر جوز هندی را به خمیر فلافل اضافه کنید‌. مطمئنا فلافل شما با این ادویه، عالی و خوشمزه خواهد شد.

5- لازانیا و مخلوط جوز هندی :

همان طور که می دانید طبخ لازانیا در منزل نیاز به رعایت چند نکته ریز و افزودن مواد

و ادویه های خاص و متفاوت می باشد تا در نهایت یک غذای عالی و باب طبع تمام افراد طبخ شود.

یکی از همین ادویه های خاص، جوز هندی می باشد که می تواند لازانیای شما را متمایز و با طعم و عطر خاص طبخ نماید.

از این رو در کنار سایر ادویه هایی که در زمان طبخ لازانیا استفاده می کنید،

حتما مقدار کمی از جوز هندی نیز به آن اضافه کنید تا عطر و طعم غذای شما منحصربه فرد و عالی شود.

6. شیر + جوز هندی

میل کردن یک لیوان شیر و کمی جوزهندی پودرشده در آن می تواند خواب انسان را عمیق و آرامش بخش کند.

به دلیل سرشار بودن از املاح معدنی همچون: پتاسیم و کلسیم و آهن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

خواص جوز هندی

التهابات و دردهای مفصلی و رماتیسمی با مصرف خوراکی جوزهندی و همچنین ماساژ موضع با روغن آن تسکین می یابد.

جوزهندی به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

برای کاهش علائم آلرژی نیز می توانید جوزهندی بخورید.

سیستم قلبی، عروقی را تحریک می کند و برای حفظ سلامت قلب مفید است.

همانند میخک، جوزهندی دارای ترکیبی به نام «یوجینول» است که برای قلب مفید می باشد.

در طب چین توصیه شده است که برای رفع معده درد

و التهاب یا سوءهاضمه ۳ تا ۵ قطره این روغن همراه با یک قاشق غذاخوری عسل به طور ناشتا میل شود.

تحقیقات نشان داده است که ترکیبات روغن جوز هندی به مبارزه باکتری های دهان و دندانی می رود که موجب ایجاد حفره در دندان می شوند

بی نظمی و درد قاعدگی را رفع می کند.

جوز هندی

تقویت کننده ذهن است.

بدن را آرامش می دهد و سبب افزایش گردش خون می شود.

روغن آن از جمله ترکیبات مهم بیشتر داروهای تسکین دهنده سرفه است.

ضمن این که در درمان سرماخوردگی نیز موثر است.

برای درمان آسم مفید است.

اضطراب و افسردگی را رفع می کند.

مضرات جوز هندی

از جوزهندی در مقادیر زیاد استفاده نکنید چون می تواند سمی بشود.

هر روز بیشتر از یک دوم قاشق چایخوری دوز هندی استفاده نکنید.

پریشان حالی، توهم‌، مسمومیت، حالت تهوع شدید، استفراغ،

اسهال، تپش قلب، سرگیجه و خشکی دهان از عوارض استفاده‌ی زیاد از جوزهندی می‌تواند باشد.

جوزهندی را در یک ظرف دربسته که هوا به ن نفوذ نمی‌کند،

به دور از رطوبت و گرما و تابش مستقیم خورشید نگهداری کنید تا بو و طعم آن از بین نرود.

 

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

منو اصلی