خواص بادام درختی

خانوم ادویه و معرفی ریشه گیاه شناسی بادام درختی:

انتشار بادام معمولی از شبه جزیره بالکان تا آسیای جنوب غربی است

و تا ترکستان و عراق پیش می رود در ایران در نواحی نیم خشک و کوهستانی کشت می شود

و ارتفاع آن به 8 متر می رسد و درختی بی خار و با انشعابات کوتاه صاف و سبز رنگ زیاد است

که رفته رفته به رنگ قهوه ای تیره در می آید. انشعابات آن با ساقه زاویه حاده و یا قائمه تشکیل می دهند.

برگهای آن تخم مرغی، نیزه ای تا بیضی با انتهای کشیده یا کند و قاعده ای گوه ای یا گرد،

تقریباً چرمی روی آن صاف و پشت آن خزی و حاشیه آن دندانه دار اره ای و ابعاد آن 3 × (12 تا 9) سانتی متر است

و دم برگ آن به طول 3-2 سانتی متر می باشد و دارای 4-3 غده است

گلهایش سفید یا صورتی و درشت در حدود 4 سانتی متر است و طول پا یک آن 5 میلی متر است

میوه یا شفت بادام شبه بیضی مورب یا شبه بیضی کشیده 5-3 سانتی متر فشرده، کمی نوک تیز و مخملی است

و هسته آن سوراخ دار و ناوی است.

خواص بادام زمینی :

1- تقویت سلامت مغز :

بادام سرشار از مواد مغذی است که برای تکامل و سلامت مغز انسان اهمیت دارد.

مصرف بادام با افزایش سطح هوش ارتباط زیادی دارد و به همین خاطر از زمان‌های دور به ‌عنوان یک غذای اصلی برای کودکان در‌حال‌ رشد استفاده می‌شده است.

این خشک‌بار از ریبوفلاوین و ال‌کارنیتین تشکیل شده است که ازجمله مواد مغذی برای مغز هستند.

بادام فعالیت‌های مغزی را افزایش می‌دهد، در ایجاد مسیرهای عصبی جدید نقش دارد و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد.

2- تنظیم سطح کلسترول :

مصرف مداوم بادام به افزایش سطح کلسترول خوب خون (HDL) کمک می‌کند

و در کاهش کلسترول بد خون (LDL) مؤثر است.

3- بهبود سلامت استخوان :

بادام منبع بی‌نظیری از ویتامین‌ها، مواد معدنی و مقدار زیادی فسفر است.

فسفر تأثیر چشمگیری روی قدرت و دوام استخوان و دندان دارد

و از بیماری‌های وابسته به سن مانند پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

تهیه بادام زمینی درجه یک

4- جلوگیری از بیماری‌های قلبی :

چربی‌های‌ غیراشباع، پروتئین و پتاسیم موجود در بادام همگی به حفظ سلامت قلب کمک می‌کنند.

ویتامین (E) یک آنتی اکسیدان مؤثر است و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد،

درحالی‌که منیزیم موجود در بادام می‌تواند در جلوگیری از حمله‌ قلبی مؤثر باشد.

5- تقویت دستگاه ایمنی :

بادام منبع غنی از مواد قلیایی است که برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن بسیار مناسب است

که توانایی ازبین‌بردن بیماری‌ها را بیشتر می‌کند.

علاوه‌ بر اینکه میزان مواد قلیایی بادام بسیار بالاست، مقدار زیادی ویتامین E هم دارد

که آنتی‌اکسیدانی خیلی قوی است.

این آجیل همچنین رادیکال‌های آزاد خطرناک را از بین می‌برد.

رادیکال‌های آزاد، بیماری‌های مزمن را در بدن تشدید می‌کند و می‌تواند برای بدن خطرناک باشد.

6- مراقبت از پوست :

خواص بادام برای مراقبت از پوست به‌خوبی شناخته شده است.

معمولا برای ماساژ نوزادان از روغن بادام استفاده می‌شود.

شیر بادام به‌خاطر تأثیرات مثبتی که روی پوست دارد، معمولا در بعضی از سوپ‌ها مصرف می‌شود.

7- کاهش التهاب :

بادام دو نوع اسید چرب بسیار مهم یعنی لینولئیک و لینولنیک اسید دارد.

این اسیدهای چرب به کاهش التهابات موجود در بدن که افراد زیادی از آن رنج می‌برند، کمک می‌کند.

اسید چرب همچنین به کاهش سطح کلسترول بد خون (LDL) کمک می‌کند و در سلامت پوست و‌ مو نقش دارد.

8- تنظیم فشار خون :

پتاسیم موجود در بادام به تنظیم فشار خون و کاهش سطح نمک کمک می‌کند و نوسان فشار خون را کنترل می‌کند.

سایر مواد مغذی موجود در بادام هم باعث ایجاد تعادل لازم برای بدن می‌شود که می‌تواند از بیماری‌های بسیاری جلوگیری کند.

9- افزایش تولید انرژی :

وجود منیزیم، مس و ریبوفلاوین موجود در بادام به تولید انرژی و افزایش سرعت سوخت و‌ ساز بدن کمک می‌کند.

اگر در روز تحرک لازم را دارید، چند عدد از این خشک‌بار می‌تواند نیاز بدن شما را تأمین کند؛

بدون اینکه نگران چربی و کالری آن باشید.

10- جلوگیری از سرطان :

یکی از خواص بادام جلوگیری از سرطان است.

بادام باعث عبور راحت غذا از لوله‌ی گوارش و درنتیجه پیشگیری از سرطان روده بزرگ (کولون) می‌شود.

11- جلوگیری از دیابت :

بادام افزایش ناگهانی سطح گلوکز و انسولین بعد از مصرف وعده‌های غذایی را کاهش می‌دهد.

مصرف بادام می‌تواند در جلوگیری از تغییرات خطرناک قند خون مؤثر باشد.

بادام در تنظیم روند جذب گلوکز نقش دارد و فرایند جذب را راحت‌تر می‌کند.

12- مصرف بادام در زمان بارداری :

بادام یکی از خوراکی‌های حاوی اسیدفولیک است که از برخی نقص‌های هنگام تولد در نوزادان جلوگیری می‌کند.

همچنین رشد سلول‌های سالم و تشکیل بافت را تحریک می‌کند.

بادام درختی

13- کاهش وزن :

اگر به‌دنبال کاهش وزن هستید، نوشیدن شیربادام بسیار مناسب است.

اسیدچرب غیراشباع موجود در بادام در کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری مؤثر است.

فیبر غذایی موجود در بادام برخلاف اینکه خوراکی کوچکی است، اما باعث ایجاد احساس سیری می‌شود.

14- جلوگیری از یبوست :

بادام درختی سرشار از فیبر است و مثل سایر غذاهای دارای فیبر می‌تواند از یبوست جلوگیری کند.

البته لازم است بعد از مصرف بادام مقدار قابل‌توجهی آب نوشیده شود تا روند جذب با سرعت بیشتری اتفاق بیفتد.

نیاز نیست که روزانه مقدار زیادی بادام درختی بخورید، خوردن ۴ یا ۵ عدد بادام کافی است تا هضم بهتری داشته باشید و حرکات روده منظم شود.

نحوه مصرف بادام درختی :

بادام خام بهتر از بادام بو داده است.

برای بو دادن بادام معمولا از چربی های مضر استفاده می شود.

به همین دلیل بهتر است از بادام خام استفاده کنید تا از چربی و نمک زیاد دور باشید.

بهتر است بادام را با پوست بخورید:

پوست نازک بادام سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است.

این بخش از بادام خواص ضدویروسی و ضدالتهابی فوق العاده ای دارد.

توصیه بر این است که بادام را با پوست نازک آن میل کنید.

طرز استفاده از روغن بادام :

برای بدست آوردن روغن بادام درختی ، مغز بادام را پس از تميز کردن و خشک کردن خرد می کنند

و بصورت خمير در می آورند و سپس آنرا تحت فشار قرار داده و روغن آن را استخراج می کنند.

اين روغن را فشار اول مي نامند.

تفاله بادام را که از فشار اول باقيمانده تحت اثر حرارت و مواد شيميايی قرار داده و روغن فشار دوم را بدست می آورند.

بدليل اينکه روغن بادام گران است

معمولا تقلب کرده و آنرا با روغن هاي ديگر مانند روغن مغز هسته زردآلو و هلو مخلوط کرده و بنام روغن بادام می فروشند.

عوارض بادام درختی :

1- ممکن است سبب بروز یبوست شود :

یک اونس بادام (حدود ۲۳ عدد) حاوی ۳.۵ گرم فیبر می‌باشد.

اگرچه مصرف فیبر خوب است ولی اگر همراه با مصرف کافی آب نباشد، مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به یبوست و سایر مشکلات دستگاه گوارش شود.

سایر علائم گوارشی ناشی از مصرف بیش از حد بادام نفخ، باد شکم، گرفتگی شکم و اسهال است.

2- جذب مواد مغذی را کاهش می‌دهد :

فیبر اضافی می تواند به سایر مواد معدنی (مانند کلسیم، منیزیم، روی و آهن) متصل شده و سبب ایجاد اختلال در جذب آن‌ها در خون شود.

بادام را به تنهایی به عنوان یک میان وعده یا در میان وعده‌های غذایی مصرف کنید تا از خواص آن کاملاً بهره‌مند شوید.

میزان توصیه شده برای مصرف روزانه فیبر برای اکثر افراد حدود ۳۰ گرم است. هر چیزی فراتر از آن می‌تواند مسئله‌ساز شود.

3- می‌تواند سبب افزایش وزن شود :

یک اونس بادام (حدود ۳۰ گرم) حاوی حدود ۱۶۴ کالری است.

اگرچه این مسئله به خودی خود مشکلی ایجاد نمی کند، اما اگر علاوه بر رژیم روتین روزانه‌تان بیش از ۲۰ عدد بادام مصرف می‌کنید،

ممکن است دچار اضافه وزن گردید.

4- می‌تواند منجر به آلرژی شود :

بعد از گردو و بادام هندی، بادام سبب ایجاد بیشترین حساسیت در بین آجیل‌ها می‌شود.

مانند همه آجیل‌ها ممکن است برخی به مصرف بادام آلرژی داشته باشند.

کودکان حساسیت بیشتری نسبت به آلرژی‌های ناشی از مصرف آجیل دارند.

ازاین‌رو اگر کودکی دارای آلرژی شناخته‌شده‌ای باشد باید از مصرف این آجیل خودداری کند.

5- می‌تواند منجر به جذب بیش از حد ویتامین E شود :

بادام سرشار از ویتامین E است اما مصرف زیاد آن ممکن است منجر به جذب بیش از حد ویتامین E شود.

اگرچه مصرف بیش از حد ویتامین E تنها با خوردن بادام بسیار بعید است؛ زیرا نمی توان این همه بادام را یکجا خورد!،

اما ضروری است که از عواقب آن آگاه باشیم.

مصرف بیش از حد ویتامین E می تواند سبب ایجاد اشکال در انعقاد خون شده و منجر به خونریزی شود.

با این حال، این اثرات در افرادی که بیش از حد از مکمل‌های ویتامین E مصرف می کنند، برجسته‌تر است.

6- می‌تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه شود :

بادام سرشار از اگزالات محلول در روده است، ترکیباتی که ممکن است در نارسایی کلیه و تشکیل سنگ کلیه نقش داشته باشند.

صد گرم بادام بو داده حاوی ۴۶۹ میلی گرم اگزالات است.

7- منجر به افزایش سموم بدن می‌شود :

بادام، به ویژه انواع تلخ آن، می‌تواند منجر به مسمومیت با سیانید گردد.

سطح HCN (اسید هیدروسیانیک) در بادام تلخ ۴۰ برابر بیشتر از بادام شیرین است.

پس از هیدرولیز آنزیمی، اسید هیدروسیانیک می‌تواند منجر به مشکلات تنفسی، شکست عصبی، خفگی و حتی مرگ شود.

از این رو اسید هیدروسیانیک برای زنان باردار و شیرده ممنوعیت جدی غذایی به‌حساب می‌آید.

 

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

منو اصلی