نماد سایت خانوم ادویه|خانم ادویه

مالت جو

مالت جو درجه یک

خواص، فواید و کاربردهای پزشکی مالت جو:

مالت جو به عنوان غذا در بسیاری از کشورهای اروپایی، خاور میانه و آفریقایی استفاده می شود. بسیاری از آن برای درست کردن سوپ ها و خورش ها و همچنین نان جو ، استفاده می کنند. هم چنین از مالت جو برای علوفه ی دام و همچنین منبع تخمیری در بسیاری از نوشیدنی ها استفاده می شود. دانه های جو نیز به صورت محبوبی در بعضی از فرآیندها به شکل مالت در می آیند.

مالت جو چیست؟

مالت جو از دانه های جویی که جوانه زده و خشک شده اند و طی فرآیندی به نام آبجو سازی به وجود می آید. دانه های این غله ی شگفت انگیز به منظور گسترش آنزیم های ضروری برای تغییر دادن نشاسته به شکل قندهای قابل گوارش، به آبجو تغییر می یابند. این دانه ی آبجویی شده برای درست کردن چندین نوع نوشیدنی مختلف، طعم دادن به نوشیدنی ها و پختن خوراکی ها مانند ژله ها، ذرت، نان و بیسکوییت های جو استفاده می شود.

عصاره جو چیست؟

اغلب هر کسی با عصاره جو آشنا است. این عصاره ها از جوی خام طی فرآیندی به نام تخمیر به وجود می آید که طی آن قندها به عصاره تبدیل می شود. این محصول به صورت محبوبی به عنوان مکمل های غذایی برای ارتقای مواد مغذی در کودکان و بزرگسالان طی فراهم آوری آمینو اسیدهای ضروری، ویتامین ها و مواد معدنی استفاده می شوند. عصاره مایع جو معمولا به صورت جامد برای مشتریان تولید می شود. جدای استفاده از آن برای مکمل های غذایی، این ماده برای بسیاری از مقاصد دیگر مانند دم نوش ها و پختن و پز استفاده می شود.

خواص مالت جو :

۱- کربوهیدرات ها :

این گیاه مقدار بالایی کربوهیدرات دارد به طوری که حدود ۷۷٪ از محتوای آن را کربوهیدرات تشکیل می دهد. بخش سلامت نمناک توضیح داده است که کربوهیدرات های موجود در مالت جو از نوع نشاسته هستند و به بهترین شکل تجزیه می شوند زمانی که حالت آبجو دارند.

۲- پروتئین ها :

جو همچنین حاوی مقدار زیادی پروتئین است که میزان آن حدود ۱۰ گرم در صد گرم جو می باشد. پروتئین های موجود در جو در داشتن آمینو اسیدی به نام لیزین کمبود دارند، بنابراین نیاز دارند تا با حبوبات ترکیب شوند که سرشار از لیزین هستند.

۳- فیبر مالت جو :

جو حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است. (حدود ۱۵/۶ گرم). مقداری که فیبر آن از فیبر گندم نیز بالاتر است.

۴- ویتامین های مالت جو :

جو حاوی ویتامین هایی همچون B1 ، B2 ، B3 و B6 است که علاوه بر انرژی زایی بالا از طریق کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بد خون (LDL) ، پایین آوردن خطر بیماری های قلبی عروقی، تشکیل هموگلوبین و به سلامت بدن کمک می نماید. همچنین سبب تقویت ریشه مو شده و در جلوگیری از ریزش و سفید شدن آن مفید است. همانند بسیاری از غلات دیگر جو فاقد ویتامین های C ، B12 و A است.

عصاره مالت جو به دلیل دارا بودن ویتامین E که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد در خنثی کردن رادیکال های آزاد نقش داشته و دارای خاصیت ضد انعقادی نیز می باشد و سبب جلوگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر و کمک به درمان بیماری های چشمی مثل آب مروارید می شود.

این ویتامین دارای ویتامین K می باشد که سبب جلوگیری از خونریزی، پیشگیری از سنگ کلیه ، درمان پوسیدگی استخوان و محکم نمودن آن و درمان زخم های پوستی می شود.

مواد معدنی جو:

جو حاوی مقادیر زیادی منیزیم، آهن، فسفر و روی است. جو مقدار بالایی منگنز دارد اما مقدار کلسیم آن کم است.

فواید تاثیر گذار جو :

۱- کاهش کلسترول :

اثبات شده است که مصرف جو در هر صورتی به کاهش سطح کلسترول بدن و همچنین تری گلیسیرید کمک می کند. مصرف آن تاثیرش را در جلوگیری از تصلب شرائین که به بیماری های کرونری ختم می شود را نشان داده است. طبق تحقیقات، مصرف روزانه سه گرم یا بیشتر فیبر محلول از جو دو سر یا ساده، می تواند ریسک بیماری های قلبی را به صورت درصد قابل توجهی، طی قابلیتش جهت کاهش سطح کلسترول، کاهش دهد.

۲- عصاره مالت جو برای کنترل دیابت :

گزارشات متعددی اخیرا اثر ضد دیابت جو را منتشر کرده اند. بسیاری از تحقیقات مصرف بلند مدت جو را با تنظیم سطح قند خون مرتبط دانسته اند. این اثر بیشتر به علت محتوای فیبری بالای جو است.

مصرف رژیم غذایی با فیبر بالا می تواند به کاهش جذب قند خون در رگ های خونی منجر شود. این موضوع افراد دارای کمبود انسولین را قادر می سازد تا با وجود اضافی قند در خون مقابله کنند. اضافه کردن فیبر بیشتر به رژیم غذایی خود، می تواند شما را هرچه بیشتر از دیابت نوع ۲ دورتر کند.

۳- عصاره مالت جو برای جلوگیری از اختلالات روده :

جو به ممانعت از وقوع اختلالات روده ای کمک می کند. برای مثال فیبر موجود در جو به جلوگیری از یبوست و دردسرهای آن کمک می کند. همچنین تحقیقات متعددی وجود دارند که فواید فیبر جو را در افزایش میکروب های مفید روده معرفی کرده اند.

این میکروب ها طی فرآیند تخمیر خود خود اسید چربی با نام بیوتریک اسید تولید می کنند. این اسید چرب مانند یک منبع انرژی بزرگی برای سلول های روده عمل می کند. به همین طریق، روده شما سالم تر و فعال باقی می ماند. روده سالم ریسک افزایش حالت هایی مثل بواسیر و سرطان را کاهش می دهد.

۴- عصاره مالت جو برای کاهش وزن :

این موضوع نیز هنوز به محتوای بالای فیبری جو مربوط است. در یک رژیم غذایی با فیبر بالا، غذا حجم زیادی بدون محتوای کالری دارد. به همین علت میخورید و سیر می شوید، در حالیکه که کالری کمی خورده اید. این موضوع حس رضایتی را برای شما به وجود می آورد که مقدار کمی غذا بخورید.

۵- عصاره مالت جو برای مبارزه با سرطان :

این بیماری دومین عامل مرگ در آمریکا است. این نشان می دهد که چقدر این بیماری خطرناک است و به شما می گوید که باید اقداماتی را برای محافظت از خود انجام دهید. یکی از این روش ها برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، مصرف جو است.

در تحقیقی که اخیرا انجام شد، نشان داده شد که عصاره جو با افزایش واکنش های اکسیژنی در داخل سلول باعث مرگ سلول های سرطانی می شود. تمامی غلات مانند جو، آنتی اکسیدان قوی هستند غلات قادر هستند تا با رادیکال های آزاد در بدن ما مبارزه کنند و در نتیجه مانع از تومورهای سرطانی شوند.

۶- عصاره مالت جو برای جلوگیری از بیماری های قلبی :

عصاره مالت جو منبع بسیار خوبی از فیبرهای محلول است. فیبرها اثرات مفید بسیاری از جمله کاهش خطر بیماری های قلبی و جلوگیری از ابتلا به بعضی انواع سرطان دارند. این فیبر محلول باعث کاهش ۱۰تا ۱۵ درصدی کلسترول میشود.

در مطلب قبلی بخش سلامت نمناک و در بحث خواص جو گفتیم که جو ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را به وسیله کاهش دادن کلسترول کاهش می دهد. کلسترول اضافی در خون مامی تواند باعث ایجاد رسوب در شرائین شود و جریان عادی خون به قلب را مختل کند؛ حالتی که می تواند به حمله قلبی منجر شود. جو سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که بسیار در کاهش سطح کلسترول، فشار خون و دیگر عوامل مرتبط با بیماری های قلبی مفید است.

۷- عصاره مالت جو برای جلوگیری از سنگ صفرا :

در تحقیقی که اخیرا در سوئد انجام شد، دریافته شد که فیبر جو به تجزیه سنگ صفرا در موش ها کمک کرده است. همچنین این تحقیق انجام شده بر روی جانوان، ظرفیت های فراوانی را با آثار فوق العاده ای نشان می دهد که در سوخت و ساز صفرا و کلسترول قابل توجه است. این دو ماده عامل تشکیل سنگ صفرا هستنددر کل، افزایش مصرف رژیم غذایی حاوی فیبر می تواند ریسک گسترش سنگ صفرا را کاهش دهد.

۸- شیرین کننده ی طبیعی، عصاره مالت جو :

عصاره مالت جو یک شیرین کننده ی طبیعی و مغذی در بین تمامی غلات است. پس مقداری از آن را تهیه کنید و از فواید آن بهره مند شوید.

۹- مالت جو برای مبارزه با کرم خوردگی دندان :

نوشیدن قهوه درست شده از مالت جو بو داده به مبارزه با پوسیدگی دندان کمک می کند. ملانویید های حاوی در این گیاه، آن را به یک نوشیدنی محبوب بدل ساخته است.

۱۰- مالت جو حاوی آنتی اکسیدان ها :

جو حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. بنابراین مصرف آن فروپاشی تدریجی بدن ما را کاهش می دهد.

۱۱- مالت جو برای افزایش جریان خون :

نوشیدن یک فنجان دم نوش مالت جو جریان خون را افزایش می داد. آلکیل پیرازین موجود در عصاره جو، عامل به وجود آمدن چنین اثری است.

۱۲- عصاره مالت جو برای جلوگیری از سوء تغذیه :

مصرف عصاره مالت جو در کودکان دچار سوء تغذیه که نیاز به یک خوراک با کربوهیدرات بالا ،مواد معدنی و همچنین ویتامین ها دارند بسیار مفید است.

۱۳- عصاره مالت جو برای افزایش سلامت روده و رفع یبوست :

کاربردهای پزشکی اولیه مالت جو، افزایش سلامت روده و ترغیب حرکات منظم آن بوده است. فیبر رژیمی که معمولا برای زنان بارداری که به یبوست دچار هستند توصیه می شود . خوردن عصاره مالت جو، فواید مشابهی با سایر میوه ها دارد. عصاره مالت به عنوان یک ماده خوراکی مغذی برای مادران تلقی می شود. باکتری های مفید در کولون می توانند از عصاره جو برای گوارش مناسب غذا استفاده کنند. از طرفی، این عصاره مشکلات گوارشی مانند یبوست، دیورکولیت، باد فتق، سندرم روده تحریک پذیر را حل می کند.

اثرات جانبی :

هر دارویی، یک عارضه جانبی دارد، حتی داروهایی که بدون نسخه پزشک به فروش می رسند. بعضی از این اثرات جانبی خفیف است مثل ناراحتی معده که با مصرف دارو همراه با غذا ممکن است از بین برود.

عوارض جزئی ممکن است بعد از مدتی خود بخود از بین بروند ولی اگر ادامه پیدا کرد باید به پزشک مراجعه کرد. ولی در صورت بروز عوارض مهم و اصلی باید فوراً به پزشک مراجعه کرد.

اثرات جانبی جزئی و اصلی عصاره مالت جو به شرح زیر است:

اثرات جزئی :

– حالت تهوع

– گرفتگی خفیف عضلات شکم

– نفخ معده

– اسهال

اثرات اصلی و مهم:

– درد شدید معده

– تهوع و استفراغ

همراه با این عصاره، مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید، زیرا عدم دریافت مایعات به مقدار کافی، باعث تجمع و تورم فیبر در دستگاه گوارش و انسداد یا حتی پارگی مری می شود.

موارد احتیاط :

۱- یکی از اثرات جانبی فیبرهای محلول از جمله عصاره مالت جو ایجاد نفخ و باد معده است که با تاثیر باکتری های مفید روده بر این نوع فیبر تولید می شوند. بنابراین دقت کنید که چه مقدار از این عصاره را می توانید بدون نفخ معده مصرف کنید. فیبرهای غیر محلول که در سبوس گندم و سبوس سایر غلات وجود دارند، دارای این اثرات جانبی نیستند.

۲- همیشه همراه با این عصاره، مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید، زیرا عدم دریافت مایعات به مقدار کافی، باعث تجمع و تورم فیبر در دستگاه گوارش و انسداد یا حتی پارگی مری می شود. اگر در بلعیدن مواد غذایی دچار مشکل هستید، این عصاره را مصرف نکنید.

اگر با وجود مصرف منظم یک داروی مسهل، باز هم بیشتر از یک هفته یبوست شما طول کشید یا در اثر یبوست دچار خونریزی مقعد شوید، حتماً هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

 

برای تهیه این محصولات میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

خروج از نسخه موبایل