سیر

سیر

ریشه گیاه شناسی سیر از زبان خانوم ادویه:

گیاهی علفی و دارای ساقه ای به ارتفاع 20 تا 40 سانتی متر و حتی بیشتر است.

بولب آن که قسمت متورم و زیرزمینی گیاه را تشکیل می دهد،

مرکب از 5 تا 10 قطعه متورم، محصور در غشاهای نازک و ظریف، به رنگ خاکستری مایل به سفید است.

برگ هائی باریک و گل هایی به رنگ سفید چرک، منقوش به لکه های کوچک و قرمز رنگ دارد.

از مشخصات برگ های آن این است که اولاً وضع آیخته از ناحیه غلاف دارند

و ثانیاً پهنک برگ های آن طویل و منتهی به غلاف درازی است که قسمت زیادی از ساقه را فرا می گیرد

و به علاوه غلاف برگ های آن یکدیگر را می پوشانند.

مجموعه گل های گیاه نیز همراه با برجستگی های کوچک در رأس دمگل درازی به تعداد کم یا ظاهر گل آذین چتر مانند ظاهر می شود.

براکته متورم و منتهی به رأس باریک و درازی نیز، مجموعه گل ها را فرا می گیرد که نازک و غشائی است.

حالات غیر طبیعی مختلفی در این گیاه وجود دارد که یکی از آنها بولب مرکب از 3 برجستگی متورم است

خواص سیر از نظر خانوم ادویه:

1- به طور خلاصه اما مفید می توان گفت که سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B2، B1 و B3 است.

2- از سالهای دور تا کنون برای تصفیه خون استفاده می شده است.

3- حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

4- مجاری تنفس و خون را پاک می کند و با این کار از شدت و زحمت تنگ نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می شود.

5- بعضی از انواع سل ریوی را معالجه می کند مخصوصا وقتی که با شیر مخلوط شود، زیرا در این صورت اثر قابل توجهی در کشتن میکرب کوخ دارد (میکرب سل).

6- پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده ها را از عفونتها پاک می کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.

7- عفونت های تنفسی را درمان می کند.

8- برای تسکین دندان درد، روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید.

9- سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود.

10- برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.

11- یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.

12- سایر مصارف، شامل استفاده از آن برای درمان:

  • تب
  • سرفه
  • سردرد
  • شکم درد
  • احتقان سینوسی
  • نقرس
  • روماتیسم
  • هموروئید
  • آسم
  • برونشیت
  • تنگی نفس
  • فشار خون پایین
  • قند خون پایین
  • قند خون بالا
  • جای گزیدگی مار

استفاده می شود.

خانوم ادویه فروشگاه اینترنتی معتبر برای خرید سیر درجه یک

13- همچنین برای مبارزه با استرس و خستگی و حفظ سلامت کبد نیز استفاده می گردد.

14- برای درمان نسیان و فراموشی مفید است.

15- مالیدن بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می شود.

16- گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می شود.

17- از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان ها می شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می شود.

18- مصرف روزی نصف استکان از عصارهٔ این گیاه و لیمو ترش، تاثیر بسیار زیادی در رفع گرفتگی رگ ها خواهد داشت.

19- برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.

20- با عفونت مجرای گوارشی مقابله می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

21- برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.

22- ویتامین c موجود در آن برای درمان بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) موثر است.

روش های مصرف سیر:

در ابتدا توصیه می‌کنیم که از:

  • جویدن
  • قورت دادن
  • بلع

یک حبه کامل سیر اجتناب کنید.

بلع یک حبه سیر می‌تواند باعث گیر کردن آن در گلوی شما شود.

برای مصرف خام این گیاه می‌توانید روش‌های زیر را امتحان کنید.

نگینی کردن

می‌توانید سیر را به اندازه قرص خرد کرده و آن را با نوشیدنی مورد نظر خود قورت دهید.

نکته: برای کاهش طعم سیر می‌توانید از اسموتی، میلک شیک یا دوغ کفیر استفاده کنید.

مصرف سیر نگینی شده بهترین روش مصرف سیر است.

له کردن

این روش در واقع از روش‌های خوردن سیر محسوب نمی‌شود، اما برای بهبود عفونت‌های گلو، گوش و دهان بسیار موثر است.

بدین منظور یک حبه کامل سیر را میان دندان‌های آسیابی خود قرار دهید و به آرامی سیر را فشار دهید تا کمی شکافته و ترک بخورد.

آن را به هیچ وجه نجوید. این له کردن باعث فعال شدن آلیسین موجود در سیر می‌شود.

حدود یک دقیقه سیر را در دهان نگه داشته و سپس آن را درآورید.

به همراه نان تست

سیر را کاملا له کرده و آن را به همراه ۲ قاشق چای‌خوری کره آب شده روی نان تست بمالید.

بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می شود.

همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می شود.

مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی های خفیف شود.

روش های اشتباه مصرف این گیاه :

جویدن

جویدن سیر خام دندان‌های فولادی می‌خواهد!

حال اگر بتوانید این کار را انجام دهید، بزرگترین مشکلی که برای شما پیش خواهد آمد،

مواجهه با طعم نامطلوب گوگردی سیر است که در تمام سطوح دهان حس خواهد شد.

فراموش نکنید که سیر هم‌خانواده پیاز است!

خانوم ادویه فروشگاه اینترنتی معتبر برای خرید سیر درجه یک

قورت دادن

شاید این کار عجیب به نظر برسد، اما واقعیت دارد.

بسیاری از افراد برای فرار کردن از طعم نامطلوب حاصل از جویدن سیر، آن را درسته قورت می‌دهند.

توصیه می‌کنیم این کار را نکنید. شواهد نشان داده است که بعضی افراد با قورت دادن سیر درسته دچار خفگی و انسداد مری شده اند.

از طرف دیگر، قورت دادن درسته سیر مزیت چندانی برای سلامت بدن ندارد، چرا که هضم آن برای دستگاه گوارش دشوار است.

بهترین روش مصرف سیر پخته

پختن سیر کار اشتباهی نیست، اما باعث از بین رفتن آلیسین موجود در آن می‌شود.

حرارت باعث از بین رفتن آلیسین می‌شود.

برای جلوگیری از، از بین رفتن کامل آلیسین در سیر پخته این روش را دنبال کنید:

ابتدا سیر خام را کاملا له کنید

حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا ترکیبات سیر رها شود

در انتها سیر خام له شده را بر روی حرارت کم بپزید

مضرات و موانع مصرف سیر:

مادران شیرده در خوردن سیر زیاده روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند.

زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می شود.

‏ظاهرا سیر تاثیری بر متابولیسم داروها ندارد، اما بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده می کنند،

باید در مصرف احتیاط کنند، زیرا مانع از انعقاد خون می شود. ‏

از این رو افرادی که جراحی می کنند، باید 7 تا 10 روز پیش از جراحی از خوردن این گیاه خودداری کنند، زیرا زمان خونریزی را ‏طولانی تر می کند.

خانوم ادویه فروشگاه اینترنتی معتبر برای خرید سیر درجه یک

زنان آبستن یا شیرده بهتر است از‎ ‎این گیاه استفاده نکند‎

بعضی از افراد از روغن بدست آمده از این گیاه برای درمان عفونت های قارچی، زگیل ها و میخچه استفاده می نمایند.

هرچند تحقیقات علمی نشان می دهد که این گیاه می تواند قادر به درمان عفونت های قارچی از قبیل پای ورزشکاران می باشد،

اما کارایی روغن این گیاه برروی زگیل ها و میخچه ثابت نشده است.

مصرف در باردرای زمانیکه در مقادیر درست مصرف شود، عموما بی خطر می باشد.

عموما زمانی که در مقادیر درمانی مصرف می شود، در دوران باردرای پر خطر می باشد.

مصرف خوراکی برای عموم مردم مطمئن و ایمن می باشد.

می تواند باعث بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوی بد بدن و اسهال شود.

این عوارض جانبی عموما در مصرف خام بیشتر می باشد.

همچنین می تواند خطر خونریزی را نیز افزایش دهد.

آسم و سایر واکنش های آلرژیکی نیز در افرادیکه مصرف می کنند ممکن می باشد.

بیماری هایی که در آنها بی تاثیر است:

دیابت: بنظر نمی رسد که مصرف این گیاه تاثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد.

درمان هیلوباکتر: هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف این گیاه باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نشد.

کلسترول بالا: تحقیقات زیادی در رابطه با تاثیر این گیاه بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید انجام شده است، با اینحال نتایج در این مورد مختلف است.

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

منو اصلی