نماد سایت خانوم ادویه|خانم ادویه

زنجبیل

زنجبیل

با خانوم ادویه همراه باشید در معرفی ریشه گیاه شناسی زنجبیل:

زنجبیل (از پارسی میانه سَنگیپِل، نیز در برخی متون قدیمی شنگویر) یک گیاه خوراکی، ادویه یا گیاه دارویی است

که از شاخه کورکومین است و از ریشه گیاهان Zingiber officinale می‌باشد.

جنس زنجبیل سرده‌ای از تیره زنجبیلیان علفی ایستاده چندساله با حدود ۷۰ گونه بومی آسیای جنوب شرقی است

با ساقه باریک و نی‌مانند و برگ‌های سرنیزه‌ای سبز براق که از زمین‌ساقه‌ای غده‌ای می‌رویند،

گل‌های آن‌ها سبز مایل به زرد با لبه‌ای ارغوانی و لکه‌های کرم‌رنگ و گل‌آذین مخروطی و کوچک و سنبله‌ای متراکم است

که در تابستان از زمین ساقه بیرون می‌زند.

خواص جالب زنجبیل:

۱- از بین برنده جای زخم و لک:

آنتی‌اکسیدان فوق‌العاده نیرومند این ادویه بهترین چیز برای از بین بردن جای زخم، آسیب‌های پوستی و لکه‌های ناشی از افزایش سن است.

کمی از این ادویه تازه‌ی رنده شده را با یخ خُرد شده مخلوط کرده و یک بار در هفته روی پوست‌تان بگذارید.

۲- ضدالتهاب:

یک ضدالتهاب طبیعی است که به آرام شدن پوست آسیب‌دیده یا پوستی که کمی ملتهب است کمک می‌کند.

همزمان گردش خون را هم بهبود می‌دهد. کسانی که آسم دارند توجه کنند:

یکی دو قطره عصاره‌ی این ادویه به همراه ماده‌ای مثل روغن زیتون حسابی آرامش‌بخش است.

۳- درمان شوره:

برای درمان شوره دیگر شامپوهای موضعی شیمیایی را لازم ندارید،

چون خواص ضدعفونی‌کننده‌ی این ادویه برای مبارزه با قارچی که باعث شوره می‌شود عالی است.

برای اینکار کمی از این ادویه رنده شده را با آب مخلوط کرده و در یک بطری اسپری بریزید.

مخلوط را مستقیم روی کف سر اسپری کنید.

۴- لایه‌بردار:

یکی از خواص این ادویه لایه برداری پوست است.

خیلی راحت می‌توانید برای خودتان در خانه اسکراب بدن و صورت تهیه کنید.

بافت دانه دانه‌ی این ادویه شما را از سلول‌های مُرده‌ی پوست خلاص می‌کند.

آن را با عسل موم‌دار مخلوط کنید و از بوی فوق‌العاده‌اش لذت ببرید.

۵- رشد بیشتر موها به کمک زنجبیل:

مگر کسی هم هست که رشد سریع‌تر برای موهایش نخواهد؟

این ادویه معمولا به خاطر ترکیب فعال روغن‌های فرّار و آنتی‌اکسیدانی که دارد

یکی از مهم‌ترین اجزاء محصولات تجاری مربوط به بهداشت مو است.

اگر آن را به همان شکل که در قسمت «ضدشوره» گفتم استفاده کنید،

گردش خون را در فولیکول‌های مو سرعت بخشیده و باعث رشد بیشتر می‌شود.

۶- خواص زنجبیل برای سرماخوردگی و آنفولانزا:

سرماخوردگی چیز مزخرفی است اما از دست آن ویروس لعنتی هم نمی‌شود فرار کرد.

اما می‌شود به این ادویه پناه برد! منبع اصلی دکونژستان (ماده‌ی ضد احتقان) است.

موقع سرماخوردگی لذتی بالاتر از این نیست که با یک فنجان چای داغ زنجبیل زیر پتو بخزید.

بهترین کار این است که ترکیبی از این ادویه خُرد شده با آب داغ، آبلیمو و عسل را به بدن بزنید.

۷- آنتی‌هیستامین طبیعی:

چه به بوی گل حساسیت داشته باشید و چه به موی گربه، این ادویه جایگزینی طبیعی برای انواع داروهای پزشکی است.

ثابت شده است که چند فنجان چای این ادویه در روز می‌تواند عطسه‌ها و آبریزش بینی همراه با آلرژی را کاهش دهد.

۸- اکسیر جوانی:

چند پژوهش روی حیوانات نشان داده است

که این ادویه روی کاهش زوال عقلِ ناشی از افزایش سن که مقدمه‌ای بر آلزایمر است تأثیر دارد.

در زنان مسن‌تر هم، آزمایش‌ها نشان از بهبود قابل توجه قدرت حافظه و زمان واکنش داشته‌اند.

۹- برطرف کننده‌ی درد عضلات:

دفعه‌ی بعد که عضله‌تان کشیده شد یا موقع خواب سرتان بد افتاد و گردن‌تان خشک شد چند قطره روغن این ادویه به آب داخل وان اضافه کنید.

حتی می‌توانید کمی خمیر این ادویه گرم شده را مستقیما به ناحیه‌ی دردناک بمالید.

خوردن یک قاشق پودر این ادویه در روز اول عادت ماهانه هم می‌تواند به کم شدن دردهای شکمی کمک کند.

۱۰- خواص زنجبیل برای رفع تهوع:

یکی دیگر از خواص این ادویه ضد تهوع بودن آن است.

هر نوع حالت تهوع که داشته باشید – تهوع صبحگاهی بارداری، تهوع ناشی از حرکت یا هر نوع دیگری از تهوع – این ادویه چاره‌ی کار شماست.

ثابت شده است که ریشه‌ی این ادویه، هم شدت و هم دفعات بالا آوردن را کاهش می‌دهد

و خب، بهتر از همه اینکه یک ضدتهوع طبیعی است.

۱۱- کمک به کاهش چشمگیر قند خون و خطر بیماری‌های قلبی:

می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی قند خون و خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد.

در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۵ بر روی ۴۱ نفر از مبتلایان به دیابت نوع دو انجام گرفت، مشاهده شد مصرف ۲ گرم پودر این ادویه می‌تواند قند ناشتا را تا ۱۲٪ کاهش دهد.

همچنین این ادویه توانست سطح HbA1c را که یکی از علائم قند خون است در بازه‌ی ۱۲ هفته‌ای تا ۱۰٪ کاهش دهد.

۱۲- کمک به درمان سوءِهاضمه‌ی مزمن:

سوءِ‌هاضمه‌ی مزمن (دیس‌پپسی) از طریق درد و ناراحتی مکرر در قسمت‌های بالایی معده تشخیص داده می‌شود.

به‌نظر می‌رسد تأخیر در تخلیه‌ی معده از عوامل اصلی در بروز سوءِهاضمه باشد.

پس از خوردن سوپ، این ادویه توانست زمان تخلیه‌ی معده را از ۱۶ دقیقه به ۱۲ دقیقه برساند.

در مطالعه‌ای که بر روی ۲۴ فرد سالم صورت گرفت مشاهده شد

مصرف ۱٫۲ گرم پودر این ادویه قبل از وعده‌ی غذایی می‌تواند سرعت تخلیه‌ی مواد از معده را تا ۵۰٪ افزایش دهد.

۱۳- زنجبیل برای کاهش دردهای قاعدگی:

دردهای قاعدگی (دیسمنوره) دردی است که زن در دوران قاعدگی احساس می‌کند.

یکی از کاربردهای سنتی این ادویه تسکین دردها از جمله درد قاعدگی است.

در یک مطالعه به ۱۵۰ زن در سه روز اول قاعدگی روزانه ۱ گرم پودر این ادویه داده شد.

در نتیجه‌ی این مطالعه مشاهده شد این ادویه می‌تواند در کاهش درد به اندازه‌ی داروهای مفنامیک اسید و ایبوپروفن موفق عمل کند.

۱۴- کاهش کلسترول با زنجبیل:

مقادیر بالای کلسترول بد خون (LDL) می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را افزایش بدهد.

غذای مصرفی‌تان تأثیر چشمگیری بر سطح LDL دارد.

در یک مطالعه‌ی ۴۵ روزه بر روی ۸۵ نفر که کلسترول بالایی داشتند،

مصرف ۳ گرم پودر زنجبیل تأثیر چشمگیری در کاهش بیشتر نشانه‌های کلسترول بالا برجای گذاشت.

در یک مطالعه‌ی دیگر که بر روی موش‌های مبتلا به کم‌کاری تیروئید انجام گرفت،

عصاره‌ی زنجبیل توانست به اندازه‌ی داروی «آتورواستاتین» در کاهش کلسترول موفق عمل کند.

هر دوی این مطالعات نقش زنجبیل در کاهش کلسترول کل و تری گلیسرید خون را به‌خوبی نشان می‌دهند.

۱۵- پیشگیری از سرطان:

سرطان بیماری جدی‌ای است که در اثر رشد کنترل‌نشده‌ی سلول‌های غیرطبیعی رخ می‌دهد.

از عصاره‌ی زنجبیل در برخی مطالعات به‌عنوان درمان جایگزین برای برخی سرطان‌ها استفاده شده است.

خاصیت ضدسرطان زنجبیل به‌خاطر جینجرول است که به مقدار فراوان در زنجبیل خام یافت می‌شود.

در مطالعه‌ای که بر روی ۳۰ نفر صورت گرفت، ۲ گرم از عصاره‌‌ی زنجبیل در روز توانست به‌طور چشمگیری مولکول‌های پیش‌التهابی را در روده‌ی بزرگ کاهش دهد.

هرچند مطالعه‌ی بعدی بر روی افرادی که در خطر سرطان روده‌ی بزرگ قرار داشتند، این یافته‌ها را تأیید نکرد.

همچنین شواهد محدودی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف زنجبیل در کاهش سرطان پانکراس، سرطان سینه و سرطان تخمدان مؤثر است.

۱۶- بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری آلزایمر:

استرس اکسیداتیو و التهابات مزمن می‌تواند روند پیری را تسریع کند.

اینها از عوامل کلیدی در بروز بیماری آلزایمر و کاهش قدرت شناختی وابسته‌‌به سن هستند.

برخی مطالعات صورت‌گرفته بر روی حیوانات نشان می‌دهد

که آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات زیست‌فعال موجود در زنجبیل می‌تواند مانع از واکنش‌های التهابی در مغز شود.

همچنین شواهد دیگری وجود دارد که نشان می‌دهد زنجبیل می‌تواند به‌طور مستقیم عملکرد مغز را بهبود دهد.

در مطالعه‌ای که بر روی ۶۰ زن میانسال انجام گرفت مشاهده شد

که عصاره‌ی زنجبیل می‌تواند باعث افزایش سرعت عکس‌العمل و تقویت حافظه‌ شود.

همچنین مطالعات حیوانی زیادی نشان می‌دهند که زنجبیل می‌تواند از کاهش عملکرد مرتبط با افزایش سن جلوگیری کند.

۱۷- مبارزه با عفونت‌ها:

جینجرول یک جزءِ زیست‌فعال موجود در زنجبیل تازه است که می‌تواند خطر بروز عفونت ها را کاهش دهد.

درواقع عصاره‌ی زنجبیل می‌تواند مانع از رشد بسیاری از انواع باکتری‌ها شود.

به‌همین دلیل زنجبیل در مبارزه با باکتری‌های دهانی مرتبط با بیماری‌های التهابی لثه، مانند پیوره و التهاب لثه (ژنژیویت) مؤثر است.

زنجبیل تازه می‌تواند در برابر ویروس سین‌سیشیال تنفسی که یکی از عوامل شایع عفونت‌های تنفسی است نیز مؤثر باشد.

نحوه مصرف:

اگر می‌خواهید از اثرات شگفت‌انگیز زنجبیل برای کاهش وزن بهره‌مند شوید، می‌توانید زنجبیل را به روش‌های زیر مصرف کنید.

پیش از غذا خوردن یک تکه‌ی نازک زنجبیل بجوید.

این کار به تنظیم سوخت‌وساز، تحریک هضم غذا، کاهش سطح کورتیزول و افزایش انرژی کمک می‌کند.

تکه‌‌ی کوچکی زنجبیل را رنده و با کمی آب لیمو ترش و نمک ترکیب کنید.

قبل از وعده‌های غذایی کمی از این ترکیب را مصرف کنید.

این کار باعث کنترل اشتهای شما می‌شود و به هضم غذا کمک می‌کند.

علاوه‌بر آن از خواص لیمو ترش هم بهره‌مند می‌شوید.

زنجبیل یکی از ادویه‌های مناسب برای لاغری است.

تهیه ادویه درجه یک از وبسایت خانوم ادویه

هر زمانی که خواستید مصرف زنجبیل‌تان را افزایش بدهید، می‌توانید از آن به‌عنوان یک طعم‌دهنده در غذاهایتان استفاده کنید.

پختن زنجبیل به‌مدت کوتاه و در حدود ۶ دقیقه می‌تواند فواید آن را برای سلامتی افزایش بدهد.

خوشبختانه زنجبیل طعم دلپذیری دارد و نیازی نیست طعم آن را در غذایتان پنهان کنید.

زنجبیل تازه را برش بدهید و در انواع غذاها، سوپ‌‌ها و سُس‌ها بریزید.

این کار طعم تند و خوبی به غذایتان می‌دهد و در کنار آن به حفظ سلامتی‌تان هم کمک می‌کند.

بهترین زمان برای افزودن زنجبیل به غذا، مراحل انتهایی پخت است.

اگر زنجبیل خیلی زود به غذا اضافه شود، در اثر فرایند پخت مقداری از جینجرول خود را از دست می‌دهد.

پختن زنجبیل به‌مدت چند دقیقه باعث می‌شود آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زنجبیل آزاد شوند.

یک راه خوب دیگر برای افزایش مصرف زنجبیل در زندگی روزمره‌، درست کردن چای لیموترش و زنجبیل است.

نوشیدن دو یا سه وعده از این چای در روز می‌تواند زنجبیل دریافتی‌تان را افزایش بدهد.

درضمن درست کردن این نوشیدنی آسان است و طعم خوبی نیز دارد. لیموترش نیز می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

برای تهیه‌ی چای لیموترش و زنجبیل می‌توانید ۵ سانتی‌متر ریشه‌ی زنجبیل را با یک لیتر آب، ۳۰ میلی‌لیتر لیمو ترش و ۵ میلی‌لیتر عسل مخلوط کنید.

برای درست کردن این نوشیدنی، زنجبیل را با آب جوش به‌مدت ۵ دقیقه مخلوط کنید و درپوشی روی آن قرار بدهید.

پس از خنک شدن ترکیب حاصل، عسل و لیمو را اضافه کنید و از خواص عسل و لیمو نیز بهره ببرید.

همچنین می‌توانید به جای آب جوش از چای سبز برای تهیه‌ی این نوشیدنی استفاده کنید.

عوارض:

در اکثر تحقیقات انجام شده درباره‌ی زنجبیل به فایده‌های آن برای فشار خون پرداخته نشده است.

به علاوه، تحقیقات درباره‌ی مصرف بیش از حد زنجبیل هنگامی که داروهای کاهش فشار خون مصرف می‌کنید هشدار می‌دهند.

چون زنجبیل می‌تواند فشار خون را تا حدود بسیار زیادی پایین بیاورد.

از طرف دیگر، دوز بالایزنجبیل همچنین می‌تواند بعضی از ناراح

تی‌های خاص را وخیم‌تر کند، که فشار خون بالا یکی از آن‌ها است.

اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید بهتر است از مصرف زنجبیل خودداری کنید.

خانم های باردار عوارض زنجبیل را جدی بگیرند

این ادویه می‌تواند حالت تهوع دوران بارداری را کاهش دهد، اما شایان ذکر است که این گیاه جنبه‌های منفی و بدی نیز دارد.

مطابق نظر بعضی از متخصصان، مصرف این ادویه می‌تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.

اگر دوز مصرفی زیر ۱۵۰۰ میلی گرم در روز باشد ممکن است خطری نداشته باشد اما باز هم با پزشک خود در این باره مشورت کنید.

و مشکل فقط همین نیست، حتی خوردن مکمل‌های این ادویه با دوز بالا نیز می‌تواند باعث سقط جنین و مشکلات دیگر بشود.

هرچند مصرف زنجبیل به میزانی که در غذا افزوده شده بی‌خطر است، اما می‌تواند در دوران بارداری مشکلاتی ایجاد کند.

در یکی از مطالعات ایتالیایی بیان شده است که زنجبیل می‌تواند تهوع دوران بارداری را درمان کند، اما برای تائید این حقیقت بر نیاز به انجام مطالعات بیشتر تاکید می‌کند.

در گزارشی دیگر بر این تاکید می‌شود که زنجبیل باعث سقط خودبه‌خودی یا زایمان زودرس می‌شود.

هرچند چنین نتایجی در مطالعات انجام گرفته بر روی حیوانات به دست نیامد، اما همچنان مشورت با پزشک ضرورت دارد.

مادرانی که مقدار زیادی خون هنگام زایمان از دست داده‌اند باید در دوران اولیه‌ی پس از زایمان از خوردن زنجبیل خودداری کنند.

زنجبیل و گرمی بیش از حد

در طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که زنجبیل گرمی است و باعث گرم شدن بدن می‌شود؛ یعنی اینکه باعث می‌شود بدن گرمای بیشتری تولید کند.

امکان دارد این مسئله نیز باعث بروز التهاب در دهان و مخاط شده و ایجاد سوزش یا خارش کند.

اگر شما با مصرف زنجبیل احساس التهاب و سوزش در دهان داشتید از مصرف آن بپرهیزید.

عوارض جدی زنجبیل

گزارشات مختلف نشان می دهد که زنجبیل می تواند واکنش های آلرژیک شدید همچون مشکل در تنفس، بستن گلو، تورم لب ها، زبان ، راش خارش دار و کهیر را به همراه داشته باشد.

در چنین شرایطی باید مصرف زنجبیل به سرعت متوقف گردد و فرد به نزد پزشک متخصص برده شود.

مصرف طولانی مدت زنجبیل می تواند راش های پوست خشک و پوسته پوسته شده را به همراه داشته باشد.

این موارد در ابتدا بر روی صورت فرد ظاهر می شود.

مصرف زنجبیل همچنین می تواند باعث حساسیت بصری به نور روشن شود.

واقعیت این است که این موضوع هنوز تحت بررسی دانشمندان است.

افرادی که چنین نشانه هایی دارند باید هر چه سریع تر مصرف زنجبیل را متوقف نمایند.

دوز بالای زنجبیل می تواند تپش قلب را به همراه داشته باشد که یکی از عوارض جانبی خطرناک زنجبیل است.

مطالعات علمی نشان داده است که زنجبیل یک ماده کلیدی در برخی از نوشیدنی هاست.

مصرف زنجبیل به این شکل می تواند باعث تحریک آریتمی شود.

خانم ها مراقب مصرف زنجبیل باشند

گیاهان مواد طبیعی هستند اما همه محصولات گیاهی برای خانم ها امن و بی خطر نخواهند بود.

سازمان FDA از زنان باردار خواسته است از مصرف محصولات گیاهی بدون اجازه پزشک خودداری کنند.

یکی از معدود داروهایی است که استفاده از آن در دوران بارداری منع شده است.

معمولا از خانم های باردار خواسته می شود مصرف زنجبیل را کنار بگذارند زیرا می تواند انقباضات شدید رحمی را در فرد ایجاد کند.

می تواند با داروهای بیهوشی که در جراحی مورد استفاده قرار می گیرد تداخل داشته باشد.

این موضوع می تواند واکنش های معکوس را در پی داشته باشد که در نهایت به خونریزی کندتر شدن فرایند بهبود می انجامد.

توصیه می شود افرادی که می خواهند جراحی انجام دهند زنجبیل را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

 

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

خروج از نسخه موبایل