زعفران/ خانوم ادویه

خانوم ادویه اینبار با معرفی زعفران اومده که بهتون اطلاعات ارزشمندی بده پس با خانوم ادویه همراه باشید

 

در قدم اول مثل همیشه میپردازیم به ریشه گیاه شناسی زعفران:

زعفران با نام علمی (Crocus sativus L) از خانواده زنبقیان گیاهی پایا، علفی، چند ساله و پیازدار است که ارتفاع آن کمتر از ۴۰ سانتی متر می باشد. این گیاه دارای برگ های دراز و سبز مانند چمن است.

ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل می شود. این پیازها سخت، مدور و گوشت دار هستند.

زعفران دارای پراکندگی زیادی بوده و شامل انواع دائمی، علفی، زینتی، کوتاه، پیازدار(سوخ) و بدون ساقه است.

جنس زعفران جزو قلمرو گیاهان، شاخه گیاهان آوندی، زیرشاخه گیاهان گلدار، رده تک لپه ای، راسته سوسنیان می باشد.

اندام های زعفران بدین صورت است:

  • هر پیاز۱۶-۵ برگ باریک، مانند برگ علف های چمنی تولید می نماید
  • ریشه های زعفران از نوع افشان بوده که از قاعده پیازها و از روی دایره محیطی آن می رویند
  • گل های زعفران ارغوانی، منظم و شامل لوله ای دراز است

زعفران خیلی مرغوب قسمت کلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل می دهد. دوره گلدهی زعفران به طور معمول ۲۰-۱۵ روز است.

میزان گلدهی گیاه در اوایل و اواخر دوران گلدهی پایین تر بوده و لذا زمان کمتری را به خود اختصاص می دهد.

زعفران با نام عمومی saffron گرانبهاترین گیاه زراعی موجود در روی کره زمین است که جزو تیره زنبق به حساب می آید.

از ویژگی های بارز این گیاه ظهور گل آن پیش از هر اندام رویشی دیگر است. در مناطق استوایی و معتدله هر دو نیم کره، انتشار دارند.

این گیاه در نواحی غرب دریای خزر و در اوایل قرن اول هجری در ماورالنهر و برخی از نواحی خراسان بعد از شکست ایران در جنگ قادسیه مورد کشت قرار گرفته است.

در حال حاضر بیش از ۹۰٪ تولید جهانی زعفران مربوط به ایران می باشد.

به طور کلی در اوایل آبان ماه گل های زعفران و پس از چند روز دیگر برگ های زعفران ظاهر می شوند.

خوب حالا رسیدم به بخش جذاب خواص این طلای سرخ :

زعفران، فواید بسیاری برای بدن دارد که بیشتر آنها بدلیل آنتی اکسیدان بودن آن می باشد.

1- آنتی اکسیدان طبیعی

در یک تحقیق که در آن ۲۰ نفر (۱۰ شخص سالم، ۱۰ نفر مبتلا به بیماری سرخرگ کرونری) به مدت ۶ هفته مصرف روزانه زعفران داشتند تحت نظر گرفته شدند. هر دو گروه به طور موثری از اکسیتادیو رادیکال های آزاد در بدن در امان بودند.

خواص آنتی اکسیدان ادویه طلایی از پیری زودرس جلوگیری می کند و از آسیب به پوست شما در مقابل اشعه نور خورشید که می تواند منجر به رشد سلول های سرطانی شود محافظت می کند و در نتیجه به همین علت است که از زعفران در کرم ها و لوسیون های ضد آفتاب استفاده می شود.

2- سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

مصرف منظم زعفران گلبول های سفید خون را افزایش می دهد. این در حالیست که منجر به افزایش گلبول های قرمز خون نمی گردد در نتیجه مشکلاتی از قبیل غلظت خون نمی تواند از تاثیرات مصرف زیاد زعفران باشد.

هم چنین، جلوگیری از فعالیت ویروسی در سلول های بدن دلیل دیگری برای اثبات ادعای افزایش سیستم ایمنی بدن شما توسط زعفران می باشد.

3- انرژی بخش

کاروتنوئیدهای موجود در زعفران، ذخیره انرژی و قدرت را در عضلات بدن افزایش می دهد. هم چنین قدرت عکس العمل و هماهنگی بین ذهن و چشم ها با این ترکیبات افزایش می یابد.

با افزایش فشار خون و رسیدن اکسیژن به عضلات، زعفران می تواند انتخاب خوبی برای ورزشکاران باشد.

4- کاهش علائم و سختی های پیش قاعدگی

یکی از قدیمی ترین استفاده های زعفران در کاهش علائم و مشکلات پیش قاعدگی مانند عدم تعادل در حالات روحی، گرفتگی عضلات، نفخ و جوش زدن بوده است.

5- بهبود عملکرد قلب

زعفران با افزایش ظرفیت پمپاژ قلب، به لطف حضور کائمفرول، خظر سکته قلبی و مشکلات عروقی را کاهش می دهد.

تحقیقات بسیاری تاثیر زعفران بر کاهش مشکلات قلبی را اثبات کرده است. احتمالا دلیل این موضوع سوختن کلسترول در حالی که بدن کروسین را به کروستین تبدیل می کند، می باشد.

6- بهبود عملکرد جنسی

تحقیق بر روی ۲۰ مرد مبتلا به مشکل عدم نعوظ نشان داده که مصرف زعفران برای ۱۰ روز توانسته عملکرد و مدت نعوظ را در بیماران افزایش دهد.

تحقیقی دیگر، بر روی ۲۵ بیمار دیابتی مبتلا به مشکل عدم نعوظ نشان داده است که ژل زعفران و مصرفش به صورت پماد توانسته عملکرد بیمار را بهبود ببخشد.

در بانوان نیز، مصرف ۴ هفته ای زعفران تاثیرات این داروی طبیعی را بر افزایش میل جنسی و افزایش ترشحات واژن که رفع مشکل نزدیکی دردناک را بهمراه داشته اثبات کرده است.

7- مقابله با سرطان

خواص ضد سرطانی زعفران، در درمان و پیشگیری از سرطان های ریه، کبد، سینه، پانکراس، روده بزرگ، پوست، پروستات و تخمدان اثبات شده است.

تاثیر ضد سرطانی زعفران به لطف وجود کروسین می باشد. کروستین سلول های سرطانی را هدف می گیرد و از بین می برد.

خرید زعفراندرجه یک از خانوم ادویه
8- درمان آلزایمر

در تحقیقی مشخص شد مصرف زعفران برای ۱۶ هفته، فعالیت مغز را افزایش می دهد و از زوال آن جلوگیری می کند.

در تحقیقی مشابه با تزریق کروسین به موش ها، بهبود ظرفیت و عملکرد حافظه شان اثبات شد.

تحقیقی دیگر که بروی ۵۴ بیمار آلزایمری صورت گرفت، مشخص کرد مصرف زعفران روزانه دو بار به مدت ۲۲ هفته تاثیری بهتر از دونپزیل (داروی آلزایمر) دارد.

9- کاهش وزن

زعفران به کاهش وزن کمک می کند:

  • کاهش جذب چربی
  • بهبود هضم غذا
  • کاهش کالری قابل جذب از غذا
  • کمک به سوزاندن گلوکز و چربی برای تامین انرژی

زعفران می تواند سطح کلسترول خون که باعث حمله قلبی و دیابت می گردد را کاهش دهد.

آزمایش انجام شده روی موش ها نشان داده که مصرف کروسین باعث کاهش چربی خون و چربی بدن آنها شده که می تواند اثباتی بر ادعای اثرگذاری زعفران برای لاغری باشد.

10- محافظت از مغز

زعفران اثر مطلوبی بر مغز می گذارد. تحقیقات بسیاری بر روی سلول ها و حیوانات نشان داده که زعفران بوسیله فاکتورهای زیر به بهبود عملکرد مغز کمک می کند:

  • بهبود عملکر نورون ها
  • فعالیت آنتی اکسیدان ها که از آسیب رسیدن به مغز جلوگیری می کنند
  • محافظت از مغز در مقابل آسیب ها
  • جلوگیری از مرگ سلول ها در مغز
11- بهبود زخم

در موش ها، خمیر گرفته شده از زعفران قادر به درمان سوختی های ایجاد شده توسط آب جوش شناخته شده است.

علت این موضوع، احتمالا خواص آنتی اکسیدان و آنتی بیوتیک این ادویه می باشد.

پماد زعفران قادر است تا سطح مولکول های محافظ پوست را بالا ببرد و خاصیت ضد التهاب آن به درمان و ترمیم زخم های روی پوست کمک شایانی می کند.

12- کمک به سلامت استخوان ها

با افزایش سطح استروژن ها که برای رشد و ترمیم استخوان ها لازم است به سلامت استخوان های بدن کمک می کند.

13- درمان آسم

در گذشته، برای درمان اسپاسم های ریه و حملات آسم استفاده می شد.

خواص ضد التهابی زعفران به عملکرد آرام ریه ها کمک می کند، البته مصرف مستقیم بروی ریه مانند تنفس دود و یا تزریق هنوز از نظر طبی اثبات نشده است.

14- بهبود عملکرد کبد

این طلای سرخ به سه دلیل به سلامت کبد شما کمک میکند:

  • با رشد آنزیم هایی که تولیدات سمی و مضر برای کبد دارند می جنگد
  • خاصیت آنتی اکسیدانی آن
  • تعدیل ساختار سلولی کبد
15- کمک به درمان دیابت

زعفران به عملکرد انسولین در بدن کمک میکند.

16- کمک به بینایی چشم

جریان خون در چشم ها را بهبود می بخشد و از پیر چشمی جلوگیری می کند. این فرآیند به علت وجود کروسین در زعفران اتفاق می افتد.

خوب حالا با خانوم ادویه همراه باشید تا مقدار و نحوه مصرف زعفران رو بهتون بگه

  • نباید روزی بیش ازدو مرتبه و بیش از ۳۰ تا ۵۰ میلی گرم در هر وعده مصرف شود.
  • ماکزیمم مصرف در یک روز ۱۵۰۰ میلی گرم می باشد که در زنان باردار و یا کسانی که به دلایل مختلف به این ادویه حساسیت دارند مقدار کمتری می باشد.
  • دوز های بالای ۵۰۰۰ میلی گرم سمی و حتی کشنده می باشد. زنان باردار با مصرف بیش از ۵۰۰۰ میلی گرم ممکن است سقط جنین را تجربه کنند.

عوارض مصرف

زعفران مکمل غذایی امن و سالمی برای رژیم غذایی روزانه شما می باشد. اما در موارد بسیار اندک عوارض مصرفی نیز ممکن است داشته باشد:

  • خشکی دهان
  • اضطراب
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • کاهش اشتها
  • سردرد

برخی افراد ممکن است به کاروتئونیدهای موجود در این ادویه حساسیت داشته باشند.

توجه داشته باشید که زنان باردار نباید زعفران مصرف کنند مگر اینکه با پزشک خود مشورت کرده باشند.

با وجود تمام فواید و مزایای مصرف ادویه طلایی، شواهد بسیاری وجود دارد که این ادویه ممکن است سلامت جنین و مادر را به خطر بیاندازد.

مصرف بیش از اندازه در مدت طولانی می تواند منجر به کاهش گلبول های قرمز بدن شود.

تداخل هایی دارویی

هیچ گونه تداخل دارویی برای این گیاه تا به امروز شناخته نشده است.

** به هرحال توصیه می شود که اگر قرص های ضد افسردگی مصرف می کنید از آنجایی که این قرص ها وظیفه تحریک مغز برای تولید هورمون سروتونین را بر عهده دارند و مصرف این ادویه نیز باعث افزایش تولید این هورمون می گردد ممکن است مبتلا به سندروم سروتونین شوید که بسیار خطرناک است؛ پس از مشورت با پزشک خود غافل نشوید. **

*********

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

منو اصلی