نماد سایت خانوم ادویه|خانم ادویه

ادویه انبه

ادویه انبه

ادویه انبه یک ادویه گرم و معطر است که در طبخ انواع غذا ها مانند ماهی و مرغ به جهت از بین بردن بوی بد غذا همچنین بهتر کردن طعم و مزه آن به کار می رود.

ادویه انبه یک ادویه گرم و معطر است که در طبخ انواع غذا ها مانند ماهی و مرغ به جهت از بین بردن بوی بد غذا همچنین بهتر کردن طعم و مزه آن به کار می رود. کاربرد دیگر ادویه انبه در تهیه سس مخصوص فلافل است و آن را معمولا با ترکیبات تند دیگر مخلوط کرده و به صورت سس در کنار فلافل و یا حتی دیگر ساندویچ ها استفاده می کنند. البته این ادویه به صورت جداگانه نیز در کنار فلافل قابل استفاده است.

خانوم ادویه مرغوبترین ادویه انبه را تهیه و به مشتریان خود عرضه می نماید.

ادویه انبه:

انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می رسد. منشا انبه هند و مالزی و برمه می‌باشد ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کاشت می‌شود. انبه از ۴۰۰۰ سال پیش وجود داشته است.

برگهای این درخت نیزه‌ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و به صورت خوشه ای وجود دارد. میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است.

از این ماده جهت طعم، رنگ و عطر غذا استفاده می شود. انبه از نظر مواد مغذی، ویتامین (ث)، پلی فنل و کاروتنوئیدها بسیار غنی است و در هر ۱۶۰ گرم آن ویتامین های آنتی اکسیدان (آ)، (ث) و (د) به ترتیب ۲۵ درصد، ۷۶ درصد و ۹ درصد یافت می شود. علاوه بر این انبه حاوی سطح بسیار خوبی از گروه ویتامین های (ب)، پتاسیم، مس و آمینو اسیدهاست.

پوست و گوشت انبه حاوی آنتی اکسیدان و اسیدهای چرب اشباع نشده چندگانه امگا سه و امگا شش است. تحقیقات نشان داده است که انبه برای سرطان پوست و پروستات مفید است.

کاربرد ادویه انبه در جهان

در کشورهای غربی از میوه رسیده آن در تهیه غذاها استفاده می شود، در حالی که در شبه قاره هند این میوه را به صورت نرسیده و ترش بکار می برند. در بسیاری از نواحی هند از آب انبه به عنوان دسر استفاده می شود.

در مکزیک، از انبه در تهیه بستنی، آب میوه و چای استفاده می شود.

در تایلند و چند کشور آسیای جنوب شرقی، برش های انبه را همراه برنج و یا به شکل ترشی به کار می برند. برای تهیه ادویه انبه، انبه را به صورت کال چیده و آن را به شکل حلقه های باریک برش می زنند، سپس آنها را روی سنگ ها قرار می دهند تا کاملاً خشک شود. این ادویه را باید در جای خشک و خنک نگهداری کرد.

کاربرد ادویه انبه:

ادویه انبه معمولا در غذاهای هند و جنوب آسیا مانند سوپ، سبزیجات، سالاد میوه و سبزیجات آب پز و پکوره استفاده می شود. ادویه انبه اغلب به نان، شیرینی و دسر اضافه می شود تا طعم میوه ای مانند آب نبات بدهد. ادویه انبه همچنین یک عنصر مهم در چات مسالا ( سالاد هندی ) است. این ادویه  طعم فوق العاده ای به فلافل می دهد.

طرز تهیه سس فلافل:

رب گوجه فرنگی – ادویه انبه – سرکه- نمک و فلفل را در ظرفی ریخته کم کم آب اضافه کرده به حدی که به صورت سس رقیقی شود، سپس روی حرارت قرارداده تا بجوشد و مقداری غلیظ شود

خواص ادویه انبه:

  1. برطرف کننده برخی از مشکلات مزاج مانند اسهال و یا یبوست
  2. برطرف کننده عطش
  3. انبه خوش بو کننده دهان و بوی بد بدن را از بین می برد
  4. تقویت کننده قوای جنسی است
  5. درخشان و شفاف کننده پوست صورت
  6. تصفیه کننده خون

تصفیه کنندگی خون، از بین برندگی عطش، جلوگیری از سرفه و سرماخوردگی، جلوگیری از بواسیر خونی و درمان کننده آن، از بین برندگی خون ریزی های رحمی و از بین برندگی حالت تهوع و استفراغ نیز از دیگر خواص ادویه انبه هستند که توانسته اند طرفداران این ادویه را بیشتر کنند. خواص میوه انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است.

نکات خاص استفاده از ادویه انبه:

طبیعت ادویه انبه بسیار گرم است و برای افراد مبتلا به اگزما اصلا مناسب نیست . هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نماید. و برای این افراد توصیه می شود انبه را با سکنجبین میل نمایند.

ارزش غذایی در ۱۰۰ گرم ادویه انبه

۷۰ کیلوکالری انرژی،

۱۷ گرم کربوهیدرات،

۱۴‎/۸ گرم قند،

۱‎/۸ گرم فیبر رژیمی،

۰‎/۲۷ گرم چربی،

۳۸ میکروگرم ویتامین A،

۰‎/۱۳۴ میلی گرم ویتامین۶ B،

۲۷‎/۷ میلی گرم ویتامین C،

۱۰ میلی گرم کلسیم،

۱۳۰‎/ میلی گرم آهن،

۹ میلی گرم منیزیم،

۱۱ میلی گرم فسفر،

۱۵۶ میلی گرم پتاسیم،

۰‎/۰۴ میلی گرم روی

برای خرید این ادویه پر خاصیت بر روی لینک کلیک کنید

برای مشاهده صفحه اینستاگرام خانوم ادویه بر روی لینک کلیک کنید

 

خروج از نسخه موبایل