خواص بادام زمینی

خانوم ادویه و معرفی ریشه گیاه شناسی بادام زمینی:

گیاه بادام زمینی بومی نواحی حاره و از تیره بقولات بوده و طول دوره رشد آن حدود ۳ الی ۶/۵ می باشد.

این گیاه دارای ساقه ی مرکزی کرک دار بوده که دارای انشعابات جانبی زیادی می باشد.

بادام زمینی گیاهی علفی و یک ساله بوده و طول ساقه آن بین ۳۰ تا ۸۰ سانتی متر بوده می باشد.

ریشه بادام زمینی مستقیم بوده و تا عمق ۵۰ تا ۱۰۰ سانتی متر در خاک رشد می کند. پس از آن ریشه های جانبی آن شروع به رشد می نمایند.

گیاه شناسی بادام زمینی

برگ ها در بادام زمینی دارای دو برگچه پوشیده از کرک بوده و به شکل پنجه ای می باشند.

از نظر گیاه شناسی بادام زمینی گل های زرد رنگ بادام زمینی در زاویه داخلی برگ ها به صورت منفرد و یا دسته جات دو تا چهارتایی قرار دارند.

خواص بادام زمینی :

۱- بیماری های قلبی عروقی، بیماری آلزایمر، و عفونت :

این دانه ها عمدتا به طور عمده از سرطان، بیماری های قلبی، بیماری های عصبی و یا هر نوع قارچ ویروسی جلوگیری می کند

و تولید اکسید نیتریک در بدن را افزایش می دهد.

۲- بدون کربوهیدرات :

زنان به طور کلی بیشتر درمعرض چاقی در مراحل مختلف زندگی هستند.

این می تواند پس از حاملگی یا تغییرات هورمونی، یائسگی یا افسردگی باشد و مشاهده می شود

زنانی که کره این دانه را در رژیم غذایی خود حداقل دو باردر هفته دارند، ریسک کمتری در چاقی دارند.

برای جلوگیری از چاقی، توصیه می شود به طور منظم این دانه را بخورید.

۳- مراقبت از پوست :

آن ها حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان موجود در این دانه هستند که وقتی آب پز می شوند فعال تر می شوند.

جنیستین و آنتی اکسیدانی به نام بیوچنانین خسارت ناشی از رادیکال های آزاد در پوست را درمان می کند.

این دانه باعث می شود جوان تر به نظر برسید.

۴- ویتامین ها و مواد معدنی :

پوست این دانه منبع بسیار زیادی از آنتی اکسیدان ها هستند و دارای محتوای بالای فیبر رژیمی هستند.

انواع مختلف پوست این دانه حاوی مقدار زیادی مواد مغذی هستند.

اضافه کردن کره بادام زمینی و غیره به رژیم غذایی روزانه می تواند محتوای غذایی را افزایش دهد.

۵- استخوان های سالم :

فراوانی آهن و کلسیم موجود در کره این دانه مهم ترین عوامل انتقال اکسیژن به خون و بهبود استخوان های سالم و قوی است.

آن ها تقویت کننده های انرژی با مقادیر زیادی از ویتامین ها، مواد معدنی هستند.

بادام زمینی درجه یک

۶- مبارزه با افسردگی :

علت اصلی افسردگی سطوح پایین سروتونین است.

تریپتفون موجود در این دانه ها، ترشح مواد شیمیایی را افزایش می دهد و در نتیجه به مبارزه با افسردگی کمک می کند.

در نظر گرفته می شود برای جلوگیری از این بیماری های خطرناک،

حداقل دو قاشق سوپ خوری کره این دانه هفتگی به تناسب و سلامت کمک می کند.

۷- منبع ویتامین B :

مصرف ۱.۵ اونس روزانه بادام زمینی ممکن است خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد.

بادام زمینی ها غذای سالمی هستند و منبع خوب ویتامین ب هستند.

۸- محافظت در برابر بیماری های عصاب از جمله آلزایمر :

این دانه ها سرشار از نیاسین است

وافرادی که غذاهای غنی از نیاسین (ویتامین ب۳)می خورند، یعنی ویتامین B3 احتمال کمتری دارد

که اختلالات مربوط به حافظه نظیر بیماری آلزایمر را بگیرند.

نیاسین در کره این دانه وجود دارد به بهبود چنین سلول های عصبی کشنده کمک می کند.

۹- مبارزه با سرطان :

پلی فنولیک در غلظت های بالا بادام زمینی وجود دارند.

اسید کوماریک توانایی کاهش خطر سرطان معده را دارد.

این کار به کاهش سلولهای سرطانی کمک می کند.

۱۰- بادام زمینی برای مبارزه با سرطان روده :

سرطان روده تا ۵۸ درصد در زنان و ۲۷ % در مردان با مصرف این دانه کاهش میابد.

۱۱- بادام زمینی برای قند خون :

مصرف منظم این دانه به جذب کلسیم، چربی ها و کربو هیدرات ها از طریق منگنز که در بادام زمینی ها یافت می شود کمک می کند.

سطح قند خون در بدن انسان تنظیم می کند.

خواص بادام زمینی

۱۲- تسهیل باروری :

اسید فولیک تولد کودکان مبتلا به اختلال عصبی جدی یا نقص لوله عصبی را کاهش می دهد.

اگر مصرف این دانه در دوران بارداری یا قبل از آن انجام شود، احتمال بیماری تا ۷۰ درصد کاهش می یابد.

۱۳- سایر خواص و فواید بادام زمینی :

  • این آجیل خوشمزه موجب گشاد شدن رگ های بدن و تسهیل جریان خون می شود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند.
  • این دانه برای تقویت ریه و طحال مفید است و کلسترول خوب خون را بالا می برد.
  • این دانه درد معده را از بین می برد و به عنوان نرم کننده سینه استفاده می شود و سرفه خشک را برطرف می کند.
  • شیر را در مادران شیر ده زیاد می کند و بسیار مقوی است.
  • به خاطر دارا بودن چربی و کالری زیاد، به افراد چاق توصیه می شود که به اندازه کم ار آن بخورند. بیشتر از ۱ مشت بادام زمینی موجب افزایش وزن می گردد.
  • روغن این دانه، ملین و رفع کننده یبوست می باشد.

مصارف بادام زمینی :

آرد بادام زمینی چربی کم تری نسبت به کره بادام زمینی دارد که محتوای پروتئین بالایی دارد.

آرد بادام زمینی طعم خوبی دارد و بادام نیز بدون گلوتن است.

میان وعده معروف در ایالات متحده جنوبی، است بادام زمینی در کشورهایی مانند چین، هند و غرب آفریقا محبوب است.

و با سو تغذیه مبارزه می کند. قرار است آن ها در درمان مشکلات پوستی نظیر ،خارش وآکنه بسیار موثر هستند.

به عنوان محصول زیبایی به کار می رود

طرز استفاده:

طرز تهیه کره بادام زمینی Peanut butter

۵۰۰ گرم بادام زمینی پوست کنده رابا مقدری آب مخلوط کرده و بجوشانید تا کمی پخته شود ( ولی له نشود )

سپس ۴۰۰ گرم روغن نارگیل را به آن اضافه کرده و در داخل مخلوط کن برقی ریخته تا کاملا بصورت کره در آید .

سپس کمی نمک به آن اضافه کنید .

کره بادام زمینی را میتوان بدون استفاده از روغن نارگیل هم تهیه کرد .

کافی است که بجای روغن نارگیل آب اضافه کنید .

مضرات بادام زمینی :

۱- مسمومیت آفلاتوکسین :

گاهی‌اوقات این دانه می‌تواند آلوده به سم آفلاتوکسین باشد که از قارچ آسپرژیلوس فلاووس تولید می‌شود.

علائم اصلی مسمومیت غذایی آفلاتوکسین شامل کاهش اشتها، زردی چشم، برخی مشکلات کبدی می‌شود.

مسمومیت جدی با آفلاتوکسین ممکن است منجر به نارسایی کبد و سرطان کبد شود.

خطر مسمومیت با آفلاتوکسین به نحوه‌ی نگهداری این دانه بستگی دارد،

نگهداری در محیط گرم و مرطوب به خصوص در مناطق استوایی ممکن است

 

شرایط را برای تولید سم آفلاتوکسین مساعد کند.

خشک‌کردن مناسب این دانه بعد از برداشت محصول و نگهداری در شرایط دمایی مناسب

و کاهش میزان رطوبت در طول دوره انبارداری تا حد زیادی می‌تواند از مسمومیت آفلاتوکسین جلوگیری کند.

۲- وجود ضد مغذی‌ ها :

این دانه حاوی تعدادی ضد مغذی‌ است. موادی که در جذب مواد مغذی در بدن اختلال ایجاد می‌کنند.

از میان ضدمغذی‌ها در این دانه،‌ فیتیک‌اسید اهمیت زیادی دارد.

فیتیک‌اسید در دانه‌های خوراکی مثل آجیل و حبوبات وجود دارد و میزان آن در بادام زمینی بین ۴٫۵-۰٫۲ متغیر است.

فیتیک‌اسید موجب ایجاد اختلال در جذب آهن و زینک از دستگاه گوارش می‌شود.

بنابراین، مصرف زیاد این دانه در بلندمدت ممکن است موجب کمبود این موادمغذی در بدن شود.

مصرف متعارف این دانه در رژیم‌ غذایی افرادی که به‌طور معمول از گوشت استفاده می‌کنند، مشکلی ایجاد نمی‌کند،

ولی در کشورهای توسعه‌یافته که بیشتر از حبوبات در وعده‌ی اصلی غذایی خود استفاده می‌کنند،

مصرف آن ممکن است مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند.

این دانه حاوی فیتیک‌اسید است که موجب ایجاد اختلال در جذب آهن و زینک می‌شود.

۳- حساسیت به بادام زمینی :

این دانه یکی از ۸ ماده‌غذایی است که به‌شدت حساسیت‌زاست.

برآوردها نشان می‌دهد که تقریبا ۱ درصد از مردم آمریکا به بادام زمینی حساسیت دارند.

حساسیت به این دانه ممکن است آن‌قدر جدی باشد که حتی زندگی افراد را نیز به خطر بیندازد.

افرادی که دچار حساسیت هستند باید از مصرف این دانه و محصولات تولید‌شده با آن خودداری کنند.

بسیاری از افراد به این دانه حساسیت دارند و باید از مصرف آن خودداری کنند،

زیرا در صورت داشتن حساسیت، مصرف آن ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازد.

فراموش نکنید ‌بادام زمینی یک ماده غذایی بسیار مفید، منبعی بسیار غنی از پروتئین است

و حاوی ویتامین‌های بسیار متنوع، موادمعدنی و ترکیبات گیاهی فراوان است.

این ماده غذایی تأثیر خوبی در کاهش وزن دارد و مصرف آن در کاهش خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا و بیماری‌های قلبی مؤثر است.

بادام زمینی چربی و کالری بسیاربالایی دارد و نباید در مصرف آن دچار افراط شد.

 

برای تهیه این محصول میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

برای اطلاع از خواص دارویی ادویه ها موارد منع مصرف میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

برای ورود به پیج اینستاگرام میتوانید بر روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

Main Menu